bipomc1881 2

Üyecik
Davacı konumundaki kadın öğrenci, Ekim 2024'te Chi Phi öğrenci topluluğuna ait bir konutta bulunduğu sırada, aralarında yedi erkek öğrencinin de bulunduğu kişiler tarafından rızası dışında cinsel eylemlere maruz bırakıldığını ve bu süreçte alkol ile çeşitli maddelerin etkisi altında bulunduğunu iddia ediyor.

Davacının başvurusuna göre söz konusu kişiler, onun cinsel eylemlere özgür ve bilinçli şekilde rıza gösteremeyecek durumda olmasından yararlanarak cinsel saldırıda bulundu. Davacı ayrıca olayın ardından yaşadığı travma nedeniyle durumu kolluk makamlarına ancak yaklaşık üç hafta sonra bildirebildiğini ileri sürüyor.

İlk soruşturma sonucunda ceza davası açılmamıştı. Ancak öğrencinin 2026 yılında Cornell Üniversitesi, Chi Phi kuruluşu ve olayda adı geçen yedi kişi aleyhine hukuk davası açmasının ardından Tompkins County Savcılığı dosyayı yeniden incelemeye aldı.

Savcılığın açıklamasına göre soruşturmanın yeniden yürütülmesi ve dosyanın büyük jüri tarafından değerlendirilmesi planlanıyor. Bununla birlikte, hakkındaki iddialar nedeniyle adı geçen kişiler bakımından şu aşamada kesinleşmiş bir ceza mahkûmiyeti bulunmuyor.

Cornell Üniversitesi ise olayla ilgili kendi disiplin sürecini yürüttüğünü ve bazı öğrenciler hakkında üniversite mevzuatı kapsamında yaptırımlar uygulandığını açıkladı.

Bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla New York eyaletinde madde altında olmuş olmak rızanın kaybına sebebiyet vermiyor. Yani kızın savunması "Madde altındaydım." ise yemiyor, eğer "Rızam dışında oldu." diyorsa da bütün şahitler ve kızın olay öncesi ve sonraki günlerdeki mesajlarında olaydan gayet memnun olduğu, bazıları ile tekrar görüşmek istediğini beyan ettiği mesajları gördüm zaten. Biraz dün yediğin hurmalar bugün bir yerini tırmalar mevzusuna benziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla New York eyaletinde madde altında olmuş olmak rızanın kaybına sebebiyet vermiyor. Yani kızın savunması "Madde altındaydım." ise yemiyor, eğer "Rızam dışında oldu." diyorsa da bütün şahitler ve kızın olay öncesi ve sonraki günlerdeki mesajlarında olaydan gayet memnun olduğu, bazıları ile tekrar görüşmek istediğini beyan ettiği mesajları gördüm zaten. Biraz dün yediğin hurmalar bugün bir yerini tırmalar mevzusuna benziyor.
Mağdurların bu tarz şeyleri kabul etmesi, anlamlandırması zaman alabiliyor. Ayrıca verilen uyuşturucu aşırı güçlü bir halüsinojen, yani herhangi basit bir maddeden bahsedilmiyor. Davayı biraz daha araştırırsanız olay esnasında atılan iğrenç mesajları da bulabilirsiniz.

Mağdurların bu tarz şeyleri kabul etmesi, anlamlandırması zaman alabiliyor. Ayrıca verilen uyuşturucu aşırı güçlü bir halüsinojen, yani herhangi basit bir maddeden bahsedilmiyor. Davayı biraz daha araştırırsanız olay esnasında atılan iğrenç mesajları da bulabilirsiniz.

Vallaha olaya karar veren hakimin kızın ifadesini paylaştığı 8 sayfalık ifadeyi okudum. Ortada verilen bir halüsinojen yok ortada birlikte kullanılmaya karar verilmiş ve bütün taraftarın ortak olarak kullandığı bir halüsinojen var. Kız zaten 2024 yılında verdiği yeminli ifadede kendi isteği dışında uyuşturucu verilmediğini, erkeklerle birlikte kullanmayı kabul ettiğini ve öncesinde bu grup aktivitesine katılmaya razı olduğunu beyan etmiş. İlk 2'si ile yapmaya zaten uyuşturucu kullanmadan onay vermiş. 3. eleman kızı kendine çekip öpmüş kız buna karşı koymamış 1. eleman uyuduğu için 2. ve 3. eleman ile devam etmiş sonra 1. eleman uyanıp katılmak istediğinde reddetmiş (hala karar yetisi duruyor yani). 4 5 6 ve 7. adam geldiğinde 7. adamda kızı öpmeye çalışmış kız reddetmiş (hala karar yetisi duruyor). Devamında 3. adam ve hatırlayamadığı birisi burada ne oluyorsa durduruyoruz deyip olayı bitirmiş. 5 ve 6. adam (tecavüzcü diye suçlanan) kızı oturtup istediğin kadar dinlen kendine gel diyerek yardımcı olmuş. Devamında kız 1. ve 4. adamla başka bir odaya gidip orada daha fazla ketamin içip devam etmişler. Sonunda kız yeter artık istemiyorum dediği zamanda yapmayı bırakmışlar.

Ortada iğrenç bir mesaj kadar kızın kabul ettiği, ayık kafa ile hayır demediği bir o kadar iğrenç bir aktivite var. İğrenç bir mesajın atılmış olması hiçbir şeyi göstermez.