Merhaba.
CS2'de Xplay.gg TR sunucusunda 150 ping gibi absürt değerler alıyorum. İki hafta öncesinde 15 ping falan alıyordum. Diğer her sunucuda normal ping alıyorum. Sadece Türkiye sunucusunda sorun var. Ayrıca VPN açınca ping 75'lere falan düşüyor. Ne yapabilirim? Kablonet kullanıyorum.
Yüksek ping sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
1.
Modemi Yeniden Başlat:
- Modeminizi kapatın, birkaç dakika bekleyin ve tekrar açın. Bu, bağlantınızı yenileyebilir.
2.
Kablolu Bağlantı Kullanın:
- Mümkünse kablosuz bağlantı yerine Ethernet kablosu ile bağlanın. Kablolu bağlantılar genellikle daha stabildir.
3.
Arka Planda Uygulama Kontrolü:
- Bilgisayarınızda çalışan arka planda internet kullanan uygulamaları kontrol edin ve kapatın (örneğin, dosya indiren veya güncelleme yapan programlar).
4.
DNS Ayarlarını Değiştirin:
- DNS ayarlarınızı değiştirerek daha hızlı bir DNS sunucusu (örneğin, Google DNS: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4) kullanabilirsiniz.
- Bunun için:
- Denetim Masası > Ağa ve Paylaşım Merkezi > Bağlantılar > Bağlantınıza sağ tıklayıp "Özellikler"e tıklayın.
- "Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)" seçeneklerini seçin ve "Özellikler"e tıklayın.
- "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneğini seçin ve yukarıdaki DNS adreslerini girin.
5.
Sunucu Seçeneklerini Kontrol Edin:
- Oyun içi ayarlarından sunucu seçiminde tercih edilebilecek diğer Türk sunucularını kontrol edin.
6.
ISP ile İletişime Geçin:
- Kablonet servis sağlayıcınızla iletişime geçin. Sorunun sunucu tarafında olup olmadığını öğrenmek için size yardımcı olabilirler.
7.
VPN'i Doğru Kullanın:
- VPN’in ping değerlerini düşürüyorsa, başka bir VPN servisi deneyin veya mevcut ayarları optimize edin.
8.
Oyun Dosyalarını Doğrulayın:
- CS2'nin bulunduğu platformda (örneğin Steam) oyun dosyalarını doğrulayıp bozuk dosyaları onarmak isteyebilirsiniz.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra ping değerlerinizi kontrol edin. Eğer sorun devam ederse yine irtibat kurabilirsiniz.