Egee

Başarılı
Crimson Desert'i 1 saat kadar oynadım, genel kalite güzel fakat bazı yerler pikselli gözüküyor. Anlamadığım şekilde bu normal mi? Oynayan arkadaşlar varsa yazabilir. YouTube'dan izlediğim videolarda böyle bir sorun göremedim. FSR kapalı, grafik kalitesi sinematik.

Izlediginiz videoda siz nasil gormediniz ya da oyunu oynayan adamlar nasil fark etmediler acaba? Bu oyunun su anda en goze batan teknik kusuru zaten isiklandirmasi.

Bu videoda da gorebileceginiz ve adamlarin da bahsettigi uzere, oyunun isiklandirmasi, daha spesifik olursak global illumination sisteminde su anda buyuk sorunlar var. Cok fazla grenlenme, disocclusion ve boiling sorunlari var.

Bu oyunda global illumination, cozunurluk ile dogru orantili calistigi icin, upscaling kullaniyorsaniz upscale ettigi cozunurluk ne kadar dusuk olursa, GI konusunda o kadar sorun yasiyorsunuz. Yani bu yuzden mumkunse upscaling kullanmamaya calisin.

Videoda Ray Reconstruction ile durumun nispeten daha iyi oldugunu ama bu sefer de oyunun daha bulanik durdugunu ve Nvidia'nin RR'si kullanilinca yagmurun goruntuden silindigini belirtmisler. Bunun disinda bu oyunda RT acinca grenlenme ilginc sekilde azaliyor ve yine ilginc sekilde bu oyunda RT'nin performansa etkisi de yok gibi bir sey.

Velhasil, acabiliyorsaniz Ray Reconstruction ve RT acin, upscaling de kullanmayin ve ''Lighting Quality'' ayariniz da ''Ultra'' veya ''Cinematic'' ayarda kalsin. ''Max'' durumu iyilestiriyor ancak bu sefer de ic mekanlarda golgeler titremeye basliyor. Bunlari yapmak isiklandirmanin sorunlarini nispeten azaltiyor ancak maalesef tamamen cozmuyor tabii ki. Bu sorunlari Day 1 patch ile Pearl Abyss cozmezse durum yas.

Ben arkadaşlarla birlikte denedik ve gölgelendirme hatası bile olduğunu gördük. Oyundan kaynaklı olabilir hele ki sistemin çok kötü değilse suç oyunda bence.

Crimson Desert'i 1 saat kadar oynadım, genel kalite güzel fakat bazı yerler pikselli gözüküyor. Anlamadığım şekilde bu normal mi? Oynayan arkadaşlar varsa yazabilir. YouTube'dan izlediğim videolarda böyle bir sorun göremedim. FSR kapalı, grafik kalitesi sinematik.

Genel olarak pixelli gözüküyor. Sistemim RX6600-Ryzen 5600-144Hz monitör. Buraya bakabilirisin senin söylediğin tarzda bir pixellik mi diye. Bende ayni problemden muzdaribim. İster minimum ister cinematic (hiçbir AI özelliği açık değil) ayar olsun o pixellik asla geçmiyor. Oyun zevkin aşırı baltalandi.

Genel olarak pixelli gözüküyor. Sistemim RX6600-Ryzen 5600-144Hz monitör. Buraya bakabilirisin senin söylediğin tarzda bir pixellik mi diye. Bende ayni problemden muzdaribim. İster minimum ister cinematic (hiçbir AI özelliği açık değil) ayar olsun o pixellik asla geçmiyor. Oyun zevkin aşırı baltalandi.
RX 6700 XT, R5 5600 ve 1080p monitör ile bende de sorunlar aynı; ya piksel piksel görünüyor ya da çamurlu. Ne yaptıysam çözemedim.

Bende çözemedim hocam böyle oynuyorum. Oyunun genel grafik kalitesi iyi olduğu için çok rahatsız etmiyor ama göze batıyor arada.

Arkadaşımın PC'si ile oynadım süper grafikler ve hatasız 2K da 4060 Ti ile 0 sorun, kesinlikle AMD'yi satacağım destek falan hak getir. Bu forum hariç internet de hiçbir şey bulamadım RX 6000 serisi ile grafik ayarları ya da sorunun çözümü ile alakalı herhangi bir şey ama adamlar 2070 ile paylaşım yapıyorlar AMD eskiden güzeldi sanırım AMD kullanan 3 kişi kaldık birisi paylaşım yapan arkadaş diğeri ben 3. ise AMD yönetimi ama 3.den emin değilim.

Artı -1 Eksi
Arkadaşımın PC'si ile oynadım süper grafikler ve hatasız 2K da 4060 Ti ile 0 sorun, kesinlikle AMD'yi satacağım destek falan hak getir. Bu forum hariç internet de hiçbir şey bulamadım RX 6000 serisi ile grafik ayarları ya da sorunun çözümü ile alakalı herhangi bir şey ama adamlar 2070 ile paylaşım yapıyorlar AMD eskiden güzeldi sanırım AMD kullanan 3 kişi kaldık birisi paylaşım yapan arkadaş diğeri ben 3. ise AMD yönetimi ama 3.den emin değilim.

AMD'den kaynaklı olduğuna emin misin hocam?
Bende ilk defa AMD kullanıyorum çökme sorunları yaşadım. NVIDIA'da 1 kere bile yaşamadım.
Mesela bugün SS Aldım ilk fotoğraf benim oyundan fotoğrafım 2. fotoğraf YouTube'dan bulduğum bir videodan fotoğraf
Banamı öyle geliyor anlamadım ama sanki benim oyun daha kötü gözüküyor siz ne düşünüyorsunuz?

Dosya Ekleri

• amd.webp
    amd.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 78
  • yt.webp
    yt.webp
    514,2 KB · Görüntüleme: 75