Merhaba. CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutma kullanıyorum ve radyatörün içinde hava olduğu için ses yapıyor. Havayı nasıl çıkartabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutma kullanıyorum ve radyatörün içinde hava olduğu için ses yapıyor. Havayı nasıl çıkartabilirim?
CoreLiquid 240R V2 radyatöründeki havayı çıkarmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Bilgisayarı Kapatın: Bilgisayarınızı kapatın ve güç kaynağından fişini çekin.

2. Kasa Kapağını Açın: Bilgisayar kasanızın kapağını açarak soğutucuya erişim sağlayın.

3. Radyatörün Yerini Belirleyin: Radyatörünüzün montaj konumunu kontrol edin. Radyatör, genellikle üst veya ön tarafta montajlıdır.

4. Pompa Yüksekliğini Ayarlayın: Radyatörü en yüksek noktaya kaldırın. Hava genellikle en yüksek noktada birikir, dolayısıyla bu pozisyon havanın çıkmasına yardımcı olacaktır.

5. Vana Kontrolü: Radyatörün üzerindeki hava tahliye vanasını (varsa) kontrol edin. Hava tahliye vanası varsa, bunu hafifçe açarak havanın dışarı çıkmasını sağlayın.

6. Pompa Çalıştırma: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sıvı soğutma pompasını birkaç dakika çalıştırın. Bu, havanın sıvı devresinden çıkmasına yardımcı olabilir.

7. Radyatörü Sarsın: Radyatörü nazikçe sallamak veya hafif bir şekilde vurmak, havanın sıvı içinde hareket etmesine ve çıkmasına yardımcı olabilir.

8. Son Kontrol: Tüm adımları tamamladıktan sonra, bilgisayarınızı tekrar açarak sesin azalıp azalmadığını kontrol edin.

Eğer hala sorun devam ediyorsa, sıvı devresini kontrol etmek için profesyonel yardım almanızı öneririm.