Crimson Desert'ta ray reconstruction ayarını açtığımda grafikler muazzam seviyede oluyor ama her ne kadar RTX 4070 kullansam da FPS'i bayağı etkiliyor. Bu ayarı kapalı oynarsam FPS güzel, her ayar sinematikte ve DLSS DLAA'da oynuyorum, yüksek FPS akıcılık alıyorum ama grafiksel olarak şu şekilde bir fark oluşuyor. Oyunun DLSS ayarının bozuk olduğunu düşünüyorum. Bu mozaikleşme ve parıldama sorunu güneşli havada dışarıdayken olmuyor, sadece gölgelerde ve kapalı alanlarda oluşuyor. Sadece zırh bölgesinde değil, genel olarak birçok şeyde oluyor. DLSS bu oyunda tam etkisini gösteremiyor gibi. DLSS kapatıp sadece FG açık oynasam da sorun aynı.
Bu mesajimda da belirttigim uzere oyunun isiklandirmasi oldukca sorunlu. Cok noise (grenlenme efekti) var ve cok fazla ''kaynama efekti'' oluyor. Ucuza, aceleye getirilmis sekilde tamamen RT kullanmadan Global Illumination yapmak istediginizde maalesef boyle sorunlar olmasi normal.
Cozum? RR acip oynamak ya da Lighting Quality ayarini Cinematic'de tutmak.
Max ayari durumu iyilestiriyor ancak onun da kendine has sorunu var. Max ayarinda da bu sefer ic mekanlardaki golgeler titriyor. Max ayari ayni zamanda oldukca FPS iciyor. RR acinca da belli basli sorunlar var, mesela yagmur efekti direkt neredeyse gorunmez oluyor. DLSS (DLAA'de sorun yok) acmak da grenlenme ve kaynama efekti isini arttiriyor, mumkunse native oynayin.
Max ayarinda bile biraz kaynama efekti ve noise goreceksiniz, ona yapilabilecek pek bir sey yok. Pearly Abyss'in normalde bunlari vakit gectikce cozmesi lazim ancak hatri sayilir bir sure gecti ve adamlar hala duzeltmediler, bu yuzden pek umit baglamayin derim. Modder abiler el atar herhalde ama.