GTR

Uzman
Yer
Manisa
Merhaba. Dün Aim'im nasıl diye bir konu açmıştım ve genel olarak ortalama olduğu söylendi. Amacım iyi seviyelere çıkarmak, sizce neler yapabilirim? Aşağıya videomu tekrardan bırakıyorum.
Aim - YouTube

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aim training haritalarını asla önermiyorum, gerçek savaş deneyimi her zaman en iyi gelişimdir diye bilirim. Aim training demek sadece bot vurmak, refleksleri hızlandırmak demek değildir, gerçek bir rekabetçi anında yaşadığın heyecanı da yönetmek demektir, harita bilgisine göre, kalan oyuncu sayısına göre, karşıdaki rakibin elinde tahmin ettiğin silaha kadar aimini çeşitlendirebilirsin, karşıdaki oyunculara karakter analizi yapıp statülerini inceleyebilir ve en iyi oynadıkları haritadan en iyi oynadıkları silaha kadar maç içinde çok hızlı analiz yapabileceğin zamanlar olur, doğru aim gelişiminin körü körüne değil, maç içerisinde elde edilen veriye göre analiz edip üzerine çalışılması taraftarıyım. Kısaca atölye haritası değil, resmi sunucularda gerçek oyuncularla oynamayı öneririm. (Ölüm maçı da oynamayın, ölüm maçında tekrar doğacağınızı bildiğiniz için belki refleksleriniz güzel gidiyor ama bu sefer de rekabetçi ortamdaki kritik karar vermeyi sağlayan düşüncelerinizi kullanmıyorsunuz, önemseyeceğiniz bir takım arkadaşı veya endişelenecek bir C4 veya rehine yok.)

Her gün en az 5 el deathmatch atın ve gerçekten gelişmek istiyorsanız düzenli olarak oynayın başka bir yolu yok aimlabs training haritaları falan boş işler.

Bulabilirsen warmup DM serverlarına gir, bulamazsan cybershokeden 24 kişilik sunuculara gir günlük 1000 adam vur.

Ölüm maçı oynayın, stressiz olmanız gerçek aiminizi çıkartır ortaya, 5V5 oynamanız sizi uzun süre sonra geliştirir.
Ancak şunu söyleyebilirim, ben ve arkadaşım FACEIT 10'uz, ancak onda saf yetenek olduğu için benden 1-0 her zaman önde, saf yeteneğiniz kötüyse yapacak bir şey yok maalesef.

@Leon Scott Kennedy ne diyon.

Sadece aim kasarak gelişemezsiniz. Oyunun movement mekaniğini tam olarak kavramanız gerekiyor. Önceliğiniz peek atma ve strafe mekaniği olmalı. Aim kasmak için de Cybershoke, xplay gibi DM sunucularında takılabilirsiniz. Duran botları vurmanız aim geliştirmeden ziyade ısınmanızı sağlar.

CS2, CS:GO'ya oranla aşırı basit bir oyun. Ortalama bir aimle bile faceit'te 10 levele çıkılıyor. CS:GO zamanında aim çok daha önemliydi. Çünkü açı tutmak ve spray atmak daha mantıklıydı. CS2'de ise %50 aim %50 movement diyebiliriz.

15vs15 public sunucuda takıldığın zaman herhangi bir bombalama bölgesinde üzerine en az 5 kişi koşacak, stres altında kalacaksın bu da seni hızlı olmaya iteleyecek reflekslerin tetiklenecek. Beynin hareket eden her şeye kilitlenmeye başlayacak, farkında olmadan kafaya hedef almaya başlayacaksın elin istemsizce kafaya kilitlenecek. Ve ayarlarını hiç bir zaman değiştirme ki beyninde kas hafızası oluşsun. Movement işin diğer tarafı, hareket halinde olmak, cross koymak, ilk peek atan olmak avantaj, bunun için Xantares'in CSGO zamanlarını izleyebilirsin. En azından şöyle bir avantajında var, biz 2016-2022 yılında GO oynarken LEM-Global Elite arası seviyesi maçlar sert olurdu, şimdi 16K ve üzeri seviyesi bana garip geliyor, sanki karşımdaki herkes geri zekalı gibi.

Son düzenleme:
FPS oyunlarında iyi aim %80 oranında falan stres seviyesiyle belirleniyor. O sırada stres yapmış ve özgüvensiz bir Xantares ile özgüveni tavan bir 2800 elo oyuncu 1v1 atsaydı 2800 elo olan kazanırdı normalde parçalanacak olsaydı bile. Yüksek özgüven de oyun içi başka hataları tetikliyor tabii.

Bulabilirsen warmup DM serverlarına gir, bulamazsan cybershokeden 24 kişilik sunuculara gir günlük 1000 adam vur.

Ölüm maçı oynayın, stressiz olmanız gerçek aiminizi çıkartır ortaya, 5V5 oynamanız sizi uzun süre sonra geliştirir.
Ancak şunu söyleyebilirim, ben ve arkadaşım FACEIT 10'uz, ancak onda saf yetenek olduğu için benden 1-0 her zaman önde, saf yeteneğiniz kötüyse yapacak bir şey yok maalesef.

@Leon Scott Kennedy ne diyorsun.

Yani 24'lük DM gereksiz açıkçası. 18-20 ideal, saf aim için Aim Lab oynamak lazım oyun içi aime movement ve spray gibi ek şeyler girdiği için DM oynamak en iyi yöntem. Onun hsricinde aimrush mapi stresi yönetmeye ve ısınmaya yarıyor, spray mapleri sprayi öğrenmeye geliştirmeye yarıyor, eğer maplere çok hakim değilse prefire mapleri oynamak iyi. Düz ısınma mapleri adı üstünde ısınmaya yarıyor aim falan gelişmez.

CS oynayacak birinin rutini ilk ısınıp DM girdikten sonra ranked maçını oynayacak. Gün sonunda Aim Lab'de oynarsa tamamdır.

DM oynarken sesi kapatıp şarkı fulleyip amaçsızca oynamakta bir şeye etki etmez dmyide ciddi şekilde oynamak lazım strese girmen lazımki maç içinde o stresi yönetebil.

Ve bu oyunda tek iyi olması gereken şey aim değil.