0192617362
Uzman
Arkadaşlar merhaba Corsair Vengeance RGB Pro SL 16 × 2 32 GB RAM var sistemde. 3200'den 3600MHz'ye çekince sistem onarılması gerek diyor, neden olabilir? 3400MHz'ye ayarladım şu an sorunsuz çalışıyor ama 3600'e alınca çalışmadı. Voltajdan desem ayarlarken 1.5V'a ayarladım.
RAM'in etiket frekansi 3200 mu 3600 mu? 3200 ise oldugu gibi 3600 yapamazsin, tabii cipe de bagli bir unsur bu.
Her RAM'i OC edebilirsin zaten ama OC potansiyeli cip kalitesiyle dogru orantili.
OC ediliyor olsa bile frekansı yükselteyim voltajı yükselteyim stabil olsun ya da açılsın diye bir şey yok. RAM'deki belli zamanlamalar voltajla beraber düşürülemez(çipten çipe değişir).
Çözümü falan yok mu voltajı sadece söyledim uyumsuzluğun ana sebebi o demedim.OC ediliyor olsa bile frekansı yükselteyim voltajı yükselteyim stabil olsun ya da açılsın diye bir şey yok. RAM'deki belli zamanlamalar voltajla beraber düşürülemez(çipten çipe değişir).
Samsung b die çipe sahil değilsen büyük ihtimalle tRCDRD zamanlamasından dolayı bu hatayı alıyorsundur.
Okuyabilirsin.Çözümü falan yok mu voltajı sadece söyledim uyumsuzluğun ana sebebi o demedim.