Vanilla

Yetkin
Yer
Dünya

CS:GO Mağaza Durumu ve Sunucu Meselesi​

Son zamanlarda bazı yanlış haberler çıktı, durumu netleştireyim:

• CS:GO resmi olarak mağazaya geri dönmedi. Sadece direkt link üzerinden mağaza sayfasına erişmek mümkün. Oyundaki resmi sunucular kapalı, sadece botlarla oynanabiliyor.
  • CS:GO'nun eski AppID'si 730 idi. Legacy build ayrı bir depoya alınmış, SteamDB’de görebileceğiniz ID örneği: 4465480.
  • Mağazada aratsanız da CS:GO görünmez, çünkü listelemesi kapalı. Bu tamamen Valve’in kararına bağlı. Fakat link ile açtığınızda çıkıyor.

Neden böyle yaptılar?​

Kesin bir bilgi yok, ama mantıklı teoriler:

1. Oyunun seride kalmasını sağlamak ama mağazaya eklememek.
  2. Assetlerin (silah, model, map) Garry’s Mod veya diğer modlarda kullanımını kolaylaştırmak.
  3. Geçmiş demo / Major kayıtlarını ve topluluk sunucularını desteklemek.

Sunucu ve oynanış durumu​

• Resmi sunucular kapalı. Botlarla oynanabilir.
  • Topluluk sunucuları yine de açılabilir, eski modlar (fun, jail, surf vb.)

Dikkat:
CS2'den beta ayarlarıyla geçiş yapan sunucular eski AppID’ye göre çalışıyor (730); yeni mağaza oyununda AppID(4465480) farklı olduğu için eski sunuculara bağlanamıyorsunuz.
Senaryo anlatımı:

Senaryo 1: sizde sadece CS2 var, steam özelliklerinden onu legacy build ile CS:GO ya çevirdiniz, önceden açılan CS:GO topluluk serverlerine büyük oranda girersiniz, zaten böyleydi.

Senaryo 2: şimdi sizde CS2 var ama gidip link üzerinden tıklayıp CS:GO'yu kütüphaneye eklediniz, internetten bulduğunuz topluluk sunucularına girmeye çalıştınız ama hata verdi, çünkü artık 2 farklı oyun gibi çalıştığından dolayı.
Özetle, sorun sizden değil. Sunucu sahipleri mağazaya gelen sürüme göre sunucularına güncellemek zorundalar.

Minik bir not ekleyeyim; CS:GO'da sunucu satan sitelere bir duyuru yapmış olurum.

Oyun Yöneticisi, CS Center, Pro Oyun, WaspGenTr ve aklıma gelmeyen diğerleri.

CS:GO için açılan serverler, topluluk sunucuları artık bu versiyona geçmelidir, tüm sunucu sahipleri appidlerini bu builde göre düzenlemeleri gerekiyor, server satışı yapanlar oyun indirme linki olarak steam linkini verip kendi sunucu listesini ekleyebilir.

Kısaca CS 1.6 da olduğu gibi açılan serverlerde oynanacak tatlı bir versiyonu desteklemiş olursunuz.

Son düzenleme:
AI slop ile teori üretmeye gerek yok. Zaten erişilebilirdi. Yoğun talep olduğu için ayrı uygulama olarak tekrar erişilebilir hale getirdiler. Zaten CS2 ayrı bir oyun. CS GO da ayrı bir oyun. Mantıken böyle olması gerekliydi.
Teoriyi AI ile üretmedim, teori bana ait. Yani senin dediğin gibi mantık da bu yönde, ben sadece "neden böyle yaptılar" kısmına birkaç olasılık eklemiş oldum. Konuyu düz metin halinde yazdım ve forum formatına uygun olması için kelime değişimi yapmadan ChatGPT'ye hazırlattım. Pek yapıcı birine benziyorsunuz, yine de teşekkürler.

Valve, CS2 işini beceremedi. Ben bu işi beceremeyeceklerini ilk gün söyledim diye hem Technopat'ta hem burada öyle ağır linç edildim ki. Ancak zaman beni haklı çıkardı.

Normalde yeni oyun çıktığında bir önceki sürüm hala erişilebilir oluyordu ancak CS2 betadan çıkar çıkmaz CS:GO'nun fişini direkt çektiler. Amaç belli: Yeni oyunun prestij kaybını minimuma indirmek.

Bu yapılanların da tamamen topluluk ilgisini çekmek üzere yapıldığını düşünüyorum.