Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Guneyxz

Becerikli
Yer
Antalya/Finike
2 yıl sonra arkadaşımın isteğiyle girdim. Zaten 1 haftaya tekrar bırakacağım. Ama bu kadar ciddi şekilde kasması beni meraklandırıyor. Bazen 10-20 FPS'e kadar düşüyor ve çözmeden de bırakmak istemiyorum. Sorun bu şekilde. Gerek Valorant, gerek CS2'de kasmayan sistem Roblox'ta kasıyor.

Yardımcı olacaklara teşekkürler.

Sistemim:
İŞLEMCİ: R7 7700
ANAKART: GIGABYTE B650M D3HP
EKRAN KARTI: RX7800XT
RAM:16GB 6400MT 1X

Roblox’un yanlışlıkla işlemcinin dahili ekran kartını (iGPU) kullanması olabilir. Sorun çözülürse yorumlarını bekliyorum.

Çözüm olarak:
  • Ayarlardan “Grafik Ayarları”na girip Roblox’u elle ekleyin, sonra da yüksek performanslı GPU’yu (7800XT) seçin.
  • Ek olarak, Roblox’un grafik ayarlarını manuel yapıp VSync’i kapatın.

Arkadaş bahsedince işlemciye baktım. İşlemci içerisinde Dahili GPU var.
Ama yukarıdaki mesajdaki yöntem dizüstüler için. Onun yerine BIOS üzerinden direkt tamamen kapatılabilir.

Sorun buysa çözecektir. Ama yine de belirteyim Roblox bir nevi modlama aracı, yani oyuncular bu aracın içerisini dolduruyor. Oynadığınız mod kötü bir şekilde yapıldıysa, iyi sistemlerde de kasacaktır. Ayrıca genel olarak grafik ayarlarını düşürmenizi öneririm. Moda göre bu ayarları kurcalarsınız.

Diğer oyunlarda kasmıyorsa genel bakım, güncelleme veya ince ayar gibi şeylere de gerek yok. Belki AMD sürücüleri Roblox'da kasıyor olabilir. Forumda spesifik oyunlarda sorunlu çalışan çok AMD hakkında şikayet gördüm. Eski sürücülere dönmek, AMD arayüzünden bazı ayarları falan kapatmak genelde çözüm oluyor.

Geçici bir çözüm olarak "Aygıt Yöneticisi" 'nden dahili ekran kartını devre dışı bırakıp ardından bilgisayarı yeniden başlatıp dener misin?

Roblox'u Microsoft Store'dan mı indirdiniz acaba?

Bakamadığım için çok özür diliyorum evet Microsoft Store'den indirdim.

Arkadaşlar gerekeni demiş. Ancak işe yaramazsa Roblox ayarlarından grafikleri "elle" seçeneğine alıp fulleyin. Büyük ihtimal bunu kullanmanıza gerek olmayacak çünkü iGPU yüzünden bu durumun yaşandığı bariz.

Ayarlardan harici GPU'ya aldım Roblox'u.

Arkadaş bahsedince işlemciye baktım. İşlemci içerisinde dahili GPU var.
Ama yukarıdaki mesajdaki yöntem dizüstüler için. Onun yerine BIOS üzerinden direkt tamamen kapatılabilir.

Sorun buysa çözecektir. Ama yine de belirteyim Roblox bir nevi modlama aracı, yani oyuncular bu aracın içerisini dolduruyor. Oynadığınız mod kötü bir şekilde yapıldıysa, iyi sistemlerde de kasacaktır. Ayrıca genel olarak grafik ayarlarını düşürmenizi öneririm. Moda göre bu ayarları kurcalarsınız.

Diğer oyunlarda kasmıyorsa genel bakım, güncelleme veya ince ayar gibi şeylere de gerek yok. Belki AMD sürücüleri Roblox'da kasıyor olabilir. Forumda spesifik oyunlarda sorunlu çalışan çok AMD hakkında şikayet gördüm. Eski sürücülere dönmek, AMD arayüzünden bazı ayarları falan kapatmak genelde çözüm oluyor.

Şu an hepsi kapalı açıp deneyeceğim.

Roblox'un yanlışlıkla işlemcinin dahili ekran kartını (iGPU) kullanması olabilir. Sorun çözülürse yorumlarını bekliyorum.

çözüm olarak:
  • Ayarlardan “grafik ayarları”na girip Roblox'u elle ekleyin, sonra da yüksek performanslı GPU'yu (7800XT) seçin.
  • Ek olarak, Roblox'un grafik ayarlarını manuel yapıp V-Sync'i kapatın.

V-Sync'i kapatmadım onu da kapatayım.

Çözüm