Art The Clown

Üstün
Arkadaşlar, 2019 yılından beri aktif olarak işletim sistemi çalıştırıyor ve çok memnunum kendisinden. SSD sağlık programları da iyi diyor ama sıcaklık dışında SSD programlarının hepsi sıcaklığı sarı veya ünlem olarak işaretlemiş. SSD çok ısınmış tarzında uyarılar vermiş. Ben bu sıcaklığı nasıl düşürebilirim arkadaşlar? Ekran kartı fanın altına koysam bir fayda eder mi, fan az da olsa hava üfler mi? Bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal ped ile bir SSD soğutucusu alabilirsiniz. Hatta SSD soğutucularının içinden çıkar pedleri yüksek ihtimalle. Hepsinin mantığı aynı kalite olarak çok fark edeceğini zannetmiyorum.

Boşta ve yükte sıcaklıklarını paylaşır mısın?
Akşama doğru paylaşayım hocam size şuan evde değilim.

@Caner Uncu,

Boştaki değer:
ssd1.webp

2 dakikalık Stres testindeki değer:
ssd2.webp

Ayrıca stres testinde diğer tüm diskleride soktum bununla beraber onlarda 1-2 derece fark varken BX500 9 derece fark yaptı WD Green 38 derece ile sıcaklığı korudu.

Son düzenleme:
Tehlike arz edebilecek bir sıcaklığa ulaşmamış. Bu şekilde bir sorun olmaz, normal düzeyde. Diğer modellere göre biraz fazla ısındığı doğrudur, bu SSD özelinde bu şikayetler var ama dediğim gibi normal seviyede.

Daha efektif soğutma için de yani belki fan vs. eklenebilir ama ne kadar etkisi olur bilemedim doğrusu. Pek yarararı olmaz. Sonuçta kutu içinde duruyor devre.

Tehlike arz edebilecek bir sıcaklığa ulaşmamış. Bu şekilde bir sorun olmaz, normal düzeyde. Diğer modellere göre biraz fazla ısındığı doğrudur, bu SSD özelinde bu şikayetler var ama dediğim gibi normal seviyede.

Daha efektif soğutma için de yani belki fan vs. eklenebilir ama ne kadar etkisi olur bilemedim doğrusu. Pek yarararı olmaz. Sonuçta kutu içinde duruyor devre.
Anladım hocam HDD tune kırmızı ile uyarı verdiği zaman yüksek oldu zanettim.

hdtune.webp