Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
@Yusuf7878 yardımcı olur.
- Makaleler
- 1
CW ekran kartlarından daha çok tam yük altında gelir ama PSU'lardan boştayken de gelebilir. Takmayın kafaya.
SHERLOCKED
Başarılı
Ya bu adamı görüyorum her konuda. Başka bilen yok mu bu forumda
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Coil whine boşta bile oluşabilir. Anahtarlama frekansı ve yük durumuna bağlı olarak değişiyor. Kendi güç kaynağımdan da biliyorum. Bende de yük altında olmasa bile ara sıra coil whine oluşabiliyor. O anki duruma bağlı oluyor genelde.PSU boştayken de gelen bir white noise gibi bir ses var. CW diye düşündüm ama boşta da geliyor. Problem mi var yoksa CW midir? Yeni de almadım, 1 yılı geçti alalı.
Corsair Rm850X SHIFT modeli.
Benden daha bilgili @Andar Han ve @Oreki hocalar var. Pek aktif olmadıklarından dolayı görmemeniz normal.Ya bu adamı görüyorum her konuda. Başka bilen yok mu bu forumda![]()
rLc
Uzman
Teşekkürler çünkü 1 yılın ardından çıkmaya başladı ve fark edilebilecek bir düzeyde olduğu için biraz çekindim PSU sonuçta risk oluşturabilir.Doğalgaz vanasından gelen gaz sesi gibi.GPU mda da var CW ama sesi biraz farklıydı onda bir de daha azdı.
Coil whine boşta bile oluşabilir. Anahtarlama frekansı ve yük durumuna bağlı olarak değişiyor. Kendi güç kaynağımdan da biliyorum. Bende de yük altında olmasa bile ara sıra coil whine oluşabiliyor. O anki duruma bağlı oluyor genelde.
Benden daha bilgili @Andar Han ve @Oreki hocalar var. Pek aktif olmadıklarından dolayı görmemeniz normal.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
1 yıl sonra coil whine ortaya çıktıysa garantiye göndermenizi tavsiye ederim. Normal sayılmaz. Üzerindeki gloop noramlde zamanla gevşemiş olabilir fakat bu kadar kısa sürede olması pek beklenen bir durum değil. Geçenlerde aynı sorunu yaşayan bir kullanıcı daha vardı ve güç kaynağını garanti kapsamında değiştirdiler.Teşekkürler çünkü 1 yılın ardından çıkmaya başladı ve fark edilebilecek bir düzeyde olduğu için biraz çekindim PSU sonuçta risk oluşturabilir.Doğalgaz vanasından gelen gaz sesi gibi.GPU mda da var CW ama sesi biraz farklıydı onda bir de daha azdı.
rLc
Uzman
1 yıl sonra coil whine ortaya çıktıysa garantiye göndermenizi tavsiye ederim. Normal sayılmaz. Üzerindeki gloop noramlde zamanla gevşemiş olabilir fakat bu kadar kısa sürede olması pek beklenen bir durum değil. Geçenlerde aynı sorunu yaşayan bir kullanıcı daha vardı ve güç kaynağını garanti kapsamında değiştirdiler.
Hocam peki bu çok acil bir durum mudur? Şu an şehir dışındayım 1.5-2 ay sonra göndersem problem mi yoksa klasik coil whine tarzı mı? Arada bir ses gelmiyor gibi onu fark ettim dün yoktu bugün var.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Hocam peki bu çok acil bir durum mudur? Şu an şehir dışındayım 1.5-2 ay sonra göndersem problem mi yoksa klasik coil whine tarzı mı? Arada bir ses gelmiyor gibi onu fark ettim dün yoktu bugün var.
Normal Coil whine ise bir sorun oluşturmaz lakin farklı bir durum ise belki oluşturabilir. Bunu buradan anlamak pek mümkün değil. Muhtemelen Coil whine'dır.