A arda24142 Becerikli Katılım 22 Temmuz 2025 Mesajlar 682 Çözümler 3 Beğeniler 226 30 Ocak 2026 #1 1 yıldır kullanıyorum, sonuçlar bu şekilde. Ne zaman değiştirmeliyim? Bir sorunu var mı? Crucial P3 Plus 1 TB, Firmware ve yazılımları yüklü. Son düzenleyen: Moderatör: 30 Ocak 2026
1 yıldır kullanıyorum, sonuçlar bu şekilde. Ne zaman değiştirmeliyim? Bir sorunu var mı? Crucial P3 Plus 1 TB, Firmware ve yazılımları yüklü.
Dark Raiden Üstün İlk 1.000! Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 2.049 Makaleler 11 Çözümler 24 Beğeniler 2.643 Yer Slytherin 30 Ocak 2026 #2 Hiçbir sorun yok. Bozulana kadar kullan.
KS KS A arda24142 Becerikli Katılım 22 Temmuz 2025 Mesajlar 682 Çözümler 3 Beğeniler 226 30 Ocak 2026 #3 Dark Raiden dedi: Hiçbir sorun yok. Bozulana kadar kullan. Genişletmek için tıkla... Hocam ömrü ne kadar olur bunların bir de FPS kaybına falan sebep olmaz değil mi bir süre sonra. Dark Raiden dedi: Hiçbir sorun yok. Bozulana kadar kullan. Genişletmek için tıkla... Sonuçlar böyle. Dosya Ekleri Screenshot_1.webp 37,2 KB · Görüntüleme: 30 Son düzenleme: 30 Ocak 2026
Dark Raiden dedi: Hiçbir sorun yok. Bozulana kadar kullan. Genişletmek için tıkla... Hocam ömrü ne kadar olur bunların bir de FPS kaybına falan sebep olmaz değil mi bir süre sonra. Dark Raiden dedi: Hiçbir sorun yok. Bozulana kadar kullan. Genişletmek için tıkla... Sonuçlar böyle.
Dark Raiden Üstün İlk 1.000! Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 2.049 Makaleler 11 Çözümler 24 Beğeniler 2.643 Yer Slytherin 30 Ocak 2026 #4 Bir şey olmaz. Ömrüne takılma. %0 olsa bile kullanabilirsin sorunsuz.
KS KS A arda24142 Becerikli Katılım 22 Temmuz 2025 Mesajlar 682 Çözümler 3 Beğeniler 226 30 Ocak 2026 #5 Dark Raiden dedi: Bir şey olmaz. Ömrüne takılma. %0 olsa bile kullanabilirsin sorunsuz. Genişletmek için tıkla... Hocam okuma yazma normal mi? Dark Raiden dedi: Bir şey olmaz. Ömrüne takılma. %0 olsa bile kullanabilirsin sorunsuz. Genişletmek için tıkla... Hocam bir soru daha sormak istiyorum momentum cache açmalı mıyım?
Dark Raiden dedi: Bir şey olmaz. Ömrüne takılma. %0 olsa bile kullanabilirsin sorunsuz. Genişletmek için tıkla... Hocam okuma yazma normal mi? Dark Raiden dedi: Bir şey olmaz. Ömrüne takılma. %0 olsa bile kullanabilirsin sorunsuz. Genişletmek için tıkla... Hocam bir soru daha sormak istiyorum momentum cache açmalı mıyım?
Dark Raiden Üstün İlk 1.000! Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 2.049 Makaleler 11 Çözümler 24 Beğeniler 2.643 Yer Slytherin 31 Ocak 2026 #6 arda24142 dedi: Hocam okuma yazma normal mi? Genişletmek için tıkla... Biraz düşük yazma hızı. Disk iyileştirme ayarıyla oynamadıysan birkaç dakika boşts bekleyip yine dene. arda24142 dedi: Hocam bir soru daha sormak istiyorum momentum cache açmalı mıyım? Genişletmek için tıkla... Açma gerek yok.
arda24142 dedi: Hocam okuma yazma normal mi? Genişletmek için tıkla... Biraz düşük yazma hızı. Disk iyileştirme ayarıyla oynamadıysan birkaç dakika boşts bekleyip yine dene. arda24142 dedi: Hocam bir soru daha sormak istiyorum momentum cache açmalı mıyım? Genişletmek için tıkla... Açma gerek yok.
KS KS A arda24142 Becerikli Katılım 22 Temmuz 2025 Mesajlar 682 Çözümler 3 Beğeniler 226 31 Ocak 2026 #7 Dark Raiden dedi: Biraz düşük yazma hızı. Disk iyileştirme ayarıyla oynamadıysan birkaç dakika boşts bekleyip yine dene. Açma gerek yok. Genişletmek için tıkla... Abi disk ne kadar doluysa DRAM yok diye hız düşüyormuş diyorlar.
Dark Raiden dedi: Biraz düşük yazma hızı. Disk iyileştirme ayarıyla oynamadıysan birkaç dakika boşts bekleyip yine dene. Açma gerek yok. Genişletmek için tıkla... Abi disk ne kadar doluysa DRAM yok diye hız düşüyormuş diyorlar.
Dark Raiden Üstün İlk 1.000! Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 2.049 Makaleler 11 Çözümler 24 Beğeniler 2.643 Yer Slytherin 31 Ocak 2026 #8 arda24142 dedi: Abi disk ne kadar doluysa DRAM yok diye hız düşüyormuş diyorlar. Genişletmek için tıkla... Doğru ama o SSD'de DRAM var diye hatırlıyorum. Yine de yarı yarıya düşmemesi lazım. TRIM çalışmamıştır muhtemelen. Çalışınca düzelir biraz daha.
arda24142 dedi: Abi disk ne kadar doluysa DRAM yok diye hız düşüyormuş diyorlar. Genişletmek için tıkla... Doğru ama o SSD'de DRAM var diye hatırlıyorum. Yine de yarı yarıya düşmemesi lazım. TRIM çalışmamıştır muhtemelen. Çalışınca düzelir biraz daha.
KS KS A arda24142 Becerikli Katılım 22 Temmuz 2025 Mesajlar 682 Çözümler 3 Beğeniler 226 31 Ocak 2026 #9 Dark Raiden dedi: Doğru ama o SSD'de DRAM var diye hatırlıyorum. Yine de yarı yarıya düşmemesi lazım. TRIM çalışmamıştır muhtemelen. Çalışınca düzelir biraz daha. Genişletmek için tıkla... Onu nasıl yapacağız. Dark Raiden dedi: Doğru ama o SSD'de DRAM var diye hatırlıyorum. Yine de yarı yarıya düşmemesi lazım. TRIM çalışmamıştır muhtemelen. Çalışınca düzelir biraz daha. Genişletmek için tıkla... Abi bir daha yaptım sonuçlar böyle çıktı TRIM CMD ayarını yaptım bir de diski en iyi hale getir gibi bir şey yaptım. Dosya Ekleri Screenshot_2.webp 80,4 KB · Görüntüleme: 26 Son düzenleme: 31 Ocak 2026
Dark Raiden dedi: Doğru ama o SSD'de DRAM var diye hatırlıyorum. Yine de yarı yarıya düşmemesi lazım. TRIM çalışmamıştır muhtemelen. Çalışınca düzelir biraz daha. Genişletmek için tıkla... Onu nasıl yapacağız. Dark Raiden dedi: Doğru ama o SSD'de DRAM var diye hatırlıyorum. Yine de yarı yarıya düşmemesi lazım. TRIM çalışmamıştır muhtemelen. Çalışınca düzelir biraz daha. Genişletmek için tıkla... Abi bir daha yaptım sonuçlar böyle çıktı TRIM CMD ayarını yaptım bir de diski en iyi hale getir gibi bir şey yaptım.
Dark Raiden Üstün İlk 1.000! Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 2.049 Makaleler 11 Çözümler 24 Beğeniler 2.643 Yer Slytherin 31 Ocak 2026 #10 arda24142 dedi: diski en iyi hale getir gibi bir şey yaptım. Genişletmek için tıkla... Aynen o ayar acik dursun. Kendisi otomatik yapar. SSD hizini ve sagligini kafana takma bu kadar.
arda24142 dedi: diski en iyi hale getir gibi bir şey yaptım. Genişletmek için tıkla... Aynen o ayar acik dursun. Kendisi otomatik yapar. SSD hizini ve sagligini kafana takma bu kadar.