Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yusuff.a

Üyecik
Görsel koydum.

Laptopu daha haziranda aldık sıfır olarak. 97 çalışma saati var ama 3061 kez çalıştırılma sayısı var, bu bana aşırı anormal geldi. Çalıştığı saat başına 32 kere açılmış oluyor, ki bu imkansız gibi bir şey. Bu laptoptan 2 tane almıştık; diğeri normal çalışma saaati 379, çalıştırılma sayısı 1353 ama bunda sorun var, ne yapmalıyım? Bu değerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Başka bir programdan çalıştırılma sayısına ulaşabilir miyim? Bilgisayara crack oyunlar indiriyorduk, virüsler buna sebep olmuş olabilir mi?

Ekran Görüntüsü (1).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hiçbir virüs, SSD'nin S.M.A.R.T verilerini etkileyemez.

SSD'lerin sağlıklı olup olmadığına, yazdığı veriler üzerinden bakılır. Açılıp kapanma sayısı, sağlık durumunu etkilemez.

Yüksek ihtimalle SSD'nin güç ayarları ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Belirli aralıklarla veri gelmiyorsa uykuya deliyor veri geldiğinde uyanıyordur, bu uyku-uyanma arası da açma-kapanma olarak işleniyordur.

Farklı bir uygulama olarak HD Sentinel var ama yüklemenize gerek yok çünkü SSD sağlıklı görünüyor.

Şimdi SSD'nin sorununu çözelim:
  • Win > Güç Planını Düzenle > Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir > PCI Express > Bağlantı Durumu Güç Yönetimi > Kapalı > Unutmayın, daha fazla güç tüketecek bilgisayar.
  • Yine aynı yerden bu sefer Sabit Disk > Ayar (Dakika) > 0 yapın.
  • Ya da direkt nihai performansı açın.
Hiçbir virüs, SSD'nin S.M.A.R.T verilerini etkileyemez.

SSD'lerin sağlıklı olup olmadığına, yazdığı veriler üzerinden bakılır. Açılıp kapanma sayısı, sağlık durumunu etkilemez.

Yüksek ihtimalle SSD'nin güç ayarları ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Belirli aralıklarla veri gelmiyorsa uykuya deliyor veri geldiğinde uyanıyordur, bu uyku-uyanma arası da açma-kapanma olarak işleniyordur.

Farklı bir uygulama olarak HD Sentinel var ama yüklemenize gerek yok çünkü SSD sağlıklı görünüyor.

• Win > Güç Planını Düzenle > Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir > PCI Express > Bağlantı Durumu Güç Yönetimi > Kapalı > Unutmayın, daha fazla güç tüketecek bilgisayar.
  • Yine aynı yerden bu sefer Sabit Disk > Ayar (Dakika) > 0 yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hiçbir virüs SSD'nin S.M.A.R.T verilerini etkileyemez.

SSD'lerin sağlıklı olup olmadığını yazdığı veriler üzerinden bakılır, açılıp kapanma sayısı sağlık durumunu etkilemez.

Yüksek ihtimalle SSD güç ayarları ile alakalı bir sorun diye düşünüyorum. Belirli aralıklarla veri gelmiyorsa uykuya deliyor veri geldiğinde uyanıyordur, bu uyku-uyanma arası da açma-kapanma olarak işleniyordur.

Farklı bir uygulama olarak HardDiskSentinel var ama yüklemenize gerek yok çünkü SSD sağlıklı görünüyor.

• Win>güç planını düzenle>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>pcı express>bağlantı durumu güç yönetimi>kapalı yapın> unutmayın daha fazla güç tüketecek bilgisayar.
  • Yine aynı yerden bu sefer sabit disk>ayar (dakika)>0 yapın.

Teşekkürler hallettim.