GmrAlparslanMZ

Çalışkan
1745269513435.webp

CS2'ye girdiğimde gördüğünüz gibi ana ekranda, oyun içinde tab/esc bastığımda, maçlara giriş ekranında donmalar ve oluyor ve CPU kullanımı %100 olurken GPU %1 ila 5 arası kalıyor. Bu önceden yoktu 3-4 saniyede oyuna girerdi artık çok uzun sürüyor PC eski değil yeni bu sorunda yeni ortaya çıktı yardımcı olabilecek var mı?

Eki Görüntüle 142645

CS2'ye girdiğimde gördüğünüz gibi ana ekranda, oyun içinde tab/esc bastığımda, maçlara giriş ekranında donmalar ve oluyor ve CPU kullanımı %100 olurken GPU %1 ila 5 arası kalıyor. Bu önceden yoktu 3-4 saniyede oyuna girerdi artık çok uzun sürüyor PC eski değil yeni bu sorunda yeni ortaya çıktı yardımcı olabilecek var mı?

Grafikleriniz düşükte mi? Ekran kartınız ve işlemciniz nedir? Oyun dosyalarını doğrular mısınız?

İşlemciniz ve ekran kartınız ney? Oyun içi çözünürlüğünüz nedir? CS2 zaten işlemciye yük bindirir fakat GPU'nun %4 olması garip.

İşlemciniz ve ekran kartınız ne? Oyun içi çözünürlüğünüz nedir? CS2 zaten işlemciye yük bindirir fakat GPU'nun %4 olması garip.

Gigabyte RTX 4060 8 GB, işlemci ise AMD Ryzen 5 7600. 4:3 oynuyorum 1440'a 1080 idi sanırım. Ama bu genel bir sorun değil yıllardır böyle oynarım 1-2 gündür böyle oldu yeni gelen NVIDIA sürücü güncellemesinden kaynaklı olabileceğini düşündüm bende.

Oyuna girmeden lobi ekranında bende de oluyor o. Oyun içi de CPU'ya fazla yük bindiriyorsa o zaman sorun olur bence. İlk açılışta ve lobi ekranında CPU kullanımı %100 bende de. Oyun içi 40-50 ortalamlarında. Sorun olacağını sanmıyorum sende de eğer böyleyse.

Gigabyte RTX 4060 8 GB, işlemci ise AMD Ryzen 5 7600. 4:3 oynuyorum 1440'a 1080 idi sanırım. Ama bu genel bir sorun değil yıllardır böyle oynarım 1-2 gündür böyle oldu yeni gelen NVIDIA sürücü güncellemesinden kaynaklı olabileceğini düşündüm bende.
Baya garip duruyor; NVIDIA'nın bir önceki sürücü sürümünü yüklemeyi denediniz mi? Şüpheniz bu yöndeyse deneyin, büyük ihtimal düzelir.

Oyuna girmeden lobi ekranında bende de oluyor o. Oyun içi de CPU'ya fazla yük bindiriyorsa o zaman sorun olur bence. İlk açılışta ve lobi ekranında CPU kullanımı %100 bende de. Oyun içi 40-50 ortalamlarında. Sorun olacağını sanmıyorum sende de eğer böyleyse.
Önceden dediğin gibiydi ekran kartı devreye girene kadar işlemci %100 oluyordu bi 5-6 saniye ancak şimdi oyun içinde taba/escye bastığımda ekran kartının yükü bi anda azalıyor ve işlemci %100 oluyor. Oyunu oynanmayacak hale getiriyor bu da. Esc ve tab basmadığım sürece oyunda fpsim 300'lerde ama bunları bastığım an 1-2 saniyeliğine 10 fpsye düşüyor ve CPU kullanımı artıyor.

CPU'nun 100% olması ve GPU'nun bu kadar az kullanılması hiçte normal bir olay değil. Başka oyunlarda da böyle mi? Son zamandanlarda GPU ayarlarında değişiklik yaptın mı?

Orada görünen GPU işlemcinin dahili GPU'su olabilir mi acaba?
Hayır. NVIDIA ve windows ayarlarından 4060'ı seçtim ama halen işlemciyi zorluyor anlamadım bende. Zaten bugüne kadar bi sıkıntısı yoktu normal çalışıyordu bugünlerde oldu ne olduysa.

CPU'nun 100% olması ve GPU'nun bu kadar az kullanılması hiçte normal bir olay değil. Başka oyunlarda da böyle mi? Son zamandanlarda GPU ayarlarında değişiklik yaptın mı?
Başka oyunlarda böyle değil ETS2 de test ettim her zaman ki gibi aynı performans ama cs2 de böyle değişik bir olay oldu durduk yere.