Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

elvisionary

Çalışkan
2x64 Crucial marka RAM aldım ama RAM'lerim 4000 MHz'de çalışıyor. XMP açıyorum olmuyor, siyah ekranda kalıyor. Sonra hata veriyor.
Anakartım ASUS Z790 Gaming Wi-Fi. BIOS güncel. Ek olarak da ekliyorum.

image (1).webp

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1758493574248.webp

@elvisionary Bu işaretlediğim ikisine takmanız gerekiyor soldan 2. ve 4. olacak, sırasıyla A2-B2 slot oluyor. Gri renkli olanlar yani, siyah olanları boş bırakacaksınız. PC kapatın, power switch 0'a alın ya da fişten çekin, sonrasında bu işaretlediğim slotlara takın dikkatlice.
Eğer işaretlediğim slotlarda takılı değilse hiç uğraşmayın, muhtemelen Windows'u göremezsiniz. Dediğim 2 slota takılı olmak zorunda.
Ayhan bey, teşekkür ederim, sorunum çözüldü. 2/4 olarak takınca dediğiniz gibi şu an 5600 MHz çalıştırabiliyorum ve sorunsuz açıldı. Teşekkür ederim, hayırlı geceler dilerim.

1758492351128.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayhan bey, teşekkür ederim, sorunum çözüldü. 2/4 olarak takınca dediğiniz gibi şu an 5600 MHz çalıştırabiliyorum ve sorunsuz açıldı. Teşekkür ederim, hayırlı geceler dilerim.

Eki Görüntüle 186889
Hayırlı geceler, çözüldüğüne sevindim. Çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim, en azından 15 çözüme ulaşmış oluruz :D Bir müddet buralarda olmayacağım, şimdilik yardımcı olmaya çalışıyorum.

@elvisionary,

Hangi sekmeden çözüldü işareti gireceğim? Aradım, bulamadım. Forumda yeniyim.
Rapor, Çözüm diyerek. Ya da tik olması gerekiyor.

@elvisionary,

Hangi sekmeden çözüldü işareti gireceğim? Aradım, bulamadım. Forumda yeniyim.
Soru değil de konu olduğu için olabilir. Çok da önemli değil, önemli olan senin işin görülsün.