Hocam ben şu an MSI MAG CoreLiquid M.240 kullanıyorum Intel işlemci kullanıyorum şu an asla 70 dereceyi geçmedi soğutucudan memnunum. 9700X ile de başa çıkar diye düşünüyorum. RAM'lerim de 5200MHz 36 CL onlar biraz zayıf kalacak gibi idare eder yine ileride onları da değiştiririm PBO+co dediğinizi bilmiyorum araştıracağım.

105W modunda yetmez hocam bende 360mm var fanları Arctic 12 Pro ile değiştirdim. Tam yükte dün 85 90 gördüm ama eğer sadece oyun gibi kullanacaksanız yeter gibi. Onun haricinde 1280x960 oynuyorum genelde 5 vs 5 rekabetçide 400 500 gördüğüm oluyor ama çok nadir 260 lara düşebiliyor o da CS 2 kaynaklı zaten.

Optimize edersen karşılar, tak çalıştır karşılamayabilir. 105W TDP modu açarsın, fmax Boost clock artırırsın 9700X için ama 7800X3D locked bir işlemci, ona dokunamıyorsun. 7800X3D 3D'sine güveniyor, FPS o yüzden yüksek. 1080p için 3D lehine olur ama 9700X iyi optimize edersen eksikliğini çok hissetmezsin, sadece tak çalıştır uygun olmaz. 300 FPS'e gelince onu kesin alırsın, o ayrı CS için konuşursak 2 işlemci ile de.

Benim bahsettiğim 600-800-1000 FPS'ler, 1080p için çerez olur ikisine de. Fark etmez 300 Hz panel için.

1080p için kime sorsan 3D al geç der ama hedef FPS 300 ve işten anlayan adam bu durumda 9700X alıp geçer. RAM optimizasyonu, CPU PBO+co ayarları derken 300'ü katlarsın 1080P'de. Zaten rekabetçide Ultra oynanmıyor bu oyun, Low grafiklerde oynuyorsun.

Yayıncılığı da işin içine katacağın için, multi Core performansı yüksek 9900X, 9950X gibi işlemciler ön plana çıkıyor. 7800X3D multi işlerde iyi değil, sadece oyun işlemcisi, en iyi performansı orada veriyor. 9700X ile yayın+gaming götürürsün sorunsuz, 7800X3D saf oyun için daha iyi olur. Yayın düşünen adama tek ccd önerilmez direkt ama bütçen buysa 9700X al yayın ile eş zamanlıysan. Sadece oyunsan 7800X3D tak çalıştır uygundur.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1141828425.html hocam bu anakartı almayı düşünüyorum 9700XIN yanına RAM optimizasyonu, PBO+co ayarları vb sıkıntı çıkarır mı acaba?

https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1141828425.html hocam bu anakartı almayı düşünüyorum 9700XIN yanına RAM optimizasyonu, PBO+co ayarları vb sıkıntı çıkarır mı acaba?
Biostar için söz veremiyorum, bütçe ne kadar çıkabilirsin en fazla? Bir de eğer RAM'lerin Micron-Samsung çıkarsa Hynix çip kullanmıyorsa, optimizasyon çok mümkün değil. Onu net öğrenirsen iyi olur.

Nasıl bir kartsa en fazla 6000 MT/s destekliyor zaten, RAM ile uğraşacak adam kesinlikle almaz ama sende Hynix yoksa zaten anlamı yok, EXPO açıp geçeceksin.

PBO+CO ayarları yapılır ama RAM ile çok uğraşamazsın bu kartta.

BIOSTAR için söz veremiyorum, bütçe ne kadar çıkabilirsin en fazla? Bir de eğer RAM'lerin Micron-Samsung çıkarsa Hynix çip kullanmıyorsa, optimizasyon çok mümkün değil. Onu net öğrenirsen iyi olur.

Nasıl bir kartsa en fazla 6000 MT/s destekliyor zaten, RAM ile uğraşacak adam kesinlikle almaz ama sende Hynix yoksa zaten anlamı yok, EXPO açıp geçeceksin.

PBO+co ayarları yapılır ama RAM ile çok uğraşamazsın bu kartta.

Bütçe maksimum 5-6k hocam MSI ve COLORFUL un bu modellerinde de bakıyordum hatta colorfula karar kılmıştım ama tavsiye etmediler vazgeçtim o yüzden.