26084

Çalışkan
Herkese merhaba,

5 gün önce Vatan Bilgisayar'dan 1TB Crucial X10 Pro aldım. Ürün kapalı kutuydu, dolayısıyla satıcı tarafında bir şüphem yok.

Aldığım günden beri Mac Mini'ye bağlı kullanıyordum. Bugün çıkarıp telefonuma takmak istedim, fakat arka kısmındaki yumuşak yüzeyin yapış yapış olduğunu fark ettim. Cihaz herhangi bir zemine temas etmedi, masanın arkasında boşlukta duruyordu. Bu durum normal midir?

Ayrıca Crucial'ın sitesinde macOS için Firmware güncelleme aracı göremedim. Support kısmında yalnızca Windows uyumluluğu belirtiliyor. Evde Windows PC olmadığı için güncellemenin farklı bir yolu var mı?

Son olarak, Mac Mini M4'ün arkasındaki porttan bağlıyorum. Speedtest yaptığımda 1000 MB/s civarında hız alıyorum. Oysa cihazın okuma/yazma değerleri 2000 MB/s civarında. Acaba port hızına mı takılıyorum?

Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

ssd.webp

Yapış yapış olması plastik kısmın, ömrünü tamamladığının işaretidir normalde. Plastiğinde bir ömrü var, lakin bu kadar erken olması enteresan.

Üretim hatası olabilir.

Silip kullan.
Firmware için maalesef Windows'a destek sunuyor çoğu.
Hız olarak da USB portun sınırına dayandığı için bence.20Gb port varsa oraya takıp dene.
Mac mininin arkadaki portları hızlı olan. Ancak önde de, arkada da aynı hızı alıyorum. Acaba kutudan çıkan kablo mu yavaş diye düşünüp paugge'nin düzgün kablosuyla denedim, o da hüsran

Yapış yapış olması plastik kısmın, ömrünü tamamladığının işaretidir normalde. Plastiğinde bir ömrü var, lakin bu kadar erken olması enteresan.

Üretim hatası olabilir.
bana da öyle geldi, rafta uzun süre beklemiş ürün denk gelmiş olabilir bana :)