i5 7500F

Becerikli
Merhaba,

Yeni yeni CS 2 oynamaya başladım ve bu oyunda yapmam gereken ayarlar neler?

Grafik ayarları olarak orta, yüksek ve çok yüksek ayarını denedim. Orta ayarda; görüntü bir garipleşiyor, hafif parazitleniyormuş gibi oluyor. Yüksek ayarda; ortalama 300 FPS civarında alıyorum ve bir sorun yok gibi. Çok yüksek ayarda; oyun 200 FPS üstünü görmüyor, ortalama 160-180 FPS.
Afterburner ile test edemedim, sanırım CS de çalışmıyormuş. Sistemim işlemciden dolayı FPS oyunlarında darboğaz yapabiliyor önerilerinizi ona göre yaparsanız sevinirim. Stabil ve akıcı bir şekilde 240 Hz üstü aldıktan sonra herhangi bir FPS kaygım yok.

Grafik ayarlarından bağımsız diğer ayar önerilerine de açığım.

-R5 5600.
-9060 XT 16 GB.
-2K 240Hz monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
2K ekranda ayarları dengeli tutarak 4:3 oynamayı deneyebilirsiniz. 16:9 ayarlarda şahsen zorlanıyorum, genelde bu ayarları tercih ediyorlar fakat sizin için daha doğru sonuç verebilir. 4:3 oynamayı düşünürseniz eğer 1920x1440 çözünürlüğü kullanabilirsiniz.

Bileşenlerinizi dikkate alarak yazıyorum: Shader düşük, Parçacık detayı orta, Çevre Emilimi orta ve Yüksek Dinamik Aralık kaliteli olarak belirlenebilir.

Merhaba,

Grafik ayarları olarak orta, yüksek ve çok yüksek ayarını denedim. Orta ayarda; görüntü bir garipleşiyor, hafif parazitleniyormuş gibi oluyor. Yüksek ayarda; ortalama 300 FPS civarında alıyorum ve bir sorun yok gibi. Çok yüksek ayarda; oyun 200 FPS üstünü görmüyor, ortalama 160-180 FPS.
Afterburner ile test edemedim, sanırım CS de çalışmıyormuş. Sistemim işlemciden dolayı FPS oyunlarında darboğaz yapabiliyor önerilerinizi ona göre yaparsanız sevinirim. Stabil ve akıcı bir şekilde 240 Hz üstü aldıktan sonra herhangi bir FPS kaygım yok.

-R5 5600.
-9060 XT 16 GB.
-2K 240Hz monitör.

Her şeyi en düşük yap 1290x960 yap 720 varsa 720 yap reflexi kapat Steam başlangıcına bunları yaz ve NVIDIA ayarlarını performans olarak ayarla -fulscreen -Threads 17 -freq 240 -Refresh 240 -noreflex +cl_forcepreload 1 Threads bölümünede mantıksal işlemcin kaçsa 1 fazlasını yaz.

Merhaba,

-R5 5600.
-9060 XT 16 GB.
-2K 240Hz monitör.
Ayarlar en düşük’de kullanmanızı tavsiye ederim. Görüş alanınız dışında bir yer yok zaten, PUBG gibi oyunlarda detaylar vs önemli oluyor ama CS de ayarları en düşüğe almak en iyisi. Oyuna girince ayarlarımı atarım. 4:3 konusunda şahsi tavsiyem, hangisinde iyiysen onu kullan. 16:9 veya 4:3 bu ayarlar kişiye göre değişir. Ben 20-30 k elo arası oynuyorum ve nadir benim gibi 16:9 oynayan, fakat ben 4:3’e alınca oyun bana Minecraft gibi geliyor, ondan dolayı beğenmedim yani tercih senin.

Bunlar çalışıyor mu? Normalde CS2 gelince etkisi sıfır olmuştu diye hatırlıyorum.
Öyle zaten. Atölye haritaları bile çalışmıyor, arkadaşınla girince daha çok eksik var.

Her şeyi en düşük yap 1290x960 yap 720 varsa 720 yap reflexi kapat Steam başlangıcına bunları yaz ve NVIDIA ayarlarını performans olarak ayarla -fulscreen -Threads 17 -freq 240 -Refresh 240 -noreflex +cl_forcepreload 1 Threads bölümünede mantıksal işlemcin kaçsa 1 fazlasını yaz.

Dostum amacım kimseyi eleştirmek vs. değil, haksızsam açıklarsın burada FPS arttıran kod hangisi? 30 FPS arttırması mümkün değil bu kodların, ki zaten bu kodların çoğu oyun içi ayar olarak kayıtlı, yani bu kodlar çalışıyor olsa bile boş kodlar var mesela ‘fullscreen' zaten oyunda onu kaydediyorsun olayı ne? Ben o kodu kullanmıyorum, hep fullscreen açılıyor zaten, bazı içerik üreticilerinin uydurması bu bazı kodlar.

O kodlar bir işe yaramıyor artık kod yazma CS:GO'da kaldı.

Ayarlar en düşük'de kullanmanızı tavsiye ederim. Görüş alanınız dışında bir yer yok zaten, PUBG gibi oyunlarda detaylar vs önemli oluyor ama CS de ayarları en düşüğe almak en iyisi. Oyuna girince ayarlarımı atarım. 4:3 konusunda şahsi tavsiyem, hangisinde iyiysen onu kullan. 16:9 veya 4:3 bu ayarlar kişiye göre değişir. Ben 20-30 k elo arası oynuyorum ve nadir benim gibi 16:9 oynayan, fakat ben 4:3'e alınca oyun bana Minecraft gibi geliyor, ondan dolayı beğenmedim yani tercih senin.

Öyle zaten. Atölye haritaları bile çalışmıyor, arkadaşınla girince daha çok eksik var.

Dostum amacım kimseyi eleştirmek vs. değil, haksızsam açıklarsın burada FPS arttıran kod hangisi? 30 FPS arttırması mümkün değil bu kodların, ki zaten bu kodların çoğu oyun içi ayar olarak kayıtlı, yani bu kodlar çalışıyor olsa bile boş kodlar var mesela ‘fullscreen' zaten oyunda onu kaydediyorsun olayı ne? Ben o kodu kullanmıyorum, hep fullscreen açılıyor zaten, bazı içerik üreticilerinin uydurması bu bazı kodlar.

Hocam, yok eleştirme gibi düşünmeyin, hakkınız. Ben kendim için konuşuyorum; alışkanlıktır belki ama cidden bunları yazınca bende FPS artışı oluyor. Psikolojik ve alışkanlık da olabilir, eskilerden kalan ama bende etkisi var. Siz bilemem, öneri sadece yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör: