Son düzenleyen: Moderatör:
RAM yeter, işlemci az kalır. 🤣

Zen atar mısın? BIOS ne ayarlar yaptın?
RAM yeter, işlemci az kalır. 🤣

Zen atar mısın? BIOS ne ayarlar yaptın?
+200/-15
ASPM Control: Disabled
PSS Support: Disabled
PSPP Policy: Disabled
Global C-State: Disabled
FACEIT platformunda oynadigim icin BIOS tarafinda TPM ve SMT gibi bazi seyleri kapatamiyoruz. Bir de Windows tarafinda Defender komple kapali ne var ne yok her şey kapatilmis durumda. KirbyOS kullanıyorum ek olarak.

zen.webp

Aynı senin gibi CS2 testi yapmak istediğimde oyunda 2K saati olan yabancı arkadaşım şu ayarları önermişti:

WhatsApp Image 2026-02-12 at 17.01.31.webp

Bir de muhtemelen MSI Afterburner ile değerleri göremeyeceksin. Steam'den oyunu seçip başlatma kısmına ''-allow_third_party_software'' kodunu yapıştırman lazım. İhtiyacın olacağı için önden bilgi vermek istedim. @ggbye

Aynı senin gibi CS2 testi yapmak istediğimde oyunda 2K saati olan yabancı arkadaşım şu ayarları önermişti:

Bir de muhtemelen MSI Afterburner ile değerleri göremeyeceksin. Steam'den oyunu seçip başlatma kısmına "-allow_third_party_software" kodunu yapıştırman lazım. Muhtemelen ihtiyacın olacağı için önden bilgi vermek istedim. @ggbye

Online UPS aldım.

+200/-15
Aspm Control: Disabled.
Pss Support: Disabled.
Pspp policy: Disabled.
Global C-state: Disabled.

FACEIT platformunda oynadigim icin BIOS tarafinda TPM ve SMT gibi bazi seyleri kapatamiyoruz. Bir de Windows tarafinda Defender komple kapali ne var ne yok her şey kapatilmis durumda. Kirbyos kullanıyorum ek olarak.

Bu değerler biraz farklı, ve çoğu ayar gevşek. @Ayhan Dönmez ne için böyle ayarlı?

Online UPS aldım.

Bu değerler biraz farklı, ve çoğu ayar gevşek. @Ayhan Dönmez ne için böyle ayarlı?

GDM bile açık, FCLK 2200, biraz tuhaf geldi bana.

Sorunun çözülene kadar hayırlı olsun diyemiyorum. Ciddi masrafın oldu. Düzelme olmazsa iade et bence.

Düzelme olmaz ise iade deneyeceğim. N11'den aldım, iade olmaz ise zaten kullanırım.

+200/-15
Aspm Control: Disabled.
Pss Support: Disabled.
Pspp policy: Disabled.
Global C-state: Disabled.

FACEIT platformunda oynadigim icin BIOS tarafinda TPM ve SMT gibi bazi seyleri kapatamiyoruz. Bir de Windows tarafinda Defender komple kapali ne var ne yok her şey kapatilmis durumda. Kirbyos kullanıyorum ek olarak.

Vallahi ya, şu FACEIT olmasa +60 FPS daha gelecek o SMT sanallaştırmadan.

Belki VDD fazla vermek istememiştir. Bana göre düşük değerler. Hynix A-die tRFC 360 yapılır. Daha birçok değer gözüme çarptı.

Musait degil sanirim, cevap verirse duruma gore hareket ederiz. CS2 tarafinda atolye haritalari arasinda Dust 2 FPS Benchmark diye bir harita var onu kutuphaneye ekleyip oyun icerisindeki ortalama FPS ve %1 Low FPS benchmark yapilabilir.