caferullah

Çalışkan
Başlıkta gördüğünüz gibi 3 GB üstü RAM verince oyun kapanıyor, mecbur olarak 2 GB RAM ile oynamak zorunda kalıyorum. 2 GB RAM verince de texture değişince oyun donuyor ve sonrasında da atıyor. Out Of Memory hatası verdi bir defa onun dışında o yazıyı göremeden de kapandı. Bu sıkıntı PC'yi güncelledikten sonra oldu bu arada. Yardım edebilecek olan varsa sevinirim.

Başlıkta gördüğünüz gibi 3 GB üstü RAM verince oyun kapanıyor, mecbur olarak 2 GB RAM ile oynamak zorunda kalıyorum. 2 GB RAM verince de texture değişince oyun donuyor ve sonrasında da atıyor. Out Of Memory hatası verdi bir defa onun dışında o yazıyı göremeden de kapandı. Bu sıkıntı PC'yi güncelledikten sonra oldu bu arada. Yardım edebilecek olan varsa sevinirim.
Sorununuzla ilgili adım adım çözüm önerileri:

1. Grafik Ayarlarını Düşürün:
- Oyun içinde grafik ayarlarını düşük veya orta seviyeye getirin. Bu, RAM kullanımını azaltabilir.

2. Java Versiyonunu Kontrol Edin:
- Kullanmakta olduğunuz Java sürümünü kontrol edin ve güncel olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer eski bir sürüm kullanıyorsanız, en son sürümü indirip kurun.

3. Hafıza Ayarlarını Yapılandırın:
- Oyun başlatıcısında veya sunucuda, Java hafıza ayarlarını belirleyin.
- -Xmx2G (2 GB) ya da -Xmx3G (3 GB) gibi ayarları deneyin.

4. Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızdaki tüm sürücüleri (özellikle grafik kartı ve chipset sürücüleri) güncellediğinizden emin olun.
- Windows güncellemelerini kontrol edin ve güncelledikten sonra PC’yi yeniden başlatın.

5. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın:
- Oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Bu, sistem kaynaklarını boşaltarak oyunun daha stabil çalışmasına yardımcı olabilir.

6. RAM Oyun ve Sistem Kullanımını İzleyin:
- Görev Yöneticisi'ni açarak hangi uygulamaların RAM kullandığını kontrol edin. Aşırı RAM kullanan uygulamaları kapatın.

7. Oyun Dosyalarını Kontrol Edin:
- Oyun dosyalarınızı kontrol edin ve bozuk dosyaları onarın. Eğer sıkıntı devam ederse, oyunu yeniden yüklemeyi deneyin.

8. Hafıza Hatasını Giderin:
- Eğer Out Of Memory hatası alıyorsanız, RAM miktarınızı yükseltmeyi düşünebilirsiniz. Bilgisayarınızın RAM'ini artırmak, genel sistem performansını iyileştirebilir.

Bu adımları denedikten sonra sorununuz devam ederse, daha fazla teknik detay sağlarsanız daha spesifik önerilerde bulunabilirim.