Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
18000
@Hamza Ensar Sağlam, @Punctum, Hx1500i'nin üst düzey bir PSU olduğu kesin, buna itiraz edileceğini sanmam. Fakat işin biraz psikolojik tarafına gelirsek bu kadar yüksek fiyatlara insan doğrudan bir 12V-2x6 çıkışı arıyor açıkçası. Şu haliyle 2.X bir PSU'ya kablo ekleyip 3.1 diye pazarlıyorlar gibi hissettiriyor.

Öte yandan incelemelerde zaten olağanüstü bir elektriksel performans göstermiş. 16K gibi bir fiyatı varken bilemedik açıkçası.
Tam da bunu diyorum zaten. Diğer forumda da tartışması dönüyor. Ben native olarak 12v-2x6 çıkışı tercih ederim. Dönüştürücülere hiç bir zaman güvenmedim.

Mesela daha uygun fiyata MSİ nin performans serisi MSI MPG A1250GS var.
https://www.msi.com/Power-Supply/MPG-A1250GS-PCIE5

Çift 12v-2x6 çıkışı var ve 11299 TL'ye satın alınabiliyor.

Şimdi bu varken, gidip te servis garantisi olamayan HX1500İ ye fazladan 5-6 bin TL vermem.

@Hamza Ensar Sağlam, hocam merhabalar. Ürün elime ulaştı ancak size danışmak istediğim bir durum var. 12V-2x6 kablosunun iç pinleri hizalı değiller ve arkalarında bulunan siyah kabloyu itip çekince pinler ileri geri oynuyorlar. Sizde böyle bir durum var mı?

@Hamza Ensar Sağlam, hocam merhabalar. Ürün elime ulaştı ancak size danışmak istediğim bir durum var. 12V-2x6 kablosunun iç pinleri hizalı değiller ve arkalarında bulunan siyah kabloyu itip çekince pinler ileri geri oynuyorlar. Sizde böyle bir durum var mı?

Elinizdeki ürün büyük ihtimalle hatalı. Bende öyle bir sorun yok. İçlerindeki metaller oynamıyor, oynamamalı.

Fotoğraf atabilirseniz emin olabiliriz.

Elinizdeki ürün büyük ihtimalle hatalı. Bende öyle bir sorun yok. İçlerindeki metaller oynamıyor, oynamamalı.

Fotoğraf atabilirseniz emin olabiliriz.
İşaretlediğim pinlerin diğerlerine göre daha derinde olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca arkalarındaki siyah kabloyu itip çekince pinlerde ileri geri hareket ediyorlar.

Dosya Ekleri

• 12v-2x6.webp
    12v-2x6.webp
    491,8 KB · Görüntüleme: 34
0.44 mm'lik bir oynamanın tolerans dahilinde olduğunu söylemişler ama açıkçası güven vermedi. İşin tuhaf kısmı PSU içindeki tüm kablolar bu davranışı sergiliyor.

Oynama çok ufaksa bu normal kullandığım diğer PSU'larda da böyleydi. Ben içinden çıkacak kadar oynuyor dediniz sandım. Bende de oynuyor çok minik üst seviye sistemimde kullanıyorum ne bir ısınma ne de bir sorun yaşadım şimdiye kadar.

Oynama çok ufaksa bu normal kullandığım diğer PSU'larda da böyleydi. Ben içinden çıkacak kadar oynuyor dediniz sandım. Bende de oynuyor çok minik üst seviye sistemimde kullanıyorum ne bir ısınma ne de bir sorun yaşadım şimdiye kadar.
Yok hocam öyle içinden çıkmalık bir durum yok, minimal bir oynama var. Örneğin attığım fotoğrafta işaretlediğim kabloları itersem diğer pinlerle hizalı hale geliyor. Sadece bu ileri geri hareket minimal olsada bir tuhaflık var gibi hissettirdi. Bende A100GS var ve onun kablosuyla kıyasladığımda tuhaf geldi. Çünkü MSI gayet hizalı ve sağlam. Herhangi bir oynama yok.

Yok hocam öyle içinden çıkmalık bir durum yok, minimal bir oynama var. Örneğin attığım fotoğrafta işaretlediğim kabloları itersem diğer pinlerle hizalı hale geliyor. Sadece bu ileri geri hareket minimal olsada bir tuhaflık var gibi hissettirdi.

O sorun değil. Tolerans bırakmışlar üretirken.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.