Baktın mı BIOS SPD kısmından ya da HWiNFO tam moddan modüllerden birine tıklayıp, SK Hynix A yazdığından emin ol bu değerleri denemeden önce.
Hocam şimdi eve gidene kadar çok heyecanlanacağım ben:) Umarım dediğiniz gibidir çünkü bellekleri 411$'a aldım şuan 540 civarı. Bu arada DC üzerinden vs. canlı destek olma imkanınız var mı yaparken işlemleri?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi eve gidene kadar çok heyecanlanacağım ben:) Umarım dediğiniz gibidir çünkü bellekleri 411$'a aldım şuan 540 civarı. Bu arada DC üzerinden vs. canlı destek olma imkanınız var mı yaparken işlemleri?
DC'den çok musaıt olamıyorum genelde forum uzerınden yardımcı oluyorum hep, seslı musaıt olamıyorum yanı.

Muhtemelen A-Die gelir sendeki model, 6400 için Zen'deki SS'i geçirip deneyebilirsin neyi nerde geçireceğini SS attım zaten lokasyonlar görülüyor. @suskun01

Bir zarar ziyan olmuyor, tek eksisi sistem açılmıyor boot etmiyor, safe mod atıyor genelde ayarları gözden geçiriyorsun, bazen safe moda da atmıyor, o zaman Clear CMOS gerekiyor, senin modelde sıfırlamak için tuş olmadığından PC kapatıp CLRTC pinlerinin arasına 15 sn yıldız dokunman lazım 2 tane CLRTC pini mevcut yanyana kartın üzerinde.

Clear CMOS jumper yani, 15 sn yıldız dokununca factory reset olur sistem açılır sonra ayarları tekrar girersin. Ayarları eğer kaydedersen onlar silinmiyor sadece mevcut ayarları sıfırlıyor bu işlem. BIOS update yaparsan eğer kayıtlı ayarlar siliniyor.

Artış olur da başaramayabilir bu kombinasyon, bellek kontrolcüne bakar mevzu. SoC voltaj yetmeyebilir, harici programla 1.32 1.33 SoC vererek stabillik sağlayabilirsin de onun için her sistem açılışta programı açıp 1.33 soc uygulaman lazım. Bu adamlar 1.35 koymalıydı limiti o zaman 6400 rahat olurdu. Dual Rank 6400 için bellek kontrolcüne bakar mevzu yani anlarsın onu.

Bu bellekler A-Die mi baktınız mı, M-Die ise problem zaten. Dominator M koymaz heralde @LH44 Dominator'cu sensin :D
Dominator kesin A-die. Başka bir şey çıkarsa fabrikayı basarım. 😀

@LH44 Ya arkadaşım Carbon nedir ya, koysana Tachy ya da Apex. Bu adam zerre bu işten anlıyorsa bir şey bilmiyorum.

Carbon'a laf yok. 😂

Eki Görüntüle 200870

Gecmis olsun 4 slotu da doldurdu :D

8 tak ya 4 az oldu.
Hemen EXPO açalım, hemen.

Valla hocam moderatörleri bilmem ne diyorlar ama bu rehber bilgiler iyi ki var yoksa biz nasıl öprenip yapacağız. Teşekkür ederim
Sistemi dizene kadar forumu bırakmazsam(k) detaylı bir DDR5 RAM rehberi yapacağım.
@Ayhan Dönmez ile birlikte tabi.
Benden kaçarın yok hocam. 😀

Son düzenleme:
Beyler şuan BIOS durumu bu şekilde.

HWiNFO ile baktim. Sansliyim vallahi. Gorseldeki gibi A-die

Dosya Ekleri

• IMG_6840.webp
    IMG_6840.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 40
  • IMG_6839.webp
    IMG_6839.webp
    5,8 MB · Görüntüleme: 33
  • bellek a-die.webp
    bellek a-die.webp
    79,7 KB · Görüntüleme: 33
Valla hocam cok karisik duruyor. Keske bana bir DC'den el atsan hayrima girerdin. Evet hepsini yapacağım ancak daha o yolladigin dosyayi indirip BIOS'u guncelleyecegim sanirim onunla?
Aynen, BIOS default çek sonra save exit yap, sonra BIOS içinden EZ Flash Tool ile güncelle USB bellekten.

Karışık da neyin nerede olduğu belli zaten, Zen'de de karşılıkları belli her şeyi attım lokasyon yazıyor dikkatli bakarsan.

iGPU kapalı kalsın yoksa 6400 açamazsın, advanced-nb configuration içinde bu ayar.

Aynen, BIOS default çek sonra save exit yap, sonra BIOS içinden EZ Flash Tool ile güncelle USB bellekten.

Karışık da neyin nerede olduğu belli zaten, Zen'de de karşılıkları belli her şeyi attım lokasyon yazıyor dikkatli bakarsan.

iGPU kapalı kalsın yoksa 6400 açamazsın, advanced-nb configuration içinde bu ayar.
iGPU nasil kapatiyoruz?