ASUS X670E-F model anakarta, Crucial T705 2TB M.2 SSD taktım fakat okuma yazma hızları 8500'ü geçmiyor. PCIe 5.0 desteklenen M.2 kısmına taktım ve altında üstünde olmak üzere soğutucu pedlere sahip. 14000 okuma yazma neden alamıyorum?
Crucial T705 2TB SSD'nin beklenen okuma ve yazma hızlarını alamamanın birkaç nedeni olabilir. İşte bunlardan bazıları:
1.
Firmware Güncellemeleri: SSD ve anakartınızın en son firmware güncellemelerine sahip olduğundan emin olun. Bazen performans sorunları bu güncellemelerle çözülebilir.
2.
BIOS Ayarları: Anakartınızın BIOS'unda PCIe slotlarının doğru yapılandırıldığından emin olun. Örneğin, Gen 5 ayarlarının etkinleştirildiğinden emin olun.
3.
Sürücü Sorunları: SSD'nin doğru sürücülerini yüklediğinizden emin olun. Eksik veya eski sürücüler performans düşüşüne yol açabilir.
4.
Arka Plan İşlemleri: Arka planda çalışan işlemler SSD performansını etkileyebilir. Diskin kullanımını kontrol edin ve gereksiz işlemleri kapatın.
5.
Isınma Sorunları: SSD'nin yeterince soğutulduğundan emin olun. Aşırı ısınma durumunda, hızlar düşebilir.
6.
Benchmark Ayarları: Kullandığınız test yazılımının doğru ayarlarla çalıştığından emin olun.
Bu faktörleri kontrol ederek sorunun altında yatan nedeni bulabilirsiniz. Eğer bunlar çözüm sağlamazsa, bu durumu daha detaylı incelemek için üretici destek birimi ile iletişime geçmek faydalı olabilir.