Molex'e bel bağlamak mantıksız olur hocam, 11a olur Molex. Kullandığınız kablo da 18AWG olmalı, yoksa kayıp olur ve ısı meydana gelir, dikkatli olun vallah'. Bana sorarsanız en iyisi başka bir PSU (LED'ler için olanlar uygun olur) ile bağlayın. Ne olur ne olmaz. Peltier'in amperajı nedir hocam, ona göre net söyleyebilirim.

Şu an masamda 12 v bir LED trafosu var ama amperini bilmiyorum. Peltier e dair bilgiler şöyle:

1752701499929.webp

4.6A, yani yuvarlayıp 5A diyelim. Molex hayli hayli yeterli olur buna; Soğutma açısından da işlemci buna fazla gelebilir, fakat amaç bilim, ilim, teknoloj! Deneyin, bizimle de paylaşırsanız sevinirim. Fazla umutlanmayın ama, burası çok önemli.

Güncelleme: Trafo 16.5 amper 200W 15v olarak gözüküyor. Bir gün paramı harcayacak yer bulamazsam 400 TL civarına alıp deneyeceğim bunu :D.

Efendim mantıksızdır. Peltiere ısıtma ve soğutma aralığına göre 1-4 derecelere düşebiliyor bu da havayı yoğuşturup su damlaları oluşmasına neden olur? Anakarta işlemciye zarar verirsiniz.

Efendim mantıksızdır. Peltiere ısıtma ve soğutma aralığına göre 1-4 derecelere düşebiliyor bu da havayı yoğuşturup su damlaları oluşmasına neden olur? Anakarta işlemciye zarar verirsiniz.

O derecelere gelmeyecek şekilde aç kapa yapsak ne olur peki? Atıyorum 20 derecede araya eklediğim Switch'den elektriğini kesersem nasıl olur?

40W olduğu belirtilmiş ürünün. Soğutma gücü de 50-60W kağıt üstünde bakınca enerji açısından mantıklı geliyor.

Soğuk tarafına termal macun sürüp işlemciye sıcak tarafına termal macun sürüp soğutucuya bağlayın. Peltierin sıcak tarafı ne kadar çok soğutulursa performansı artıyor.

Soğuk tarafına termal macun sürüp işlemciye sıcak tarafına termal macun sürüp soğutucuya bağlayın. Peltierin sıcak tarafı ne kadar çok soğutulursa performansı artıyor.

Önceki sayfada resmini çizmiştim de soğuk sıcak tarafı belirtmeyi unutmuşum. Onları da dediğiniz gibi yapmak gerekiyor doğru.

O derecelere gelmeyecek şekilde aç kapa yapsak ne olur peki? Atıyorum 20 derecede araya eklediğim Switch'den elektriğini kesersem nasıl olur?

Size peltier çalışma prensibini anlatayım. Oda sıcaklığı 24 diyelim. Verdiğiniz akıma göre bir tarafını o kadar derece arttırıyor diğer tarafını o kadar derece soğutuyor. Sıcak taraf 30 derece diyelim oda sıcaklığı 24 diyelim soğuk taraf 30-24 6, 24-6 18 derece olacaktır. Buna göre ayar yapabilirsiniz verdiğiniz akıma göre dimmerlayabilirsiniz.