Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eraycan

Çalışkan
Merhaba. MSI Thin GF63 12VF-405xtr modeli bir laptop kullanıcısıyım. Birçok oyun oynadım ve güzel bir performans elde ettim ta ki CS 2'yi yükleyip oynamaya çalışana kadar. Laptopun incelemesini izlediğimde CS 2 testinin 160-170 FPS arasında sonuçlandığını ve bir sıkıntının olmadığı düşünmüştüm fakat bende öyle olmadı. Eklediğim görsellerde de olduğu gibi oyun ana menüdeyken %99 GPU kullanırken oyun içinde bu oran oldukça düşüyor. Hadi neyse düşük fps ile oynayayım diyorum fakat bu sefer de anlık droplar giriyor. Neredeyse çoğu optimizasyon ayarı videolarını izledim ve herhangi bir sonuç elde edemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekran Görüntüsü (11).webp
Ekran Görüntüsü (13).webp

Çözüm
Kral sıcaklıkların yüksek bir de senin işlemcinin Turbo'su 4.7GHz normalde internette öyle yazıyor. Sıcaklıktan dolayı işlemcin güç kesiyor sanırım. Laptop işlemci güç ayarları videosu bul yap bence. OCCT ile işlemci stres testi yapar mısın frekans ve sıcaklıklarına bakalım.

İşlemci güç ayarları ile alakalı bir sürü video izledim. Dengelide kullanıyorum ve işlemci performansını artırma modu agresifte.
Testi de az önce yaptım.

Ekran Görüntüsü (14).webp

Çözümü buldum. Sorun laptop ziyadesiyle fazla ısındığından işlemci koruma olarak voltaj düşüyor imiş. Bilgisayarı açıp temizlediğimde kullandığım termal macunun kalitesiz olduğunu buradan öğrendim. Yeni bir termal macun sürüp testleri yaptığımda CS 2 için FPS değerleri 200 civarında. Yani sorunum çözüldü.
Merhaba. MSI Thin GF63 12VF-405xtr modeli bir laptop kullanıcısıyım. Birçok oyun oynadım ve güzel bir performans elde ettim ta ki CS 2'yi yükleyip oynamaya çalışana kadar. Laptopun incelemesini izlediğimde CS 2 testinin 160-170 FPS arasında sonuçlandığını ve bir sıkıntının olmadığı düşünmüştüm fakat bende öyle olmadı. Eklediğim görsellerde de olduğu gibi oyun ana menüdeyken %99 GPU kullanırken oyun içinde bu oran oldukça düşüyor. Hadi neyse düşük FPS ile oynayayım diyorum fakat bu sefer de anlık droplar giriyor. Neredeyse çoğu optimizasyon ayarı videolarını izledim ve herhangi bir sonuç elde edemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 166635Eki Görüntüle 166634

Testi ne zaman yapmışlar? Sıcaklık değerlerin nasıl? İşlemcin Turbo frekansta çalışıyor mu CS de?

Testi ne zaman yapmışlar? Sıcaklık değerlerin nasıl? İşlemcin Turbo frekansta çalışıyor mu CS de?
Test yaklaşık 1 sene öne yapılmış. GPU 60 derecelerde iken CPU 91 dereceleri görüyor. İşlemci 2.80 GHz civarlarında.

CS2 başlatma seçeneklerine -vulkan yazıp oyunu dener misiniz? Eğer zaten vulkan ise -dx11 yapıp deneyin.
İki seçeneği de zaten denedim fakat sonuç aynı.

Test yaklaşık 1 sene öne yapılmış. GPU 60 derecelerde iken CPU 91 dereceleri görüyor. İşlemci 2.80 GHz civarlarında.

İki seçeneği de zaten denedim fakat sonuç aynı.

Kral sıcaklıkların yüksek bir de senin işlemcinin Turbo'su 4.7GHz normalde internette öyle yazıyor. Sıcaklıktan dolayı işlemcin güç kesiyor sanırım. Laptop işlemci güç ayarları videosu bul yap bence. occt ile işlemci stres testi yaparmısın frekans ve sıcaklıklarına bakalım

Kral sıcaklıkların yüksek bir de senin işlemcinin Turbo'su 4.7GHz normalde internette öyle yazıyor. Sıcaklıktan dolayı işlemcin güç kesiyor sanırım. Laptop işlemci güç ayarları videosu bul yap bence. OCCT ile işlemci stres testi yapar mısın frekans ve sıcaklıklarına bakalım.

İşlemci güç ayarları ile alakalı bir sürü video izledim. Dengelide kullanıyorum ve işlemci performansını artırma modu agresifte.
Testi de az önce yaptım.

Ekran Görüntüsü (14).webp

Çözümü buldum. Sorun laptop ziyadesiyle fazla ısındığından işlemci koruma olarak voltaj düşüyor imiş. Bilgisayarı açıp temizlediğimde kullandığım termal macunun kalitesiz olduğunu buradan öğrendim. Yeni bir termal macun sürüp testleri yaptığımda CS 2 için FPS değerleri 200 civarında. Yani sorunum çözüldü.

Çözüm
Testi de az önce yaptım.

Eki Görüntüle 166838

Kral bundan olduğu çok belliydi🤣 o işlemci 4.7GHz de çalışmıyorsa ısınmadan veya bir ayardan dolayı çalışmıyordur.