MS667

Uzman
CS2'de FPS stabilitesi olarak sorun yokken arada takılmalarla karşılaşıyorum. İşlemci sıcaklığı 80-81, ekran kartı 73-74'ü geçmiyor. Arka planda çalışan bir şey de yok görünürde ve Bitdefender ile virüs taraması da yaptım. Bu sorunu daha önceden de yaşadım ve format atınca çözülmüştü ancak yeniden yaşanmaya başladı. Nasıl çözebileceğim hakkında öneriniz var mı?
  • İşlemci: i3-12100F
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GTX 1660 Ti EVO
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 3200 MHz CL16 2x8 16 GB
  • Anakart: ASRock H610M-HVS/M.2 r2.0
  • PSU: MSI MAG A500DN 500W 80+

Oyun ici ayarlariniz nedir? Bunun disinda oyundayken Steam'in oyun ici arayuzunden performans takibi istatistiklerini acip, bir ekran goruntusu paylasabilir misiniz?

NVIDIA Reflex açık mı? High end işlemciler haricinde kötü çalışıyor.

Evet açık ama onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum formattan sonra da açmıştım sorun yoktu.

Oyun ici ayarlariniz nedir? Bunun disinda oyundayken Steam'in oyun ici arayuzunden performans takibi istatistiklerini acip, bir ekran goruntusu paylasabilir misiniz?
Adsız.webp

Adsız1.webp
Adsız2.webp

NVIDIA Reflex ile alakası olması çok düşük ihtimal. NVIDIA Shader Cache temizle, nasıl yapılacağını küçük bir aramayla bulursun. Dilersen sıfırdan DDU ile sürücünü kurmayı da deneyebilirsin. Sorunla alakasız ama "Oyuncu Konstrastını Artır" ayarını kapatabilirsin pek bir etkisi yok.

NVIDIA Reflex ile alakası olması çok düşük ihtimal. NVIDIA Shader Cache temizle, nasıl yapılacağını küçük bir aramayla bulursun. Dilersen sıfırdan DDU ile sürücünü kurmayı da deneyebilirsin. Sorunla alakasız ama "Oyuncu Konstrastını Artır" ayarını kapatabilirsin pek bir etkisi yok.
Çok düşük ihtimal değil, reflex frametimeı düşürüyor, mikro takılmalara yol açıyor. Hem de enabled + boost seçiliymiş.

Deneyin görün.

Adsız.webp

Buradan temizlemiştim, faydası olmadı. Sürücü güncellemesi geldiğinde temiz kurulumla güncellemiştim, yine faydası olmamıştı. Oyuncu kontrastını artır seçeneğini kapatma sebebi, oyun içinde görüntü olarak etkisi olmamasından mı yoksa FPS'e etkisinin olmamasından mı?
Çok düşük ihtimal değil, reflex frametimeı düşürüyor, mikro takılmalara yol açıyor. Hem de enabled + boost seçiliymiş.

Deneyin görün.
Denedim hocam, maalesef işe yaramadı.

Eki Görüntüle 258555
Buradan temizlemiştim, faydası olmadı. Sürücü güncellemesi geldiğinde temiz kurulumla güncellemiştim, yine faydası olmamıştı. Oyuncu kontrastını artır seçeneğini kapatma sebebi, oyun içinde görüntü olarak etkisi olmamasından mı yoksa FPS'e etkisinin olmamasından mı?
Performansa düşük de olsa etkisi var, katkısı ise pek yok.

Deneyin görün.
Neye göre bu tam olarak? Reflex Enabled + Boost seçeneğinin daha verimsiz olduğunu görmüştüm ama bunu görmedim.

Son düzenleme:
Performansa düşük de olsa etkisi var, katkısı ise pek yok.

Neye göre bu tam olarak? Reflex Enabled + Boost seçeneğinin daha verimsiz olduğunu görmüştüm ama bunu görmedim.
Topluluğa göre, redditte çok post/yorum var bununla ilgili bende 8. nesil mobil ryzen 5 var, reflex açınca micro stutter yapıyor ve hiçbir yamada düzelmedi. Aynı şey bf6'da da oluyor. Klavye fare inputu daha hızlı hale geliyor gibi hissediyorum ben de, fakat micro stutter oluyor dediğim gibi. Cs2'yi de düşük çözünürlük ve düşük grafik ayarlarında oynuyoruz çoğumuz, böyle olunca yük gpu'dan ziyade cpu'ya biniyor, e cs2 de cpubound bir oyun.