Wake BK JAPAN

Çalışkan
Yer
Japonya
Herkese merhaba, öncelikle Recep abinin kendi forumunu açtığını yeni öğrendim. Direkt olarak tech. Sitesinden üyeliğimi silme talebi oluşturup az önce buraya kayıt oldum. Soruma geleyim isterseniz.
| CS 2 için kendime CFG dosyası oluşturmak istiyorum ama atamaları bilmiyorum, ya da ben yapamıyorum. Burada hem deneyerek hem de test ederek öğrenmek istiyorum.
Mesela Shift tuşuna basınca karakter kendi confingimde işe yaramıyor. Hala daha koşuyor yani yavaş ilerlemiyor. Ben bind Shift +walk yapıyorum ama işe yaramıyor. Veya CFG'de TKL klavye kullandığım için konsolu ü tuşuna atıyorum oyun için CFG'yi yüklediğimde yine bir işe yaramıyor. Oyun ayarlarına baktığımda ise o kutucuklara hiçbir şey atanmamış olarak gözüküyor. Yardımcı olur musunuz?
Örneğin;

1739739921654.webp

1739739931503.webp

Mesela kendi Config dosyamı oluşturduğumda mouseyi hareket ettiremiyordum. Onun çözümünüde X Forumda bulduğum kodu CFG'ye ekleyerek böyle yaptım.

Bind "mouse_x" "ya"
Bind "mouse_y" "pitch"

Yardımcı olabilir misiniz? Hem CS2 CFG detayları bilmeyenler niteliğinde bir rehber olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Nasıl olur da mouse ayarları bozulur? Siz direkt config.cfg dosyasını mı düzenliyorsunuz? O zaman hata yapıyorsunuz. Ekstra boş bir dosya açın ve config.cfg içerisine şu satırı ekleyin:

exec dosyaismi.cfg

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl olur da mouse ayarları bozulur? Siz direk Config. CFG dosyasını mı düzenliyorsunuz? O zaman hata yapıyorsunuz. Ekstra boş bir dosya açın ve Config. CFG içerisine şu satırı ekleyin:

Exec dosyaismi. CFG.

Hayır. Sıfırdan kendim yapıyorum. Masaüstünde yeni CFG oluşturdum. Oyunda güncelleye güncelleye yapıyorum ama Custom CFG denediğim an mouse ayarları tak gidiyor. O yüzden böyle bir çözüm buldum, confinge ekleyerek çözdüm.

Şu an yapmak istediğim şey ise: Q tuşuna bastığımda 1-2 basıyormuşum gibi olmasını istiyorum buna, nasıl adlandırabilirim bilmiyorum ama. Q'ya bastığımda ilk önce 2 sonra tekrar ana silaha dönmesini istediğim bir çözüm var mıdır?

(Rip'te gördüm bunu. AWP kullanırken çok işe yarıyor. Fast reload kısmını atlıyor resmen ateş ettikten sonra. Çok hızlı bir şekilde Q'ye basıp tekrar ateş etmesi saniye sürüyor. 1-2 yapmaktansa böyle tuş atadım demişti bir yayınında.)

Nasıl olur da mouse ayarları bozulur? Siz direkt Config. CFG dosyasını mı düzenliyorsunuz? O zaman hata yapıyorsunuz. Ekstra boş bir dosya açın ve Config. CFG içerisine şu satırı ekleyin:

Exec dosyaismi. CFG.

Yorum yapmak için mi yazdınız? Yardım etmek için mi?

Son düzenleme:
Yorum yapmak için mi yazdınız? Yardım etmek için mi?
Özellikle config.cfg dosyasını değiştirerek hata yapıyorsanız sizi bilinçlendirmek için yazdım. Aklıma başka bir şey gelmediği için konudan çekildim. Yaptığınız hata bu olsaydı belki konu çözülebilirdi bile. Cevap yeterli oldu mu? Buradaki insanların gönüllü olarak yardımcı olmaya çalıştığını unutmayın. Kimse sonuna kadar yardımcı olmak zorunda değil. Ben aklımdaki bir olası sorunu yazarak yardımcı olmayı denedim. Yorum yapınca yada profilimdeki mesaj sayısı artınca elime bir şey geçmeyecek. Kabalık yapmayı bırakın.

Özellikle Config. CFG dosyasını değiştirerek hata yapıyorsanız sizi bilinçlendirmek için yazdım. Aklıma başka bir şey gelmediği için konudan çekildim. Yaptığınız hata bu olsaydı belki konu çözülebilirdi bile. Cevap yeterli oldu mu? buradaki insanların gönüllü olarak yardımcı olmaya çalıştığını unutmayın. Kimse sonuna kadar yardımcı olmak zorunda değil. ben aklımdaki bir olası sorunu yazarak yardımcı olmayı denedim. Yorum yapınca ya da profilimdeki mesaj sayısı artınca elime bir şey geçmeyecek. kabalık yapmayı bırakın.

Hayır amacım kabalık yapmak değil. Konu başlığını ve içeriğini okuduysanız şayet oyuna yeni başlayan türden cevap vermezdiniz diye bir tık kızdım. Yeni başlamıyorum oyuna. Çok çok CS geçmişim yok 8 senedir oynuyorum altı üstü ama hiç confing'tir beşka bir şeydir işim olmadığı için bu şeyleri bilmiyorum (kodları + tuş atamaları vs).

Yazımda diyorum mesela. Sıfırdan CFG oluşturuyorum diye, sen cevaplamışsın ve çözüm vermişsin direkt. oyunun kendi confing'inin üzerine yazsam mouse sorunum olmazdı mesela. sizinle tartışmıyorum. Kabalık etmiyorum. Gayet güzelce meseleyi anlatmaya çalışıyorum. Farem'in sorununu ise sıfırdan CFG oluşturduğum için bir forumda buldum çözümünü. Ve SS olarak içeriğe ekledim. Bunları ekleyerek sorunu çözdüm diye. Yani çok mantıksız bir yorum yapmışsınız. Ve bunu size direkt olarak söylüyorum. Sizin geri dönüşünüz ise kabalık yapmayın olmuş. Yine de yorumların için teşekkür ediyorum.

Forumdaki insanlara zorla bana sonuna kadar yardım edin diye bir cümle kullanmadığım için. Çok da ciddiye almıyorum. Benim acelem yok. Bekleyebilirim. Ne zaman bana CFG oluştururken yardım edilirse o zaman geçerim başına tekrardan. Bunu da sadece senin için değil. Konuyu yeni görecek olan forumdaşlarım için yazıyorum.

Artı -1 Eksi
Çok uzun zaman GoldSrc ve Source oyunlar oynamış biriyim. Mouse ile ilgili kontrol ayarlarının config.cfg dosyasında tutulduğunu biliyorum. Sıfır bir .cfg dosyası ile mouse ayarının bozulduğunu hiç görmedim. Konuya ilk geldiğim zaman aklıma config.cfg'yi bozuyor olma ihtimaliniz geldi ve yazdım.

Daha sonrasında çözüm üretemiyorsam konuya yazacağım herhangi bir şey maalesef yanlış yönlendirme ya da oyalamaktan başka bir şey olmaz. Bu yüzden de yazmadım. Ama cevap gelmediği için "Yorum yapmak için mi yazdınız? Yardım etmek için mi?" yazmanız hoş bir şey değil. Kusura bakmayın.

Sorunu çözmüş olmanıza sevindim. İyi oyunlar dilerim.

Çok uzun zaman goldsrc ve Source oyunlar oynamış biriyim. Mouse ile ilgili kontrol ayarlarının Config. CFG dosyasında tutulduğunu biliyorum. Sıfır bir. CFG dosyası ile mouse ayarının bozulduğunu hiç görmedim. Konuya ilk geldiğim zaman aklıma Config. CFG'yi bozuyor olma ihtimaliniz geldi ve yazdım.

Daha sonrasında çözüm üretemiyorsam konuya yazacağım herhangi bir şey maalesef yanlış yönlendirme ya da oyalamaktan başka bir şey olmaz. Bu yüzden de yazmadım. Ama cevap gelmediği için "yorum yapmak için mi yazdınız? Yardım etmek için mi?" yazmanız hoş bir şey değil. Kusura bakmayın.

Sorunu çözmüş olmanıza sevindim. İyi oyunlar dilerim.

Aslında onu çözdüm. Sorunumda şu, yeni komutlar eklemek istiyorum. Ve belirttiğim gibi forumda 50 tane konu olacağına tek konu olsun rehber niteliğinde olsun istediğim için. Mesela ping FPS gibi şeyleri CFG'ye ekleme. Ya da ne bileyim. Bahsettiğim gibi oyunun komutunda tuş atama basit ama CFG'de nasıl ekleniyor gibi gibi şeyler.

Sana şöyle söyleyeyim. Ben CFG olayını tam olarak çözemedim. Oyun içerisindeki kolay olarak kullandığım tuş atama veya diğer şeyleri kolay kullanabiliyorken, CFG'de farklı oluyor. Başlarına sonlarına bir şey ekliyorsun. Her şeyi tam düzgün yapmana rağmen oyunda bir işe yaramıyor mesela CFG. Genel olarak kast edilen mevzu bu konudaki.

Aslında onu çözdüm. Sorunumda şu, yeni komutlar eklemek istiyorum. Ve belirttiğim gibi forumda 50 tane konu olacağına tek konu olsun rehber niteliğinde olsun istediğim için. Mesela ping FPS gibi şeyleri CFG'ye ekleme. Ya da ne bileyim. Bahsettiğim gibi oyunun komutunda tuş atama basit ama CFG'de nasıl ekleniyor gibi gibi şeyler.
CS2 güncellemesiyle bazı şeyleri bozdular. Mesela "bind shift '+speed;r_cleardecals'" komuyunu kullanırdım. Yani shift tuşuna her bastığımda r_cleardecals komutu etraftaki geçerli rounda ait kanları temizliyordu. Bu da oyunda minik de olsa etkili oluyordu. Çünkü özellikle karanlık yerlerde bazı izlerden dolayı rakibi görmek zorlaşabiliyor.

CS2 ile bazı şeyler kaldırılmış olabilir. Ama CS:GO döneminde FPS artırmak için çok komutlar vardı. Mesela oyuncu modellerinin gözlerinin hareket etmesini engelleyen, grafik ayarlarında bulunamayacak yansımaları kapatan kodlar olabiliyordu.

Ama bu forumda CS2 için çok cfg talebi yok. Bu yüzden sabit konunun şart olduğunu da düşünmüyorum. Yine de arama motorlarında da çıkacak şekilde iyi bir başlık ve anahtar kelimeler seçerek rehber hazırlamak, mutlaka birilerine yardımcı olabilir.