Çözüm sisteminin dayanağı aslında ödüllendirme veya kişisel tatmin değil. Siz ya da herhangi biri Google üzerinden bir sorun arattığında, linkteki "Çözüm" ya da "Çözüldü" ön eklerine bakarak çözüme ulaşmış bir konuyu tercih eder ve konu içerisinde doğrulanmış çözümü doğrudan görmek ister. Sistemin temel amacı da daha sonra aynı sorunu yaşayan kişiyi onlarca mesaj arasında doğru cevabı aramak zorunda bırakmamak.

Tabii yardımı yapan kişi açısından kişisel tatmin de işin bir parçası. Sonuçta karşılık beklemeden birine yardımcı olduğunuzda, verdiğiniz cevabın işe yaradığını görmek insanın doğal olarak hoşuna gider. Ancak çözüm sayısının amacı üyeleri bir performans yarışına sokmak değil.

Konuyu açan kişinin çözüm işaretlemesini kolaylaştıracak veya hatırlatacak iyileştirmeler yapılabilir. Bu kısmı ayrıca düşüneceğim.

Hiçbirimiz burada ömrümüzün sonuna kadar kalmayacağız bu bir gerçek, insanlar nasıl ölüyor ve çocuklarına sonraki geleceği devir ediyorsa buralarda da aynı işlem olacaktır.

Ben bugün varım, yarın yok olabilirim. Önemli olan ardımızda bilinç bırakmak, eser demiyorum bak bilinç.

Buralarda da konulara sürekli 50 sayfa ücretsiz destek vermesini bekleyemezsiniz, karşınızdaki insan 18-25 zımba gibi tema vakfına yolla gitsin tipte insanlar değiller.

Amaç burada zaten ben bakın bu kadar bilgim var artık devir etmem gerekiyor, sizler bayrağı taşıyın manasında.

Bunu kötü algılamayın, gerçekten bayrak insan yaşlandıkça ve yoruldukça el değiştirmez ise gömülür gider.

Amacı kötü de değil ki devir etmek artık gençlere, biz yaşlandık sizin enerjiniz bol demek.
Hocam, çok güzel bir cümle kurdunuz gerçekten. @Ayhan Dönmez hocam, bana kaç sayfadır yardım ediyor, artık saymayı bıraktım gerçekten. Kendisinin hakkını ödeyemem. Bana çok şey öğretti bilgisayar hakkında.

@Max Verstappen, bu gibi durumlarda genelde moderasyon ekibi konu sahibinden dönüş yapmasını talep ediyor eğer 1-2 hafta boyunca veya 1 ay boyunca konuda herhangi bir çözüldüğüne dair ek mesaj vs. paylaşmadıysa. Konuya dönüş yapmamak bir nevi bencillik ve bu durum forum işleyişine aykırı.
Benim şu an bolcana vaktim var, halim vaktim yerindedir. Ben ilgileniyorum, fakat işler ile ilgili ateşlenme olduğunda beni buralarda göremeyebilirsiniz.

Bu yüzden işte @Ayhan Dönmez bilerek ittirici güç olmaya çalışıyor, bizler yaşlanıyoruz aile o bu iş vs yani gençlerden birilerinin devir alması lazım diye boşuna söylemiyor ki bayrak yürümeye devam etsin.

Benim şu an bolcana vaktim var, halim vaktim yerindedir. Ben ilgileniyorum, fakat işler ile ilgili ateşlenme olduğunda beni buralarda göremeyebilirsiniz.

Bu yüzden işte @Ayhan Dönmez bilerek ittirici güç olmaya çalışıyor, bizler yaşlanıyoruz aile o bu iş vs yani gençlerden birilerinin devir alması lazım diye boşuna söylemiyor ki bayrak yürümeye devam etsin.
Düzenli olarak @Ayhan Dönmez örneği vermenizi anlamlandıramadım açıkçası. Koca forumda sanki sadece @Ayhan Dönmez bu işi yapıyormuş gibi konuşuyorsunuz, konuyu onun rızası için açmadığınızdan emin misiniz?

Çözüm sisteminin dayanağı aslında ödüllendirme veya kişisel tatmin değil. Siz ya da herhangi biri Google üzerinden bir sorun arattığında, linkteki "Çözüm" ya da "Çözüldü" ön eklerine bakarak çözüme ulaşmış bir konuyu tercih eder ve konu içerisinde doğrulanmış çözümü doğrudan görmek ister. Sistemin temel amacı da daha sonra aynı sorunu yaşayan kişiyi onlarca mesaj arasında doğru cevabı aramak zorunda bırakmamak.

Tabii yardımı yapan kişi açısından kişisel tatmin de işin bir parçası. Sonuçta karşılık beklemeden birine yardımcı olduğunuzda, verdiğiniz cevabın işe yaradığını görmek insanın doğal olarak hoşuna gider. Ancak çözüm sayısının amacı üyeleri bir performans yarışına sokmak değil.

Konuyu açan kişinin çözüm işaretlemesini kolaylaştıracak veya hatırlatacak iyileştirmeler yapılabilir. Bu kısmı ayrıca düşüneceğim.
Yani söylemek istemiyorum ama öbür tarafta böyle sanki performans hedefi koyar gibi olmasından sırf ben bu konuyu açtım.

O tarafta yapılan iş, iş değil hakikaten.

Valla 10 yıl oldu bizim forum ortamları, birçok şeyde öncülük de yaptık, şunun %0.1'ini görmedik ama. Manidar :)
Hiçbir zaman öyle bir beklentim olmadı. İmkanım vardı, istesem yapardım da ama forumda yardım ettiğim insanlardan övgü beklemiyorum. Ben insanlar benden yardım istediği için değil, ben yardım etmek istediğim için yardım ediyorum. Arada ince bir çizgi var.