emilbreivik

Uzman
Normalde minimum 200-250 arası FPS alıyorum. Dün de oyundayken bir anda 120 FPS'e kadar düştü ama sanki 20-30 FPS gibiydi. Sonrasında oyun ilerledikçe FPS daha da düşüp 70'lere kadar geldi.

Bunun sebebi nedir? Normalde çok fazla yaşamıyorum bu sorunu ama ayda 1-2 kere falan oluyor neredeyse. Bilgisayarda yaptığım bir ayardan kaynaklı mı?

Normalde minimum 200-250 arası FPS alıyorum. Dün de oyundayken bir anda 120 FPS'e kadar düştü ama sanki 20-30 FPS gibiydi. Sonrasında oyun ilerledikçe FPS daha da düşüp 70'lere kadar geldi.

Bunun sebebi nedir? Normalde çok fazla yaşamıyorum bu sorunu ama ayda 1-2 kere falan oluyor neredeyse. Bilgisayarda yaptığım bir ayardan kaynaklı mı?
Dün rekabetçi girdim, ben de maçın ortasında aynı sorunu yaşadım. 200+ FPS alırken bir anca FPS kademe kademe düşmeye başladı, oyun bahsettiğin gibi 20-30 FPS gibi oldu. Sonra oyunu kapatıp yeniden açınca direkt düzeldi.

Bunun öncesinde ekran kartı sürücü güncellemesi yapmıştım, ben ondan şüphelenmiştim ama galiba başkaları da bu sorunu yaşadığına göre sorun oyundan kaynaklı. Güncelleme ile düzelir diye düşünüyorum.

Dün rekabetçi girdim, ben de maçın ortasında aynı sorunu yaşadım. 200+ FPS alırken bir anca FPS kademe kademe düşmeye başladı, oyun bahsettiğin gibi 20-30 FPS gibi oldu. Sonra oyunu kapatıp yeniden açınca direkt düzeldi.

Bunun öncesinde ekran kartı sürücü güncellemesi yapmıştım, ben ondan şüphelenmiştim ama galiba başkaları da bu sorunu yaşadığına göre sorun oyundan kaynaklı. Güncelleme ile düzelir diye düşünüyorum.

Ben de bayadır ekran kartı güncellemesi yapmıyordum ve bu zaman aralığında da hiç bu sorunu yaşamamıştım. Ekran kartını güncelledikten 3-4 saat sonra oyuna girip böyle sorun yaşayınca benim de aklıma ilk ekran kartı sürüm güncellemesi geldi.

Bir daha olursa eğer ben de oyundan çık gir yapayım.

@Caner Uncu @emilbreivik Az önce rekabetçide aynı olayı yaşadım, ekran kartım (5070 Ti) kendini 100 Watt'a kitledi ve FPS değerim yarılandı fakat oyun düşük FPS hissettiriyordu çünkü %1 Low 96'ya sabitlenmişti; çıkıp girdiğim an kendine geldi. İki hafta önce de ölüm maçında ekran kartı Watt kitlenmesi yaşamıştım. 2-3 saat FurMark yaptım asla öyle bir şey olmadı; başka oyunlarda da Watt ile ilgili sorunum yok. Bu arada güncel sürücüdeyim; CS 2 problemleri hala çözülmedi demek ki. Hatta bugün oyunu da güncellemiştim. Şöyle bir iyi haber de var; rastgele FPS düşüşleri ve droplar epey çözülmüş ama çıkıp girene kadar yaşanan kitlenme devam ediyor demek ki.

@Ateş Hekimoğlu, dediğim gibi eski sürücüye geçip deneme şansınız oldu mu? 580/590 sürücülerinde sorunlar bayağı var.

İsterseniz bir deneyin, en azından sorun sürücü kaynaklı mı onu anlamış olalım. Ben bu sorunu AMD GPU ile yaşayan da gördüm çünkü, o yüzden sorun oyun kaynaklı da olabilir diye düşünüyorum.