Corsair Corsair Vengeance RAM'lerin frekansı EXPO ile düşürülebilir mi?

Super90

Üyecik
Öncelikle herkese merhaba, AMD 7800X3D işlemci ve MSI Gaming Plus X670E anakart ile bir sistem toplamayı planlıyorum. Malum piyasada RAM krizi var ve tam olarak istediğimiz kitleri bulamayabiliyoruz. Ben de 2x16 Corsair Vengeance 6400 MHz CL 36 beyaz RGB olmayan RAM'ler ile toplamayı düşünüyorum. Ancak bu ilk DDR5 sistemim olacak.

İşlemcinin sweet spot noktası 6000 MHz olarak kabul görülüyor. Stabilize çalışmaması veya mavi ekran vermesi durumunda 6000 MT/s ile kullanıp kullanmayacağımı çok merak ediyorum. Daha önce EXPO açıp sonra hızını düşürmek mümkün mü? Daha önce deneyen kişiler yardımcı olursanız çok sevinirim. (RAM modeli: CMK32GX5M2B6400Z36W)

Evet, RAM hızınızı kafanıza göre ayarlayabilirsiniz. Sorun olmaz. Hatta daha düşük hızda çalışacağı için RAM'in XMP profillerine göre daha düşük gecikmelerde de çalışabilir siz bir şeye dokunmadan.

Not: AMD sistemlerde olmuyormuş gecikme düşürme olayı. Ama hızı kafanıza göre ayarlayabilirsiniz sorun olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
6000 MHz'de kullanabilirsin elbette. Ayrıca bu tarz kitlerde ayrı bir 6000 MHz EXPO profili de olabiliyor.

• Corsair Vengeance serisi ile çok problem yaşayan var, forum sitelerini iyi araştırın derim.
  • Patriot ve Kingston 6000 MHz CL30 fiyatları daha uygun, ikinci el temiz denk gelir.
  • Sweet spot kullanabilirsin.
  • Önce zentiming programının telemetry kısmı ile, RAM çiplerine bakman lazım, durum tamamen silikon kalitesine bağlı. SK Hynix çipler daha başarılı, düşük voltaj ile yüksek frekans verir, Hynix çipleri genel olarak 6000MHz-6400 MHz değerlerinde CL30 ve 32 serisi kullanıyor, son dönemlerde cusu marka RAM'ler var CL 38, Hynix m-die çip ve silikon kalitesine sahip ama hiç denemedim. Senin RAM'ler CL36 olduğundan dolayı, Micron çıkma ihtimali çok yüksek, en garanti yöntem program ile kontrol etmek, zentimigs ve Thaiphoon Burner ile kontrol edersin, ZenTimings tablosu olmadan zaten ayarlara başlayamazsın, voltaj ve timing değerleri için o tablodan yola çıkılacak, BIOS'tan tek tek incelemesi uzun sürer.
  • X670 serisinin kronik sorunu olmadığından emin olun, kullanan arkadaşlar yardımcı olur, satıp B850M-Force'ya da B850M-K gibi modellere geçenlerde oldu.
RAM tuning rehberlerini inceleyin, faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…