Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
18000
Bunun dönüştürücüyle ilgisi yok. Corsair PSU'larını her zaman böyle yapıyor ve bu bir eksi değil :D

Corsair'in Türkiye desteği de iyi bu arada. Zamanında kulaklığında sorun yaşayıpta RMA ile direkt değişim yaptıran çok kişi var. Kendi RM750X'imi de yenileyip göndermişlerdi.

MSI ve ASUS'a bakan servis ülkenin en çöp servisi ServisPoint. Ben de dahil olmak üzere ülkemizde ve bu forumda ServisPoint'in dolandırdığı çok kişi var.

Bence eksi. Neyse konu bu değil...

Corsair Türkiye desteği yok. RMA desteği de yok. Asıl problem bu. Özellikle son yurt dışı alışveriş gümrük mevzuatı değişikliğinden sonra iyice problem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence eksi. Neyse konu bu değil...

Corsair Türkiye desteği yok. RMA desteği de yok. Asıl problem bu. Özellikle son yurt dışı alışveriş gümrük mevzuatı değişikliğinden sonra iyice problem.

Bir şekilde halloluyor o RMA olayı emin ol :D Ayrıca bu işin bencesi yok o sana ne konuda eksi oluyor?

Önerdiğin PSU HX1500i'nin yanından dahi geçemez:

1769686010120.webp

1769686072866.webp

Ripple olarak bile epey geride bırakıyor. Ayrıca Tomshardware'nin incelemesinde MSI için "12V kanalı gevşek" olarak eksi vermişler :D Ayrıca MSI'ın o PSU'su yükte epey sesli. 45 desibele kadar görmüş elektrik süpürgesi mübarek :rofl:

Bu arada HX1500i dijital olduğu için yazılım olmadan dahi tüm ısıları takip edilebiliyor. Yazılımdan da rail ayarlanabilirken fan eğrisi çizilebiliyor. HX1500i o önerdiğin PSU'dan çok daha üstün.

Nasıl halloluyor hocam bir anlatsan?

Corsair kötü demedim ki zaten. Doğrudan 12v çıkışı olmaması ve dönüştürücü ile kullanılması bana özellikle Türkiye'deki voltaj dalgalanmalarında güven vermiyor. Alternatif olarak MSİ güncel karşılığını verdim. İsteyen istediğini seçebilir...

Nasıl halloluyor hocam bir anlatsan?

Corsair kötü demedim ki zaten. Doğrudan 12v çıkışı olmaması ve dönüştürücü ile kullanılması bana özellikle Türkiye'deki voltaj dalgalanmalarında güven vermiyor. Alternatif olarak MSİ güncel karşılığını verdim. İsteyen istediğini seçebilir...

Uzun zamandır gümrük kısıtlaması var ve çok düşük fiyatlarda. Ayrıca Corsair'in distribütörleri var ülkemizde.

O dönüştürücü değil sadece arayüz farkı var. O arayüz de diğerine göre daha sağlıklı çünkü daha düzgün oturuyor ve ufak çekiştirmelere ark yapmıyor. o arayüz ile de savunduğun arayüzü kullanan çoğu PSU'dan daha iyi gecikme değerleri sunuyor :D

Bunun dönüştürücüyle ilgisi yok. Corsair PSU'larını her zaman böyle yapıyor ve bu bir eksi değil :D
Ayrıca Corsair PSU'larını her zaman öyle yapmıyor :)

Doğrudan 12v-2x6 çıkışı olan RMx ve HXi SHIFT serileri var.

Burada bulsam paraya kıyıp alacağım da, yok :)

Bunlar daha yeni modeller. Araştırdığımda bunlar yoktu ki hala diğer arayüz bir eksi değil :D

Uzun zamandır gümrük kısıtlaması var ve çok düşük fiyatlarda. Ayrıca Corsair'in distribütörleri var ülkemizde.
Hocam kaçamak cevap değil aradığım...

Şu anda herhangi bir Corsair ürününüzde arıza yaşayıp, değişim talebinde bulunmak için nereye başvuruyorsunuz? İlk satın alımdan sonraki iade sürecinden bahsetmiyorum.

Hocam kaçamak cevap değil aradığım...

Şu anda herhangi bir Corsair ürününüzde arıza yaşayıp, değişim talebinde bulunmak için nereye başvuruyorsunuz? İlk satın alımdan sonraki iade sürecinden bahsetmiyorum.

Kaçamak cevap verdiğim yok. Corsair RMA ile iletişime geçeceksin bu kadar basit. Aynı durum Logitech'te de var ve ikisinden de memnun insanlar.

Demek ki Corsair hep dönüştürücü kullanmıyor :)

Daha yeni çünkü yeni nesil ekran kartları için daha güvenli. Bende de MSİ GeForce RTX 5080 Gaming Trio OC olunca bu dönüştürücüye güvenemiyorum işte.

O bir dönüştürücü bile değil ancak hala anlatamıyoruz bunu :D Kaldı ki o yeni arayüzün bundan daha güvensiz olduğunu da bilmiyorsun anlaşılan. İnsanlar bu yeni arayüz yüzünden bir sürü ekran kartı yaktı ki MSI'ın PSU'larında bu çok daha sık yaşandı Reddit üzerinden görebilirsin.

Bu PSU'yu ben RTX 5080 ROG'da kullanıyorum kabloları epey çekiştirmeme rağmen hiç bir sorun da yaşamadım üstelik ileri düzey overclockta yaptım bu karta.

İsteyen istediğine inansın ;)

Bunlar daha yeni modeller. Araştırdığımda bunlar yoktu ki hala diğer arayüz bir eksi değil :D
Demek ki Corsair hep dönüştürücü kullanmıyor :)

Daha yeni çünkü yeni nesil ekran kartları için daha güvenli. Bende de MSİ GeForce RTX 5080 Gaming Trio OC olunca bu dönüştürücüye güvenemiyorum işte.

Kaçamak cevap verdiğim yok. Corsair RMA ile iletişime geçeceksin bu kadar basit. Aynı durum Logitech'te de var ve ikisinden de memnun insanlar.
Hocam anlamıyorsun.

İletişimde de geçsen alacağın yanıt belli. "Türkiye'ye doğrudan ürün yollayamıyoruz". Hatta bak bu forumda bile var konusu.

Bunlar da diğer konular;

Daha onlarcası var.

Tamam iyi PSU, güzel PSU da, bir problem yaşanırsa elinizde kalır. Bu yüzden muadili MSİ önerdim. En azından iyi kötü muhatap var.

O bir dönüştürücü bile değil ancak hala anlatamıyoruz bunu :D Kaldı ki o yeni arayüzün bundan daha güvensiz olduğunu da bilmiyorsun anlaşılan. İnsanlar bu yeni arayüz yüzünden bir sürü ekran kartı yaktı ki MSI'ın PSU'larında bu çok daha sık yaşandı Reddit üzerinden görebilirsin.
Bunun çoğunluğu soketi iyi yerleştirememekten kaynaklanmış.

Bakın ben burada MSİ falan övmüyorum zaten. Kaldı ki burada çok övülen yeni nesil NZXT C1200 ATX 3.1 aldım. Burada önerildiği için değil, genel performansa bakarak ve Kasım ayında Vatan'dan 8945+KDV fiyata bulunca almıştım. ama onda da sorun çıktı işte. Şimdi serviste. Bakalım ne olacak.

Benim dediğim şu: alacağınız ürünün arıza durumunda Türkiye muhatabını da düşünün. Corsair Türkiye'de faal olsa hiç düşünmem ama işte bu şu anda büyük problem. İnsanlar sonradan mağdur olabiliyor. Bunu bilerek risk alınıyorsa, o da bir tercihtir.

Son düzenleme:
@Hamza Ensar Sağlam, @Punctum, Hx1500i'nin üst düzey bir PSU olduğu kesin, buna itiraz edileceğini sanmam. Fakat işin biraz psikolojik tarafına gelirsek bu kadar yüksek fiyatlara insan doğrudan bir 12V-2x6 çıkışı arıyor açıkçası. Şu haliyle 2.X bir PSU'ya kablo ekleyip 3.1 diye pazarlıyorlar gibi hissettiriyor.

Öte yandan incelemelerde zaten olağanüstü bir elektriksel performans göstermiş. 16K gibi bir fiyatı varken bilemedik açıkçası.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.