Bütçe
5.000 TL

d0m

Deneyimli
Yer
Ankara
Selam, Corsair sıvı soğutucuya sahibim. İşlemcim 9600X, oyuna girince uçak kalkıyor gibi fanları neredeyse son devirde çalıştırıyor Corsair. Bu sebeple aynı mm ama daha kalın ve daha iyi soğuttuğu söylenen Arctic'e geçilir mi? Kasam 4000D Airflow, üst tarafı maksimum 280 destekliyor 280 de RAM'lerime çarpıyor. Başka model önerecekseniz beyaz olması şart.

@LH44

Selam, Corsair sıvı soğutucuya sahibim. İşlemcim 9600X, oyuna girince uçak kalkıyor gibi fanları neredeyse son devirde çalıştırıyor Corsair. Bu sebeple aynı mm ama daha kalın ve daha iyi soğuttuğu söylenen Arctic'e geçilir mi? Kasam 4000D Airflow, üst tarafı maksimum 280 destekliyor 280 de RAM'lerime çarpıyor. Başka model önerecekseniz beyaz olması şart.

@LH44

Pek değmez. Arctic modelleri de sesli.

Thermalright Frozen Edge bakılabilir. Çok sessiz değil ama tatmin eder. Stoğu yenilenirse Ocypus Delta L36 veya Sigma L36 / L36 Pro olabilir.

@d0m, şimdi kontrol edeyim dedim Ocypus stokları gelmiş.

Sigma'yı alabilirsiniz, Delta'dan daha iyi.

Pek değmez. Arctic modelleri de sesli.

Thermalright Frozen Edge bakılabilir. Çok sessiz değil ama tatmin eder. Stoğu yenilenirse Ocypus Delta L36 veya Sigma L36 / L36 Pro olabilir.

@d0m, şimdi kontrol edeyim dedim Ocypus stokları gelmiş.

Sigma'yı alabilirsiniz, Delta'dan daha iyi.
Nautilus ile arasında 6-7 derece fark olur mu?

Nautilus ile arasında 6-7 derece fark olur mu?

Olabilir. Olmasa bile daha sessiz çalışacağını düşünüyorum -hem test verileri hem kağıt üstü değerler bunu doğruluyor-.

Fakat kafama takılan şey; 240RS'nin R5 9600X soğuturken tabiri caizse canının çıkması. Montajı doğru yaptığınızdan emin misiniz? Hangi macunu ne kadar ve ne zaman kullandınız? Fan eğrisi yaptınız mı?

Olabilir. Olmasa bile daha sessiz çalışacağını düşünüyorum -hem test verileri hem kağıt üstü değerler bunu doğruluyor-.

Fakat kafama takılan şey; 240RS'nin R5 9600X soğuturken tabiri caizse canının çıkması. Montajı doğru yaptığınızdan emin misiniz? Hangi macunu ne kadar ve ne zaman kullandınız? Fan eğrisi yaptınız mı?

Montaj doğru hocam. Ön fanlarda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Değiştireceğim. BeamNG'de fanlar tam gücünde işlemci 76-77 dereceye çıkıyor. Hava akışı konusunda düzenleme yapmam lazım kasaya. 70CFM, 2.21 h2o değerine sahip fanlar yeterli olur mu kasaya? 28 desibel civarı bir değeri vardı.

TF7 kullandım, 3 gün falan oldu. Heryerinde eşit sürülü. Dediğim gibi ön fanlar kötü diye düşünüyorum. Değiştireceğim en kısa zamanda.