D Range Gray

Çalışkan
Yer
Eskişehir
Digiturk ve Crunchyroll iş birliğiyle; Jujutsu Kaisen, My Hero Academia, Dr. Stone ve daha fazlası beIN CONNECT'te Türkçe altyazılı olarak yayınlanıyor.

"Karanlıkla Yüzleşen Kahramanlar" şimdi Türkiye’de!

Kaynak: KesifAsya.com
Kaynak: Digiturk X Duyurusu

Dosya Ekleri

• karanlikla-yuzlesen-kahramanlar-crunchyroll-bein-connect.webp
    karanlikla-yuzlesen-kahramanlar-crunchyroll-bein-connect.webp
    56,9 KB · Görüntüleme: 113
Gelecek animeler halihazırda birçoğumuzun izlemiş ve bir daha izlemeyeceği animeler. Tek bir artısı olur o da kaliteli Türkçe dublaja sahip olabilecek olmalıdır ki alt yazılı sunacaklarmış.

Güzel olmuş ama umarım bu durum zaten ölmekte olan Türk fansub kültürüne zarar vermez.

Zarar verilecek bir fansub kültürü kaldıysa eğer verebilir. Ki bu kültür seyirciye en iyi şekilde çeviriyi sunup küfür yedikten sonra bitmişti.

Şahsen saatlerce bir bölüme typesetting yapıp sanki orijinali türkçeymiş gibi bölümü editlediyten sonra "yapmasaydın * evladı" tarzı geri bildirim aldığım vakit benim için bitmişti.

Zaten günümüzde de typesetting ile uğraşan bir iki grup var onlar da nadir çeviri yapıyor.

Digitürk kaliteli dublaj beklemeyin. Hatta sürekli aynı sesleri duymaktan mideniz bulanabilir.

Hiç anime izleyenleri çeker mi? Çok zor ya Digitürk sadece futbol maçları için alınan, iktidar yandaşı Katar'ı besleyen bir kurum. Bir ara SSport kaybedecekti ama buna bile engel oldular.

Yine de altyazılı seçeneğini ayrı sunar ve özenirlerse, TOD üyeliğinin yanında iş görür. Ama bunların dizi vb. sezonluk hak alıp, önceki veya sonraki sezonları yayınlamadığı da bir gerçek. Aynı şey animelerde olursa yine tutmaz.

Fansublar salar mı sanmıyorum da, sitelere telif falan atarlarsa sıkıntı.

TOD sitesinden baktım herhangi bir kategori falan ayarlanmamış. Eğer kanal olarak eklenecekse daha da kötü. İnsanların oturup TV izlediğini sanıyorlar veya TV izleyen çocuklar için animelerdeki bazı sahneleri muhafazakar aileler sakıncalı görebilir. Bu işi umarım Pokemon'dan dolayı sokaktan atladı hop yasaklıyoruza çevirmezler. Umarım TV'de aynı döngüde yayınlamazlar.

Gerçi aşağı kaydırınca fark ettim. Arapların şu çirkin site tasarımından vazgeçmemesi, zaten en üstte sadece Türkiye süper ligi ile ilgili görseller var. Sözde TOD ile yenilenecekti halen sadece lig için satılan garabet bir iş. Animelerin çoğunun bir veya iki sezonu var. Yukarıda bahsettiğim dizilerdeki tembellik veya lisans satın alma gibi yapılmış gibi duruyor. Yani güncel animeleri takip edip yayınlayacak bir özverileri yine yok gibi duruyor.

2025-08-01_12-29.webp

Kısaca TOD'un futbol dışında tembel olduğunu belirteyim. Bu arada TOD arayüz olarak aynı, internet üzerinde artık satış yaptıkları hizmet. Eski siteyi kapatacaklardı ama bazı üyelere çözüm sağlayamadıklarından açık tutuyorlar. Zaten futbol odaklı açılan bir hizmetin, diğer dallarda ne kadar tembel olduğunu anlatamam. TV+, DSmart gibi eski filmler içeren ve dizilerde de bahsettiğim sadece 7. sezonu var gibi saçmalıkları olan bir site. Büyük ihtimalle devlet yereli beslemek için çok para yakmıyorsa Global firmaların iş yapmasını engellediğinden veya bunlar Fransa vb. iş yaptığından oraya anime getirdiklerinden gelmiş. Yerelde en azından çok tembel olduklarını ve şu haliyle bile eksik sezonları getirmeyeceklerini söyleyebilirim. Umarım beni şaşırtırlar, ama devletin denetlemediği ve para hırsıyla hiç olan firmalardan biri de Digitürk.

Son düzenleyen: Moderatör: