22723

Uzman
Bir arkadaştan destek alarak bir kanıya vardım; R9T-5050 kullanıyor, G-Sync sertifikası yok, bu nedenle G-Sync açılmıyor. Ancak attığı resimler ile FreeSync ve VRR destekli panel olduğu kanısına vardık. CRU kullanarak G-Sync açabilir miyiz?

Pratikte VRR çalışıyor ise G-Sync ile aynı teknoloji değil mi? Neredeyse aynı şey diye biliyorum. VRR aktif G-Sync gerek yok derseniz konu daha kolay anlaşılır.

Screenshot_20260413_125443_Chrome.webp

Screenshot_20260413_130148_Chrome.webp

Screenshot_20260413_131416_Chrome.webp

@michaelscofield
@SunseTTime bilginiz var mı?

Son düzenleme:
DP kablosu ile G-SYNC açılabiliyor diye biliyorum. Fakat laptopta bu mümkün değil.

Eski laptoplarımda G-Sync kapatıp oyun testi yaptığım çok olmuştur. Bakıldığında ciddi bir bozulma, titreme meydana gelmiyordu. Bu da arka planda VRR'in kendi başına yetebildiğini gösteriyor. Yine de zaman zaman flicker, stabilite sorunları meydana gelirse şaşırmam. Dediğim gibi direkt ilgili cihaz üzerinde denemek lazım.

Bakıldığında eskiden G-Sync/FreeSync de yoktu fakat yine de V-Sync bile açmadan oyun oynayabiliyorduk. Bu senaryoda G-Sync'i şart olarak görmemek lazım. Yine de kişisel tercihtir ben G-Sync bulunan bir cihaza yönelirdim.

Eski laptoplarımda G-Sync kapatıp oyun testi yaptığım çok olmuştur. Bakıldığında ciddi bir bozulma, titreme meydana gelmiyordu. Bu da arka planda VRR'in kendi başına yetebildiğini gösteriyor. Yine de zaman zaman flicker, stabilite sorunları meydana gelirse şaşırmam. Dediğim gibi direkt ilgili cihaz üzerinde denemek lazım.

Bakıldığında eskiden G-Sync/FreeSync de yoktu fakat yine de V-Sync bile açmadan oyun oynayabiliyorduk. Bu senaryoda G-Sync'i şart olarak görmemek lazım. Yine de kişisel tercihtir ben G-Sync bulunan bir cihaza yönelirdim.

Evet, teşekkürler bu arada bakıp cevap verdiğiniz için Gg'ye meraktan sordum ürünlerde r9t VRR var dendi.
Bende freme time MSI Afterburner kullanırken normal oluyordu arada sebepsiz bir anlık takılma dışında sorun hissedememiştim. O yaşadığımız RDR 2 de ki sorunda smooth Motion yüzünden yaşanmıştı.
Eğer yazın gene gg dışında büyük markalar; Acer, ASUS yeni serisi indirim yapmazsa ya da 100 bin fiyat bareminden çok uzak olursa bu sefer 9955hx olanı değil de r9t3D şansımı deneyeceğim. Hayırlısı VRR olması bayağı içimi rahatlattı, temelde G-Sync ile benzer iş görüyor.
Sağ olun.

@SunseTTime 🥰

Evet, teşekkürler bu arada bakıp cevap verdiğiniz için Gg'ye meraktan sordum ürünlerde r9t VRR var dendi.
Bende freme time MSI Afterburner kullanırken normal oluyordu arada sebepsiz bir anlık takılma dışında sorun hissedememiştim. O yaşadığımız RDR 2 de ki sorunda smooth Motion yüzünden yaşanmıştı.
Eğer yazın gene gg dışında büyük markalar; Acer, ASUS yeni serisi indirim yapmazsa ya da 100 bin fiyat bareminden çok uzak olursa bu sefer 9955hx olanı değil de r9t3D şansımı deneyeceğim. Hayırlısı VRR olması bayağı içimi rahatlattı, temelde G-Sync ile benzer iş görüyor.
Sağ olun.

@SunseTTime 🥰
Bir anda oluşan takılma mikro teklemedir, G-Sync olmamasi ile bir baglantisi yok. Direkt RDR2 kaynakli bile olabilir, izledigim videolar ve acilan konulardan gordugum optimizasyonu hic iyi bir oyun degil. Top-tier sistemlerde bile sorun cikartabiliyor.

Ürün gelince bu sefer önce optimizaayonu iyi oyunları dene derim. R6, SW2 kütüphanende varsa iyi olur. Bunlarda bir kere bile mikro tekleme yaşamadım. Yönlendirmesi kolay olur.

Bir anda oluşan takılma mikro teklemedir, G-Sync olmamasi ile bir baglantisi yok. Direkt RDR2 kaynakli bile olabilir, izledigim videolar ve acilan konulardan gordugum optimizasyonu hiç iyi bir oyun degil. Top-tier sistemlerde bile sorun cikartabiliyor.

Ürün gelince bu sefer önce optimizaayonu iyi oyunları dene derim. R6, SW2 kütüphanende varsa iyi olur. Bunlarda bir kere bile mikro tekleme yaşamadım. Yönlendirmesi kolay olur.

SW 2 nedir çıkaramadım hocam.