gustavo

Üstün
Makaleler
4
Yer
Türkiye
Selam şu anlık Godot kullanıyorum ama Godot'la birkaç küçük sorunumuz var o yüzden CryEngine öğrenmeye değer mi?

CryEngine öğrenmeye değer neden değmesin. Fakat kaynak sayısı az. Yani kullanmayı önermem. Neden Unity, Godot veya Unreal Engine varken CryEngine öğrenmek istiyorsun ki?

Godot ile kiyasi bile yapilamayacak bir motor olmasini gectim, sirf ufak takildiginiz bir hatadan dolayi tamamen acik kaynak ve ucretsiz bir motordan, 5000$ uzeri gelir yaptiginizda her seferde %5 ucret alan AAA oyun yapma odakli bir motora gecmek sacmalik.

CryEngine ile ''ideal'' yapilabilecek oyun turlerinin sinirli olmasina hic girmiyorum bile. Frostbite ayni nasil bir motorsa, CryEngine de oyle dusunulmeli.

CryEngine büyük şirketlerin dahi tercih etmekte çekindiği bir motor. İyi olmasına iyidir ama Indie yapımcılar için tercih sebebi değil bence. Bu konuda en mantıklısı Unreal Engine gibi duruyor.

Selam şu anlık Godot kullanıyorum ama Godot'la birkaç küçük sorunumuz var o yüzden CryEngine öğrenmeye değer mi?
Motorun geliştiricisi bile kendi yaptıkları oyunlarda stabilizasyon sorunları yaşattı. Ayrıca Indie devler için uygun değil, AAA odaklı.

Crysis serisi mesela, özellikle Crysis 2007 facia, Crysis 2-3 ve Trilogy sorunlu ama daha iyi 2007'ye gore.