omerk_k 7

Uzman
Eski kasayı çıkarıp yeni kasaya montajladım sistemimi. CS2 de bir test etmek istedim sitemi lobide GPU %92 kullanım ve 85 derece oldu ekran kartı ve 2 fanda dönmeye başladı. Oyun içine girdim %98 CS2 kullanmaya başladı 88 dereceyi gördüm oyunda hareket etmeye çalıştığımda saliselik droplar yiyorum ve örnek veriyorum A veya D tuşlarına basarken tuşu takılı kalıyor kayıyor gibi oldum oyunda.
9800X3D işlemcim yeni aldım ve montajladım onun derecesinde ve fpssinde bir problem olduğunu sanmıyorum.

Not: Oyunu aç kapa yaptım 5 dakika sonra bahsettiğim kayma olayı veya drobu pek hissetmedim ancak GPU kullanımı ve dereceler yine aynı durumda. CS2 de ekran kartının direkt fan açması ve 95 gibi ortlama bir değerde gezmesi normal gibi gelmedi pek siz ne düşünüyorsunuz?
Galax RTX 4060 kullanıyorum 1 yıllık ekran kartıdır.

GPU
1785362559993.webp

CPU
Bilgisiyar teknik sorun.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2'de %90 kusur GPU kullanimi aliyorsunuz, bu harika bir sey. O CPU ile almaniz gereken degerler zaten. Sorun yok bunda.

GPU'nuzun sicaklik degerleri ise kotu. Termal limit derecesi zaten 83 dereceymis, kendisi o dereceyi su an hem GPU coreda hem de hotspotta asiyor. Su an GPU'nuz boostlamiyor bile yani, throttle bile oluyor olabilir hatta. Fan da neredeyse maksimum yuzdede, bu yuzden kurumus bir macun buna sebep diye dusunuyorum.

Drop yasamanizin sebebinin ise -GPU sicakliklarinizdan bagimsiz olarak, en buyuk faktor o- bir de kirli shader cache oldugunu dusunuyorum. Shader cacheinizi temizleyin derim. CS2 icinde Reflex de kapatmanizi oneririm, %1 FPS degerlerinizi olduruyor acmak.

4060'inizi ilk ciktiginda aldiysaniz 3 yillik olsa gerek ve hic bakim yapmadiysaniz, derecelerinize bakarsak bakim vakti gelmis geciyor. Bunun disinda gectiginiz kasayi da yazarsaniz guzel olur.

CS2'de %90 kusur GPU kullanimi aliyorsunuz, bu harika bir sey. O CPU ile almaniz gereken degerler zaten. Sorun yok bunda.

GPU'nuzun sicaklik degerleri ise kotu. Termal limit derecesi zaten 83 dereceymis, kendisi o dereceyi su an hem GPU coreda hem de hotspotta asiyor. Su an GPU'nuz boostlamiyor bile yani, throttle bile oluyor olabilir hatta. Fan da neredeyse maksimum yuzdede, bu yuzden kurumus bir macun buna sebep diye dusunuyorum.

Drop yasamanizin sebebinin ise -GPU sicakliklarinizdan bagimsiz olarak, en buyuk faktor o- bir de kirli shader cache oldugunu dusunuyorum. Shader cacheinizi temizleyin derim. CS2 icinde Reflex de kapatmanizi oneririm, %1 FPS degerlerinizi olduruyor acmak.

4060'inizi ilk ciktiginda aldiysaniz 3 yillik olsa gerek ve hic bakim yapmadiysaniz, derecelerinize bakarsak bakim vakti gelmis geciyor. Bunun disinda gectiginiz kasayi da yazarsaniz guzel olur.
Shader cache nasıl temizleniyor?
Antec CX Mirror kasam

DDU'yu actiktan sonra ''Clear Shader Cache (Only) tusuna basip, bilgisayarinizi yeniden baslatin. Temizlenmis oluyor.

1785364912539.webp

Sonrasinda CS2'ye girip herhangi bir haritada bir tur antrenman maci yapmanizi oneririm ki oyun shaderlari yapsin.
Hava akisi kotu durmuyor. Muhtemelen sorun direkt GPU'nun bakimsizligindan kaynakli.

DDU'yu actiktan sonra ''Clear Shader Cache (Only) tusuna basip, bilgisayarinizi yeniden baslatin. Temizlenmis oluyor.

Eki Görüntüle 269779

Sonrasinda CS2'ye girip herhangi bir haritada bir tur antrenman maci yapmanizi oneririm ki oyun shaderlari yapsin.

Hava akisi kotu durmuyor. Muhtemelen sorun direkt GPU'nun bakimsizligindan kaynakli.
Clear Shader Cache tam olarak neleri siliyor? Oyun dosyaları ayarlar vs mi? bu yönden soruyorum

Clear Shader Cache tam olarak neleri siliyor? Oyun dosyaları ayarlar vs mi? Bu yönden soruyorum
Golgelendirici dosyalarinizi siliyor. Oyunlarin akici calismasi icin gereken dosyalar bunlar. Korkmayin, sildikten sonra oyunlar zaten yeni ve taze olanlarini olusturuyor. Oyun dosyalarina veya ayarlariniza bir sey olmayacak.

Tamamdır çok teşekkürler şimdi yaparım yarın akşam test ederim.
Rica ederim ancak belirttigim gibi asil sorun kesinlikle o GPU dereceleri. O derecelerde GPU'nuzun frekans arttirmaya calismaz, aksine dusurur ki derece dussun ve kendini korusun. CS2 de zaten drop yedirmek icin can atan bir oyun oldugu icin bu bile drop yemeniz icin yeterli bir durum. Bunu unutmayalim.

Eki Görüntüle 269779

'Clear Shader Cache (Only) butonu nerede hocam ?
1785365542553.webp

'Clear Shader Cache (Only) butonu nerede hocam ?
Eki Görüntüle 269780
Ilginc. Ilk defa boyle oldugunu goruyorum. Guvenli modda acmadiniz diye nazlaniyor muhtemelen. Sorun yok.

Calistir penceresi acip, tek tek bu klasorlere girip icindeki her seyi elle de silebilirsiniz. Silemedikleriniz olacaktir guvenli modda degilsiniz diye, atla diyebilirsiniz.

%localappdata%/d3dscache
%localappdata%/NVIDIA/DXCache
%localappdata%\NVIDIA\GLCache
%appdata%\NVIDIA\ComputeCache
%programdata%\NVIDIA Corporation\NV_Cache