O işler öyle olmuyor. G-Sync + V-Sync aç bi' oyna bakalım mouse bile yavaşlıyor.
İnsan beyni bu ms değerlerini algılayabilecek kadar gelişmiş bir organ değil; bilgimin olmadığı konu hakkında yorum yapmam zaten. Saygı bedava.

Selam,

CS 2 için G-Sync açık kullanıyorum. Oyun içerisinde sürekli V-Sync açmanızı öneririz deniyor, sizce açmaya gerek var mı?

Negligible, ihmal edilebilir bir fark. FACE.IT 10 veya e-sporcu değilseniz G-SYNC kullanabilirsiniz.

Selam,

CS 2 için G-Sync açık kullanıyorum. Oyun içerisinde sürekli V-Sync açmanızı öneririz deniyor, sizce açmaya gerek var mı?

NVIDIA Reflex özelliği G-SYNC ile daha stabil çalışıyor. V-Sync zorunlu değil, sadece 240 Hz ve üstü monitörün varsa açabilirsin. Düşük Hz monitörlerde V-Sync gecikmesi hissediliyor ama onun da çözümü var; driver'dan V-Sync Fast veya LLM Ultra açarak minimize edebiliyorsun. Bana sorarsan, sadece G-SYNC aç, V-Sync kapat. Hz değerinin üzerine çıkma; FPS olarak en iyi deneyim bu şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsan beyni bu ms değerlerini algılayabilecek kadar gelişmiş bir organ değil; bilgimin olmadığı konu hakkında yorum yapmam zaten. Saygı bedava.

Negligible, ihmal edilebilir bir fark. FACE.IT 10 veya e-sporcu değilseniz G-SYNC kullanabilirsiniz.

G-Sync + V-Sync açıp oynamayı denedin mi? Ben denedim ve fark gece ve gündüz gibi, tüm kas hafızam bozuluyor ve performansım acayip düşüyor. Tepki sürem bile belirgin bir şekilde düşüyor çünkü kesinlikle hissedilebilir bir input lag ekliyor.

Ayrıca eğer 500Hz gibi bir monitorün yoksa fark çok daha belirgin oluyor. Mesela sen 240Hz monitörde 400-500 FPS alabiliyorsan ve FPS'ini 240'a sabitliyorsan kare süresini artırıyorsun bu da input lag demek. 60Hz'de bile 200+ FPS alınca input lag'ın düşüyor gözel görülür bir şekilde.

G-Sync + V-Sync açıp oynamayı denedin mi? Ben denedim ve fark gece ve gündüz gibi, tüm kas hafızam bozuluyor ve performansım acayip düşüyor. Tepki sürem bile belirgin bir şekilde düşüyor çünkü kesinlikle hissedilebilir bir input lag ekliyor.

Yukarıda "G-Sync de kapatılmalı V-Sync de kapatılmalı." demişsiniz, onun üzerine yorum yaptım. G-SYNC + Reflex On / FPS sıkıntısı yoksa On + Boost yapılmalı.

Yukarıda "G-Sync de kapatılmalı V-Sync de kapatılmalı." demişsiniz, onun üzerine yorum yaptım. G-SYNC + Reflex On / FPS sıkıntısı yoksa On + Boost yapılmalı.
Mesajıma eklediğim son kısma bak. Dediğim gibi eğer sen 240Hz monitorde 400-500 FPS alabiliyorsan, FPS'ini sabitleyip kare süresini ve dolaylı olarak input lag'ını artırıyorsun. Eğer 240 FPS'den fazla alamıyorsanız yine V-Sync açmak yerine direkt oyundan veya ekran kartı yazılımınızdan FPS'inizi sabitleyin, V-Sync'nin yan etkilerinden kurtulmuş olursunuz.

NVIDIA Reflex özelliği G-Sync ile daha stabil çalışıyor. V-Sync zorunlu değil, sadece 240 Hz ve üstü monitörün varsa açabilirsin. Düşük Hz monitörlerde V-Sync gecikmesi hissediliyor ama onun da çözümü var; Driver'dan V-Sync Fast veya LLM Ultra açarak minimize edebiliyorsun. Bana sorarsan, sadece G-Sync aç, V-Sync kapat. Hz değerinin üzerine çıkma; FPS olarak en iyi deneyim bu şekilde.

V-Sync kapalı G-Sync açık iken 165'e sabitleniyor FPS sorun yok. Kime sorsam FPS'i ekran yenileme hızıyla tam sabitleme diyorlar 162 gibi daha düşük değerler yap diyorlar yapılmaya değer mi?
Ekranım 165 Hz.

Son düzenleyen: Moderatör: