Silva

Başarılı
Merhaba,

Dün yeni kulaklığım Corsair HS80 Wireless geldi. Fakat eski kulaklığım HyperX Cloud 2 7.1 gibi ses alamıyorum. Şu an müzik dinlerken veya CS2 oynarken ses çok boğuk geliyor. Sanki bass da çok yüksek seviyede. Ekolayzer ayarlarını kulağıma göre ya da internette gördüğüm ayarlar gibi yaptım fakat tam verim alamadım.

Ekolayzer ayarları nasıl olmalı? Dolby mi kullanılmalı yoksa iCUE mi kullanılmalı? Eski kulaklığımda hiç ekolayzer ayarı yapmadım direkt USB takıp kullanmaya başladım, bu kulaklığın ekolayzer ayarını yeni kulaklığıma kopyalayabilir miyim? Son olarak kulaklığın 7.1 özelliğini nasıl devre dışı bırakabilirim?

Bir kaç gündür bu kulaklığın ekolayzer ayarını yapmak ile uğraşıyorum. Videolar ve forumlardan bulduğum ve eski kulaklığım Cloud 2 yi aratmayan ekolayzer ayarını sonunda buldum. İnanılmaz az boğukluk var yakında onuda çözeceğim diye düşünüyorum yada son çare bu şekilde alışacağım.

EQ AYAR.webp

0-0-2-0-0-1-2-4-6-10 şeklindedir.

Son düzenleme:
Merhaba,

Dün yeni kulaklığım Corsair HS80 Wireless geldi. Fakat eski kulaklığım HyperX Cloud 2 7.1 gibi ses alamıyorum. Şu an müzik dinlerken veya CS2 oynarken ses çok boğuk geliyor. Sanki bass da çok yüksek seviyede. Ekolayzer ayarlarını kulağıma göre ya da internette gördüğüm ayarlar gibi yaptım fakat tam verim alamadım.

Ekolayzer ayarları nasıl olmalı? Dolby mi kullanılmalı yoksa iCUE mi kullanılmalı? Eski kulaklığımda hiç ekolayzer ayarı yapmadım direkt USB takıp kullanmaya başladım, bu kulaklığın ekolayzer ayarını yeni kulaklığıma kopyalayabilir miyim? Son olarak kulaklığın 7.1 özelliğini nasıl devre dışı bırakabilirim?

Bir kaç gündür bu kulaklığın ekolayzer ayarını yapmak ile uğraşıyorum. Videolar ve forumlardan bulduğum ve eski kulaklığım Cloud 2 yi aratmayan ekolayzer ayarını sonunda buldum. İnanılmaz az boğukluk var yakında onuda çözeceğim diye düşünüyorum yada son çare bu şekilde alışacağım.

Eki Görüntüle 132798

Ekolayzer ayarları ve kulaklık kullanımı hakkında daha iyi bir ses deneyimi elde etmek için birkaç öneri sunabilirim:

Ekolayzer Ayarları​

1. Bass Seviyesini Düşürün: Eğer bass yüksek geliyorsa, 32 Hz ve 64 Hz ayarlarını -2 dB veya -1 dB seviyesine çekmeyi deneyin.
2. Orta Frekansları Ayarlayın: 250 Hz ve 500 Hz ayarlarını 0 dB civarında tutun, böylece vokal ve enstrümanlar net duyulabilir.
3. Yüksek Frekansları Artırın: 4k Hz ve 8k Hz ayarlarını +2 dB'ye çıkartarak sesin daha net olmasını sağlayabilirsiniz. 16k Hz ise +6 dB seviyesine çıkarılabilir.

Dolby ve iCUE Kullanımı​

• iCUE Kullanmak: Eğer iCUE uygulamasını indirip kullanıyorsanız, bu yazılımın sunduğu özelleştirme seçeneklerini de değerlendirmeniz faydalı olabilir. Ekolayzer seçenekleri, ses alanı ve diğer ayarlar üzerinde daha fazla kontrol sağlar.
  • Dolby Kullanımı: Eğer kulaklık 7.1 ses desteği ile kullanıyorsanız, Dolby Surround ile deney yapıp hangisinin daha iyi ses verdiğini test edebilirsiniz. Genellikle, iCUE üzerinden ayar yapmak daha fazla özelleştirme seçeneği sunar.

7.1 Özelliğini Devre Dışı Bırakmak​

• iCUE uygulamasında kulaklık ayarlarına gidin.
  • "Surround" veya "Spatial Audio" seçeneğini bulup devre dışı bırakın.

Eski Kulaklığın Ekolayzer Ayarını Kopyalamak​

- Maalesef, kulaklıklar arasındaki ekolayzer ayarları birbirinden bağımsız çalışır. Ancak, eski kulaklığınızdaki ayarları referans alarak yeni ayarları şekillendirebilirsiniz.

Bu adımları deneyin ve ses kalitenizi ince ayarlarla iyileştirmeye çalışın. Umarım bu öneriler, ses deneyiminizi geliştirir!

Merhaba,

Eki Görüntüle 132798

Bu ayarlar fena değilimiş ama daha iyisini buldun mu? Oyunlarda özellikle boğukluk rahatsız etti, alışamadım da