CS 2 için AM5 sistem yükseltmesi önerisi

Bütçe
23.000 TL

Elindeki 22000 23000 bütçe ile B650 eagle + 2x16 RAM + yeni bir PSU ve kasa yapmanı öneririm. 22000 zaten güzel bir bütçe işlemci dışında ben atayım.

Böyle 23300 yapıyor hocam. Sana iki tane RAM seçeneği bıraktım. Ama eğer bütçeni rahatlatmak istiyorsan 2x16 Patriot alabilirsin.

İfadeler: GV9
Kasa değişimi şart mı hocam sizce? Veya işlemciyi bir süre kule tipi soğutucu ile kullanarak bu kadar masrafa girmemek mantıklı olur mu? CS2 dışında bir şey oynanmayacağı için diyorum. Bilgisayarı genel olarak zorlamayacağım zaten.

Hocam bilgilendireyim arkadaşın attığı PSU eski bir PSU bu yüzden 12VHPWR yok ama kalitesinden şüpheniz olmasın. Enermaxa çıkabiliyosanız onu almanızı öneririm.

Soğutucu yok.
Bence şart. O kasa çok kötü. 7800X3D için de AIO dışında asla ve asla önermem ben, aldın mı 360 AIO ile alacaksın.
Önerdiğim şekille direkt sıfırlamış oluyorsun sistemini, ileride üst bir GPU'ya da tam manasıyla hazır oluyor.

O zaman rami patriot 2x16 alıp soğutucu bu olur.
Ses yapan bir model diye biliyorum alternatif olarak sizin attığınızı alabilir.

Hocam 5600 TDP 65 watt Turbo Boost'ta 75 77 watta kadar çıkıyor benimki. 7800X3D TDP 120W Turbo ile 150leri görür.

TDP direkt güç tüketimi değildir, onun hesabı farklı.

Bu 5600'ün sadece PBO açık olan verisi, +200 verildiğinde daha fazla güç çekiyor, benim 5600 110W güç çekiyor, 7800X3D'nin OC potansiyeli kısıtlı, 3D tasarımdan dolayı, 5600'den fazla güç çekmiyor yani.

Son düzenleme:
RAM, anakart, CPU soğutucu, PSU. Sadece CS2 oynuyorsanız AiO almanıza gerek duyacağınızı düşünmüyorum. Kasa da bence tamamen kişisel tercihe bağlı.
RMe serisi RM ve RMx serilerinden daha kötü, F/P de değil. Delta-Kyber-Cratos daha iyi seçenekler. Bütçe çıkarsa zaten Revolution DFX tek geçilir.

Elindeki kasanın hava akışı kötü. Hava soğutma soğutmasına soğutur da ya kasan fena iyi hava çekmeli ya da uzay montaj kullanacaksın ki o kadar sıcak olmasın.

Eğer elindeki bütçe mevcuttaki parçaları satmadansa 5600+B450+Ram paketinden 4-5 bin kazanç sağlanabilir bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…