wratch

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Corsair 5000D Beyaz model kasam var. ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB White işlemci soğutucusu aldım.

Kasama ek olarak 7 tane(120mm) kasa fanı alacağım. Bunları beyaz renkte seçmek istiyorum (Beyaz renk ışık olursa iyi olur olmazsa çok sorun değil). Fan olarak Arctic P12 PWM MAX WHITE 12cm modelini buldum. Bu modeli önerir misiniz? Farklı önerebileceğiniz Performans & Ses odaklı kasa fanları var mı?

Merhaba arkadaşlar,

Corsair 5000D Beyaz model kasam var. Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB White işlemci soğutucusu aldım.

Kasama ek olarak 7 tane(120mm) kasa fanı alacağım. Bunları beyaz renkte seçmek istiyorum (Beyaz renk ışık olursa iyi olur olmazsa çok sorun değil). Fan olarak Arctic P12 PWM Max WHITE 12cm modelini buldum. Bu modeli önerir misiniz? Farklı önerebileceğiniz Performans & Ses odaklı kasa fanları var mı?

2x

Attığın da iyi. Bunlar 200 TL daha ucuza geliyor senin önerdiğin modelin RGB'li olanından istiyorsan önerdiğinin rgblisini al. Ses seviyesi ikisinin de düşük.

Merhaba arkadaşlar,

Corsair 5000D Beyaz model kasam var. ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB White işlemci soğutucusu aldım.

Kasama ek olarak 7 tane(120mm) kasa fanı alacağım. Bunları beyaz renkte seçmek istiyorum (Beyaz renk ışık olursa iyi olur olmazsa çok sorun değil). Fan olarak Arctic P12 PWM MAX WHITE 12cm modelini buldum. Bu modeli önerir misiniz? Farklı önerebileceğiniz Performans & Ses odaklı kasa fanları var mı?

Seçtiğin fanlar için kontrolcü de lazım olacak kasandaki yetersiz. Ya da Corsair'in bu modelinde daisy-chain desteği var iç içe kabloları geçirerek de kullanma imkanın var.

1743961317015.webp

Evet ekstra kontrolcü lazım olacak gibi,

Önceden corsair kullanırdım ML serisi, daha sonradan performans olarak geride kaldıklarını gördüm. Yeni fanlarını incelemedim. Performans ve sessizlik anlamında benzer performans ise bunları da alabilirim. Lian Li'nin fanları da çok güzel duruyor.

İşlemci soğutucusunun fanları birbiriyle birleşerek tek connector olarak bağlanabiliyor. Anakart olarak MSI x870e Edge TI Wifi modelini almayı düşünüyordum. 6 ek kontrolcü sayısı yeterli olmaz mı, boşta kalan diğerlerini anakarta bağlasam oluyor mu?

Anakartta bolca yer var mış gerek kalmayacak kontrolcüye.
Arctic P12 max'in RGB olan modeli bulunmuyor. Ancak kasanın içerisi için max modeline ihtiyacım olur mu bilemedim. Onun yerine Arctic P12 PWM RGB modelini alarak kasamı renklendirmiş olurum hem de daha sessiz bir kasaya sahip olurum diye düşünüyorum. Acaba yanılıyor muyum bu konuda? Kasa fanlarının +2000 RPM'lere çıkmasına ihtiyaç olur mu?

Fanları aşağıda paylaştığım yerlere dizeceğim. Üst tarafta ise ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB White işlemci soğutucu yer alacak.

1743970920853.webp

Çok fan çok ses demek Max modeli bile alsanız eminim düşük hızda kullanacaksın. Kasa masanın üstünde size yakınsa bir de kapatmak bile mantıklı gelebilir bazen onun dışında RGB zevk meselesi size kalmış.

Çok fan çok ses demek Max modeli bile alsanız eminim düşük hızda kullanacaksın. Kasa masanın üstünde size yakınsa bir de kapatmak bile mantıklı gelebilir bazen onun dışında RGB zevk meselesi size kalmış.
7 Adet Arctic P12 PWM MAX WHITE aldım. Büyük ihtimal çoğu çok düşükte çalışacak diye tahmin ediyorum. Test ederek öğreneceğim. RGB çok önemli değil olsa arada bir baksam güzel duruyo desem yeterli olurdu ancak hem fiyatları daha pahalı hem performansları daha düşük o yüzden ucuz ve performanslı olanı seçtim :-). Kasayı aşağıda kullanıyorum zaten. Dizilimi yaptıktan sonra görsellerini/performans sonuçlarını iletiyor olurum.