Detaylar
Kim cevapladı?Revaha
Uzman
Eskiden fy_simpsonshouse_v2 adında bir harita vardı. CS atölyesinde bulamadım bende CS 1.6'dan alıp CS2'ye aktarmak istiyorum bu mümkün mü?
Nasıl bir haritaydı bu çıkaramadım internetten de baktım bulamadım.
- Makaleler
- 7
Yanilmiyorsam, en saglikli aktarma icin haritayi oncelikle Source 1'e aktarip sonra Source 2'ye aktarmalisiniz. Bu da amator biri icin oldukca uzun ve mesakkatli bir surec.
VDW'de GoldSrc haritalari Source 1'e nasil portlayabileceginiz hakkinda makale attigim gibi mevcut. Bence cok muazzam otesi bir makale degil ancak basit seyleri ogretiyor. Gerisi icin de Reddit'deki
Source 1 haritasini nasil Source 2'ye aktarabileceginiz hakkinda makale de bu sekilde. Ikisi de direkt Valve Developer Wiki'den alinma.
Bunlara kiyasla daha basit alternatif olarak J.A.C.K kullanarak haritayi
3 farkli motor, ucunde de materyal, entity ve isik kullanimi tamamen farkli, genel harita yapma prosedurleriniz de farkli. Dupeduz sorunsuz aktarma sansini bence kafadan silmelisiniz ancak once J.A.C.K ile sansinizi deneyin derim. GoldSrc/Source 1 haritasi Source 2'ye gecirirken en cok ugrasmaniz gereken yer muhtemelen dokulari duzeltmek ve isiklandirmayi ayarlamak olacak. Source 2'de onceki surumlerine kiyasla haritalari
Ilk rotayi -yani once S1 aktarip oyle S2'ye aktarirsaniz- secerseniz, S1'e aktardiktan sonra dokulari halledince, baska bir seye pek de ellemenizi onermem acikcasi zira o ellediginiz seylere (aydinlatma vs.) pek muhtemel S2'ye aktardiginizda tekrar ellemeniz gerekecek. S1'e aktarmak icin taban oyun olarak da Counter Strike: Source oneririm, entity benzerligi icin.
Dediginiz harita da bu olsa gerek, bunda ''v2'' etiketi yok ancak pek degisen bir sey yoktur herhalde. ''v2'' etiketi iceren harita da ustte dendigi gibi cikmiyor internette.
CS:GO icin yapilmis, dediginiz haritaya benzer soyle bir harita da var. ''Bana uyar'' derseniz, bunu da CS2'ye portlayabilirsiniz. Bunu yapmak daha kolay oluyor.
Kolay gelsin demeden once sunu da belirteyim, CS2'nin Hammer editorunde harita yapabilmeniz icin donanimsal RT destegine sahip bir ekran karti kullanmaniz gerekiyor, yani minimum RTX 2xxx/RX6xxx serisinden bir GPU. Destekli bir GPU ile acmadiginiz takdirde editor cokuyor.
VDW'de GoldSrc haritalari Source 1'e nasil portlayabileceginiz hakkinda makale attigim gibi mevcut. Bence cok muazzam otesi bir makale degil ancak basit seyleri ogretiyor. Gerisi icin de Reddit'deki
r/hammer gibi yerler yonlendirici kaynaginiz oluyor.Source 1 haritasini nasil Source 2'ye aktarabileceginiz hakkinda makale de bu sekilde. Ikisi de direkt Valve Developer Wiki'den alinma.
Bunlara kiyasla daha basit alternatif olarak J.A.C.K kullanarak haritayi
.obj dosyasina cevirip Source 2 Hammer'inda acmayi da deneyebilirsiniz ancak pek muhtemelen bu da tamamen sorunsuz bir aktarim olmayacak tabii.3 farkli motor, ucunde de materyal, entity ve isik kullanimi tamamen farkli, genel harita yapma prosedurleriniz de farkli. Dupeduz sorunsuz aktarma sansini bence kafadan silmelisiniz ancak once J.A.C.K ile sansinizi deneyin derim. GoldSrc/Source 1 haritasi Source 2'ye gecirirken en cok ugrasmaniz gereken yer muhtemelen dokulari duzeltmek ve isiklandirmayi ayarlamak olacak. Source 2'de onceki surumlerine kiyasla haritalari
BSP formatinda yapmiyorsunuz, VMAP formatinda yapiyorsunuz bu arada. GoldSrc ile Source, motor olarak da az buz benzerlikler tasidiklari icin harita yapiminda da benzerlikleri olsa da Source 2 iki motora da pek benzemeyen bir motor acikcasi.Ilk rotayi -yani once S1 aktarip oyle S2'ye aktarirsaniz- secerseniz, S1'e aktardiktan sonra dokulari halledince, baska bir seye pek de ellemenizi onermem acikcasi zira o ellediginiz seylere (aydinlatma vs.) pek muhtemel S2'ye aktardiginizda tekrar ellemeniz gerekecek. S1'e aktarmak icin taban oyun olarak da Counter Strike: Source oneririm, entity benzerligi icin.
Dediginiz harita da bu olsa gerek, bunda ''v2'' etiketi yok ancak pek degisen bir sey yoktur herhalde. ''v2'' etiketi iceren harita da ustte dendigi gibi cikmiyor internette.
CS:GO icin yapilmis, dediginiz haritaya benzer soyle bir harita da var. ''Bana uyar'' derseniz, bunu da CS2'ye portlayabilirsiniz. Bunu yapmak daha kolay oluyor.
Kolay gelsin demeden once sunu da belirteyim, CS2'nin Hammer editorunde harita yapabilmeniz icin donanimsal RT destegine sahip bir ekran karti kullanmaniz gerekiyor, yani minimum RTX 2xxx/RX6xxx serisinden bir GPU. Destekli bir GPU ile acmadiginiz takdirde editor cokuyor.
Nasıl bir haritaydı bu çıkaramadım internetten de baktım bulamadım.
Yanilmiyorsam, en saglikli aktarma icin haritayi oncelikle Source 1'e aktarip sonra Source 2'ye aktarmalisiniz. Bu da amator biri icin oldukca uzun ve mesakkatli bir surec.
Vdw'de goldsrc haritalari Source 1'e nasıl portlayabileceginiz hakkinda makale attigim gibi mevcut. Bence cok muazzam otesi bir makale degil ancak basit seyleri ogretiyor. Gerisi icin de Reddit'dekir/hammergibi yerler yonlendirici kaynaginiz oluyor.
Source 1 haritasini nasıl Source 2'ye aktarabileceginiz hakkinda makale de bu sekilde. Ikisi de direkt Valve developer Wiki'den alinma.
Bunlara kiyasla daha basit alternatif olarak J.A.C.k kullanarak haritayi.objdosyasina cevirip Source 2 hammer'inda acmayi da deneyebilirsiniz ancak pek muhtemelen bu da tamamen sorunsuz bir aktarim olmayacak tabii.
3 farkli motor, ucunde de materyal, entity ve isik kullanimi tamamen farkli, genel harita yapma prosedurleriniz de farkli. Dupeduz sorunsuz aktarma sansini bence kafadan silmelisiniz ancak once J.A.C.k ile sansinizi deneyin derim. GoldSrc/Source 1 haritasi Source 2'ye gecirirken en cok ugrasmaniz gereken yer muhtemelen dokulari duzeltmek ve isiklandirmayi ayarlamak olacak. Source 2'de onceki surumlerine kiyasla haritalariBSPformatinda yapmiyorsunuz,VMAPformatinda yapiyorsunuz bu arada. Goldsrc ile Source, motor olarak da az buz benzerlikler tasidiklari icin harita yapiminda da benzerlikleri olsa da Source 2 iki motora da pek benzemeyen bir motor açıkçası.
Ilk rotayi -yani once S1 aktarip oyle S2'ye aktarirsaniz- secerseniz, s1'e aktardiktan sonra dokulari halledince, baska bir seye pek de ellemenizi onermem açıkçası zira o ellediginiz seylere (aydinlatma vs.) Pek muhtemel S2'ye aktardiginizda tekrar ellemeniz gerekecek. S1'e aktarmak icin taban oyun olarak da Counter-Strike: Source oneririm, entity benzerligi icin.
Dediginiz harita da bu olsa gerek, bunda "v2" etiketi yok ancak pek degisen bir şey yoktur herhalde. "v2" etiketi iceren harita da ustte dendigi gibi cikmiyor internette.
CS:GO icin yapilmis, dediginiz haritaya benzer soyle bir harita da var. "bana uyar" derseniz, bunu da CS2'ye portlayabilirsiniz. Bunu yapmak daha kolay oluyor.
Kolay gelsin demeden once sunu da belirteyim, CS2'nin hammer editorunde harita yapabilmeniz icin donanimsal RT destegine sahip bir ekran karti kullanmaniz gerekiyor, yani minimum RTX 2xxx/RX6xxx serisinden bir GPU. Destekli bir GPU ile acmadiginiz takdirde editor cokuyor.
Teşekkür ederim bunun için uğraşacağım eğer başarırsam Steam atölyeye bile koyabilirim.
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-