Coursera Python ders önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muhammet emir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 602
  • Etiketler Etiketler
    ders
Hocam şakasına dedim ha. Kırılmayın.

Aynen öyle. Veri bilimi için süper dil. Programla dilleri ile Pyhton processi başlatıp, program dilinin yetersizliğini kolayca giderebilirsin kobra ile.
Artık o Python = veri bilimi muhabbeti bitti hocam. R diye bir dil var.

Merhaba, yazılım öğrenmek istiyorum sıfırdan, hiçbir bilgim yok.
... seneye Polonya'da PC mühendisliği okuyacağım, temel atmak istiyorum.

Coursera'dan bir ders öner(e)meyeceğim çünkü ben de hiç bilmiyorum. Onun yerine daha genel tavsiyelerde bulunacağım.

Programlamanın temellerini atmak için programlamadaki bazı temel araçları öğrenmeniz faydanıza olacaktır:
  • Girdi/çıktı işlemleri
    • Girdi okuma
    • Çıktı yazdırma
  • Değişkenler
    • Veri depolama ve manipülasyonu
  • Diziler ve diğer veri yapıları
    • Birçok değişkeni toplu olarak depolama
  • Döngüler (for, while)
  • Koşullu ifadeler (if/else)
  • Fonksiyonlar
  • ...
Bu araçları, programlama dili fark etmeksizin sürekli kullanıyoruz. Ağzımızdaki dile denk. İster Türkçe konuşalım, ister İngilizce, ister Almanca... Dilimizi hep kullanıyoruz, kullanma şeklimiz değişiyor sadece.

Bunları öğrenmek için Python güzel bir başlangıç. Esasen birçok dilden biriyle başlangıç yapabilirsiniz ama Python, başlangıç dostu olan dillerden. Başlangıç için önerilmesinin temel sebeplerinden biri bu. Konuşma dilleri gibi düşünün: Python kolaylık açısından İngilizceye denk geliyor.

Türkçe kaynak olarak bilinirliği yüksek olan şu kaynağı önerebilirim: Python Programlama Dili — Yazbel Python Belgeleri
Daha etkili olduğunu düşündüğüm bir diğer kaynaksa Google. İhtiyacınız olanı araştırmaya elinizi ne kadar çok alıştırırsanız o kadar gelişirsiniz.

Öğrenme aşamasında bol bol pratik de elzemdir. Google'da Python problems to practice aramasını yapınca karşıma birçok site çıktı ve şu, güzel bir tanesine benziyor: Practice Python

Açıkçası direkt pratik yapmakla başlamanızı öneririm çünkü eğlenceli de olur. : ) Önce somut ve küçük bir amaç edinmiş olursunuz, sonra amacınıza hizmet edecek araçları öğrenirsiniz.

Tabii, dili kullanarak kod yazmak için bir editöre de ihtiyacınız olacak. Ben, şimdiden VS Code'a alışmanızı öneririm. Şu rehbere göz atabilirsiniz: Python geliştirmesi için Visual Studio Code'u yükleme ve yapılandırma - Training

Gözünüzü korkuttuysa tarayıcıdan online IDE de açabilirsiniz, örneğin: Online Python - IDE, Editor, Compiler, Interpreter
Online IDE sayesinde sizin uğraşmanıza gerek kalmaz. Yine de uğraşıp VS Code'u ve Python'u bilgisayarınıza kurmanızı öneririm. İlerisi için çok faydası dokunur.

CS50 dersi ile programlama öğrenirseniz yüce bir varlık yolunda iyi adımlarda bulunursunuz. Öğrenemeyeceğiniz şey kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…