Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
"Techolay Sosyal üyelerine özel satış konusu" konusundan @Recep Baltaş'tan satın aldığım Corsair Sabre RGB Pro ürününü teslim almıştım ve bilgisayarıma takıp kullanıyordum. Ürünü yönetmek için Corsair'in kendi yazılımı olan iCUE yazılımını bilgisayarıma kurdum. İlk iş olarak da iCUE üzerinden faremin Firmware sürümünü en güncel sürüme güncelledim.

Ancak bu güncellemeyi yaptıktan sonra hiç beklemediğim bir sorunla karşılaştım. Firmware güncellemesini yaptıktan sonra fare birden çalışmamaya başladı. Fareyi bilgisayara takınca ışıkları yanmıyor, Windows'un klasik yeni donanım algılama sesi duyulmuyordu. Başka bilgisayara takmayı denedim ama sonuç aynıydı. Aygıt Yöneticisi üzerinden fare çalışırken (yani Firmware güncellemesi yapmadan evvel) kurulmuş sürücüleri kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatmayı denedim ama bilgisayar farenin varlığını bile algılamadığından fareyi takınca tak-kullan özelliğiyle temel sürücülerini bile kuramıyordu.

Yaklaşık bir saat uğraştan sonra bu sorunu çözmeyi başardım. Benimle aynı sorunu yaşayanlar benim kadar uğraşmasın diye bu konuyu açıyorum.

İhtiyacınız olanlar:
  • Bir adet kürdan
Sorun herhangi bir sebeple iCUE yazılımının güncel Firmware sürümünü hatalı yüklemesinden kaynaklanıyor gibi duruyor. Başka forumlarda gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan başka insanlar da var, neden böyle bir sorunun yaygın olduğunu anlayamadım. Bu sorunu manuel şekilde faremize Firmware sürümü yükleyerek çözeceğiz ve fareyi tekrar bilgisayar tarafından algılanabilir hale getireceğiz. Bilgisayar tarafından faremiz algılanamadığı için Firmware'yi iCUE yazılımı ile yükleyemiyoruz ve bu yüzden manuel şekilde yükleyeceğiz.

Yapmanız gerekenler:
  1. Bu işlem için faremizle uyumlu bir Firmware dosyasına ihtiyacınız var. Gözden kaçırmış olabilirim ama Corsair'in resmi internet sayfasında Firmware.bin uzantılı bir Firmware dosyası bulamadım ve sadece iCUE yazılımıyla nasıl güncelleme yapılabileceğinden bahsediliyor ama faremiz normal koşullarda algılanmadığı için bunu yapamıyoruz, eğer bulabilen varsa bu konu altında paylaşırsa sevinirim ki böylece ilgili dosyayı doğrudan resmi kaynaktan indirebilirler. Ancak Corsair forumlarındaki Sabre RGB Pro not turning on after update sayfasında bir kullanıcının sadece Corsair Sabre RGB Pro modeliyle uyumlu bir Firmware.bin dosyası paylaştığını gördüm, ben bu dosyayı kullandım ve bende işe yaradı. Dosyanın tamamen sorunsuz ve orijinal olduğunu garanti etmek istemiyorum ama benim deneyimime göre sorunsuz ve orijinal bir dosya gibi duruyor. Şuradan indirebilirsiniz:

2. Farenizi bilgisayarınızdan çıkarın.
  3. Farenizin arkasında genelde çoğu elektronik cihazda resetleme işlevi gören küçük bir delik göreceksiniz. Fareniz bilgisayarınıza takılı değilken bu deliğe bir kürdan sokun ve kürdanı hafifçe bastırın. Kürdanı hafifçe bastırırken farenizi bilgisayarınıza bağlayın ancak bilgisayarınızın ekranında farenizin Firmware dosyasını içeren bir sürücü veya Dosya Gezgini ekranı gözükene kadar farenizi bilgisayarınıza bağladıktan sonra da kürdanı hafifçe bastırmaya devam edin. İçerisinde Firmware.bin dosyası bulunan bir Dosya Gezgini ekranı veya disk sürücüsü bilgisayarınızda gözükünce kürdanla hafifçe bastırmayı bırakabilirsiniz. Cihazı bilgisayara bu şekilde bağlayınca sanki içerisinde sadece Firmware dosyası bulunan bir USB bellek veya harici disk bağlamış gibi oluyoruz yani cihaz farklı bir modda bağlanıyor.
  4. 1. adımda elde ettiğiniz Firmware dosyasını kopyalayın ve 3. adımdan sonra bilgisayarınızda gözüken ve sadece farenizin Firmware.bin dosyasını içeren sürücünün içerisinde yapıştırın. "Hedefte zaten Firmware.bin adında bir dosya var" uyarısı çıktığındaysa "Hedefteki dosyayı değiştir" seçeneğini seçin.
  5. Kopyalama işlemi başarıyla tamamlandıktan sonra farenizin kablosunu bilgisayarınızdan çıkarın ve bu sefer farenizi normal bir şekilde (kürdan bastırmadan) bilgisayarınıza takın.
Bu adımları tamamladıktan sonra bende iCUE ile yapılan Firmware güncellemesi sonrası faremin bilgisayar tarafından algılanmaması sorunu çözülmüştü ve faremin ışıkları yanarak tekrar çalışmaya başladı.

Ben ilk başta Corsair'in forum sitelerinde bu sorunu yaşayan çok insan olduğunu görünce bu sorunun Corsair'in resmi en güncel Firmware sürümünde genel bir bozukluktan kaynaklandığını zannetmiştim. Ancak denemek amaçlı iCUE üzerinden yeniden en güncel sürüme güncelledim ve bu sefer herhangi bir sorun yaşamadım. Anladığım kadarıyla ilginç bir şekilde iCUE yazılımı Firmware güncellemesi esnasında bazen sıkıntı yaratabiliyor. O yüzden eğer isterseniz bu işlemleri tamamlayıp sorunu çözdükten sonra bir daha iCUE ile farenizin Firmware sürümünü en güncel sürüme güncellemeyi deneyebilirsiniz, muhtemelen tekrar aynı sıkıntı olmayacak. Eğer olursa tekrar bu adımları baştan takip ederek çözebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör: