Awerty

Başarılı
Merhaba, ASUS Rampage IV X79 Extreme anakartımda taktığım RAM'lerim BIOS üzerinde slotlarda gözüküyor ancak bellek miktarı olarak gözükmüyor. Windows'ta ve BIOS'ta. 32 GB RAM olarak gözüküyor.

RAM'lerimin hepsi aynı.

technopat1.webp

technopat2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Tak çıkar yap yeniden başlat görene kadar, uğraştırır ama tek çaren bu emin ol. Ayrıca sormam lazım 8 tane mi stick kullanıyorsun 4 mü?

Aynı kit içinden mi çıktı hepsi? BIOS gözükmesine rağmen CPU-Z içinde gözükmüyorsa muhtemelen ya belleklerden bir tanesi bozuk ya da diğer belleklerle uyumsuz.

Kingston KVR16N/8 bütün RAM'ler. Sol taraftaki 4'lü slotta, bütün RAM'leri tektek deniyorum ve 32 GB görebiliyorum, ancak 5. sıradan 8'e doğru sıraladığımda ise bu olay yaşanıyor. Ve direkt sağ tarafa takmak istediğimde de tek veya çift şeklinde o zamanda sol tarafta bellek olmadığı için görüntü alamıyorum.

X79'larda olabiliyor bu, arkadaş bana cevap bile vermiyor ama yapması gereken benim dediğim şekilde tak çıkar yapması, zaten stickleri de yanlış takmış sağ kanatta hiç bellek göremedim. :D Kendi haline bırakıyorum arkadaşı. Bellekleri bu şekilde tak.

20230125_135700.webp

Dosya Ekleri

• 3.webp
    3.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 102
  • 2.webp
    2.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 82
  • 1.webp
    1.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 85