THESANASATS 8

Başarılı
Arkadaşlar selam.

Bugün yeni aldığım bu soğutucu elime ulaştı fakat daha önce hiç sıvı soğutucu montajı yapmadığım için yardımlarınızı bekliyorum. Adım adım söylerseniz de olur rehber videosu atarsanız da. Şimdiden teşekkürler. Bir de dikkat etmem gereken bir husus var mıdır?

IMG_3292.webp

IMG_3293.webp

IMG_3294.webp

Yaparsın, hiçbir şeyin acelesi yok. Kafanı sakinleştir, heyecanlanma.

Son düzenleme:
Copy-Cat yap direktman, adam ne yaptıysa o. Başka çözümü olsa bile hani şu an bilmediğimizden maceraperestlik olur.
Hocam her şey okey de bir yerde takıldım şimdi fanların dişi ve erkek soketlerini birbirine bağladım en sondaki uzatma kablosunu da takıp anakarta bağlamak gerektiğini söylüyor videoda yalnız bende en son 2 tane kablo kalıyor takmam gereken .

Yazmayı unuttum fakat hallettim . Göz korkutacak bir şey yokmuş. Başta videoda intel için olan kısmı anlattığı için duymadım ondan dolayı anakartın arkasına intel braketi takmayı düşündüm fakat amd sistem kullandığım için bunu yapmadım işim daha kolay oldu . Başta anakarta 4 adet vidaların oturacağı yuvaları takıyoruz teorik ismini hatırlamıyorum amd standoff olabilir . Ardından fanları radyatörde montajlayıp dişi ve erkek bağlantılarını birbirine bağlıyoruz. Sonrasında pompadaki usb yi anakarttaki usb kısmına 4 pin aıo Pump ise aıo pump a bağlıyoruz . Radyatörden gelen dişi pwm yi de cpu fan a takıyoruz .Bahsettiğim soketler Asus tuf b850 m plus anakartı için geçerli başkalarında başka soketlere takıyorlardı. Anakartınıza göre bakarsınız. Erkek soketi boşta bırakıyoruz baktığım kadarıyla videolarda da boşta bırakılmış bende öyle yaptım eğer yanlışsa ileride editlerim ama şimdilik lcd ekranlar geldi fanlar dönüyor ileride belki deneyimlerimi daha detaylı aktarırım . Şu anlık sıkıntı yok basitçe adım adım oluyor . Son görsel bu şekilde daha detaylı profesyonel kablolama yapmadım deneme amaçlı sadece .

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
Hocam her şey okey de bir yerde takıldım şimdi fanların dişi ve erkek soketlerini birbirine bağladım en sondaki uzatma kablosunu da takıp anakarta bağlamak gerektiğini söylüyor videoda yalnız bende en son 2 tane kablo kalıyor takmam gereken.

Yazmayı unuttum fakat hallettim. Göz korkutacak bir şey yokmuş. Başta videoda Intel için olan kısmı anlattığı için duymadım ondan dolayı anakartın arkasına Intel braketi takmayı düşündüm fakat AMD sistem kullandığım için bunu yapmadım işim daha kolay oldu. Başta anakarta 4 adet vidaların oturacağı yuvaları takıyoruz teorik ismini hatırlamıyorum AMD standoff olabilir. Ardından fanları radyatörde montajlayıp dişi ve erkek bağlantılarını birbirine bağlıyoruz. Sonrasında pompadaki USB'yi anakarttaki USB kısmına 4 pin AiO Pump ise AiO pump a bağlıyoruz. Radyatörden gelen dişi PWM'yi de CPU fan a takıyoruz. Bahsettiğim soketler ASUS TUF B850 m Plus anakartı için geçerli başkalarında başka soketlere takıyorlardı. Anakartınıza göre bakarsınız. Erkek soketi boşta bırakıyoruz baktığım kadarıyla videolarda da boşta bırakılmış bende öyle yaptım eğer yanlışsa ileride editlerim ama şimdilik LCD ekranlar geldi fanlar dönüyor ileride belki deneyimlerimi daha detaylı aktarırım. Şu anlık sıkıntı yok basitçe adım adım oluyor. Son görsel bu şekilde daha detaylı profesyonel kablolama yapmadım deneme amaçlı sadece.

Mal çalışmışsa kablolama vs işleri artık işin sanat kısmı, sonra halledersin. Hayırlı olsun.