Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Abi güvenilir yerleri nasıl bulup güvenilir iyi olduğunu anlıyorsunuz?
Bir de sıkıntı olmaz mı yasal olarak? Technopat'tayken izin vermiyordunuz diye hatırlıyorum da.

Topluluğun tercih ettiği ve onların deneyimine göre güvenli olup olmadığını anlayabiliyoruz.
Örneğin hepimiz alışveriş yapmışızdır. Ve hangi siteleri ve satıcılarını güvenli olduğunu deneyimleyerek öğreniyoruz. Bu da aynı şekilde.

Bir de sıkıntı olmaz mı yasal olarak? Technopat'tayken izin vermiyordunuz diye hatırlıyorum da.

GOG ile paylaşılmış crackli oyunlar yasal açıdan sorun olsa da en güvenli yöntem. İkici yöntem ise Dodi, FitGirl tarzı Repack sitelerinden cracklemek. Topluluk bu sitelerin güvenli olduğunu söylüyor.

Bunun %100 bir yöntemi yok ama genelde Release gruplarını tanıyıp onların Torrent'e düşen sürümlerine bakmak gerek. Uzun zamandır bir Torrent indirmedim ama indireceksem Torrent'te en yüksek seed'e sahip olan Scene gruplarının dağıtımları tercih ederdim. Birkaç örnek:

Kod:
Return from Core-TENOKE

Kod:
RoboCop Rogue City Update v1 7 0 0-TENOKE

Kod:
RoboCop Rogue City Unfinished Business-RUNE

Kod:
Stronghold Crusader Definitive Edition-RUNE

Kod:
The Wandering Village-SKIDROW

Kod:
The Drifter-SKIDROW

Kod:
System Shock 2 25th Anniversary Remaster-RUNE

Eğer adında Repack yazıyorsa indirdikten sonra sandbox'ta falan kurup denerim.

Herkesin kendince yöntemi var. Her yöntem de güvenilir değil. Mesela IGGGAMES mimli. Ben olsam kullanmam.

SteamRIP nasıl çalışıyor bilmiyorum ama düz Steam dosyası sağlayan yerler var. Onlardan biri olabilir. Bu durumda muhtemelen oyunun sahip olduğu Steam DRM ve varsa diğer DRM'ler geçilmeli. Steam DRM'i geçebilen genel amaçlı programlar var. Onları kullanabilirsiniz.

Birisi sorunlu bir şey yayınlayana kadar güvenli oluyor.

Kısaca: r/PiratedGames, r/Torrents gibi subreddit'lerin megathread'lerindeki siteleri kullanırsan sorun yaşama ihtimalin çok düşük. Reddit'te bu dediğim sayfaları açarak listeyi kolayca bulabilirsin. Aynı zamanda korsan oyun indirirken mutlaka bir reklam engelleyici kullan.

En detaylı şekilde bilgi edinmek için rehberimi okuyabilirsiniz;

Bi de sıkıntı olmaz mı yasal olarak? Technopat'tayken izin vermiyordunuz diye hatırlıyorum da.
10 yıllık korsanım bir kere polisle diyalog kurmadım. Ne yasallığı? Hep bildiğim yerlerden indiriyorum ne virüs girdi ne pc yavaşladı. Dodi, oyunindirvip, teamkong.tk. Bunlardan başka site kullanmıyorum.

Acemiler için en güvenli ve basit yöntem Zamunda'dır.

Zaten oyunlar için paylaşım yapan kişiler yıllardır aynı onların dışında ünlü Crack gruplarının da torrentleri bu sitede. Her şey var sadece oyun değil filmden tut sanatsal çalışmalara müziklere en kapsamlı Torrent sitelerinden birisidir. Üyelikle çalışır.

Diğer mesele şu; güvenilirlikten kasıt eğer sadece virüs ise böyle düşünmemek gerekir torrent oyun yükleyince ortak sunucudan dosya çektiğin için IP adresin public olarak gözüküyor. Yani sen IP adresini başkalarının görmesini ister miydin? Hacker'in birinin eline geçer uzaktan bilgisayarına zarar verir onun dışında crack içinde virüs yoksa bir sıkıntı olmaz şuan AC Mirage ve Baldurs Gate 3 korsan oynuyorum bir sorunu sıkıntısı yok Dying Light ve Long Dark'ı da orijinal lakin kayıtlar eski korsan sürümden onda da sıkıntı çıkmadı.

Bana sorarsan sevdiğin bir oyun varsa korsandan da korkuyorsan direkt Steam hesap al en pahalı 2000TL lik oyunları 10-15TLye alabiliyorsun varsa istediğin bir oyun söyle kendi alışveriş yaptığım sitelerden bulup atarım sana. Crackle falan da uğraşmazsın.

@Michael MYERS, korsan oyun kullanımının herhangi bir cezaî yaptırımı yoktur. Ancak dağıtımı illegaldir ve cezaî yaptırımları vardır. Bunu da Türkiye için söyledim bu arada. Almanya gibi ülkelerde sırf korsan oyun indirdiğin için hapise bile girebilirsin.