Gayet iyisin ama dikkatimi çeken çok ses veriyorsun onun dışında aşırı bir problem göremedim.

Bu videoda öncelikle şuna kıl oldum:

1743259944849.webp

Genel olarak CS’de aim’den daha önemli bir şey var ve kimse bunun farkında değil: oyun zekası ve oyunu okumak. E-sporcuların maçlarını ve turnuvaları takip ederek çok iyi oyun taktikleri öğrenebilirsin. Aim kasmak yerine bunu yap, harita bilgini geliştir.

Sallıyorum, 1’e 1’de sürekli aim fight yapmak yerine oyun zekanla kazan. Ben oyunu yıllarca oynadım ve asla 'Aim’im kötü.' demem, ama aim’imden çok oyun zekamın iyi olduğunu düşünüyorum.

Örnek vermek gerekirse, çok basit bir senaryo anlatayım: 3 B, 1 A var. 'Mid to B' smoke atıp kısa süreliğine B’yi oyalasan, takım arkadaşın long’dan girip A rampa veya A site’daki adamı gafil avlayabilir. Bu, sadece kafamda kurduğum bir senaryo ama geliştikçe bu tarz pratik taktikleri çok iyi oynayabilirsin.

Son düzenleme:
Merhaba,
Dün oynadığım bir maçta iki adet klip oluşturdum. Bunları YouTube'a yükledim ve buraya linkini bırakacağım. Bu iki klipte neleri kötü yaptığımı ya da neleri iyi yaptığımı yazarsanız iyi olur. Kendimi yazdıklarınız hakkında geliştireceğim. Şimdiden teşekkür ederim.(görüntü kalitesinden dolayı kusura bakmayın YouTube bayağı düşürmüş)

Movement ve Crosshair Placement'ın kötü. Yani doğru şekilde peek atmıyorsun rastgele tuşa basıp yürüyorsun. Ve crosshairin çoğunlukla yanlış yerde duruyor mesela Window'dan peek atıyo adam sesini duyuyosun ama adamın çıkacağı noktada cross adamın bacaklarda. Son olarak da rastgele oynuyosun. Kafanda hiç bir plan program yok sağa sola koşturuyosun sadece oynarken. Mesela son adam CT'de sen bi kapıdan peek atıyosun bi tünele gidiyosun karar veremeyip bi dönüp Xbox'a gitmeye çalışıyosun. Kafanda adam nerde ne ben nasıl oynamalıyım yok. W A S D ve ateş et şeklinde oynuyorsun.

Bir de iyi ses kasamıyosun o geldi aklıma. İlk videoda adam koştur koştur kapının arkasına kadar geldi ama sen hala CT'deki adama sıkmaya çalışıyordun.

Movement ve Crosshair Placement'ın kötü. Yani doğru şekilde peek atmıyorsun rastgele tuşa basıp yürüyorsun. Ve Crosshair'in çoğunlukla yanlış yerde duruyor mesela Window'dan peek atıyor adam sesini duyuyosun ama adamın çıkacağı noktada cross adamın bacaklarda. Son olarak da rastgele oynuyosun. Kafanda hiçbir plan program yok sağa sola koşturuyosun sadece oynarken. Mesela son adam CT'de sen bir kapıdan peek atıyosun bir Tune'le gidiyosun karar veremeyip bir dönüp Xbox'a gitmeye çalışıyosun. Kafanda adam nerede ne ben nasıl oynamalıyım yok. W a s D ve ateş et şeklinde oynuyorsun.

Bir de iyi ses kasamıyosun o geldi aklıma. İlk videoda adam koştur koştur kapının arkasına kadar geldi ama sen hala CT'deki adama sıkmaya çalışıyordun.

Normalde tek iyi olduğum nokta ses kasmak. Fakat orada heyecandan duymamışım sanırım. Bir de o pozisyonda ne kadar etkili bilmiyorum ama kulaklıkta 0.5 saniye gecikme var. Bir de orada hemen nasıl plan yapabilirim anlatır mısınız?

Bu videoda öncelikle şuna kıl oldum:

Eki Görüntüle 136135

Genel olarak CS'de Aim'den daha önemli bir şey var ve kimse bunun farkında değil: oyun zekası ve oyunu okumak. E-sporcuların maçlarını ve turnuvaları takip ederek çok iyi oyun taktikleri öğrenebilirsin. Aim kasmak yerine bunu yap, harita bilgini geliştir.

Sallıyorum, 1'e 1'de sürekli aim fight yapmak yerine oyun zekanla kazan. Ben oyunu yıllarca oynadım ve asla 'aim'im kötü.' demem ama aim'imden çok oyun zekamın iyi olduğunu düşünüyorum.

Örnek vermek gerekirse, çok basit bir senaryo anlatayım: 3 B, 1'a var. 'mid to b' smoke atıp kısa süreliğine B'yi oyalasan, takım arkadaşın Long'dan girip a rampa veya a Site'daki adamı gafil avlayabilir. Bu, sadece kafamda kurduğum bir senaryo ama geliştikçe bu tarz pratik taktikleri çok iyi oynayabilirsin.

Maalesef öyle takım arkadaşlarım yok. Mesela takıma 1B 4a diyorum yine de a oynuyorlar. İnfo dinlemiyor kimse.

Normalde tek iyi olduğum nokta ses kasmak. Fakat orada heyecandan duymamışım sanırım. Bir de o pozisyonda ne kadar etkili bilmiyorum ama kulaklıkta 0.5 saniye gecikme var. Bir de orada hemen nasıl plan yapabilirim anlatır mısınız?

Movement geliştirmek istiyorsan surf haritası oyna veya klavyede aktif hızlıca klavye tuşlarını kullanmanı gerektiren oyunlar var onlara bakabilirsin aklıma isim gelmiyor. Ekstra oyunu Slow oyna sürekli sağa sola koşmana gerek yok gerekirse oyun boyu Shift yap ama önce rakip ne yapıyor ona göre plan yaparak oyna zamanla kafanda rakibin ne yaptığını oturtup reaksion verme hızın artar. Ayrıca crosshair'i düzgün konumlandırmak için Yprac haritaları vardı hala var mı bilmiyorum ama onlara bakabilirsin orada iyi alıştırma modları var. Son olarak da E-spor maçları izlemek tamamen saçmalık. Kusura bakmayın Faceit level 10 maçlarının bile 10 maçtan 8'inde maçlarda kullanılan taktikler bi işe yaramıyor. Onun yerine daha üst düzey oyuncuların normal Casual maçlarını izle.

Bu adamın maçlarına bakabilirsin. Düşük eloda zaten herkes kafasına göre oynar info desen hak getire sen kendin iyi oynayarak kazanman lazım onda da takımın boşluklarını doldurman gerekiyor.

Move çalışmalısın çok pasif oynuyorsun. Ayrıca rakiple çok açıktan fight atıyorsun örnek b kapi. Biraz da aim çalışması yapmalısın. Daha iyi olabilirsin.

CS'de gelişmenin en iyi yolu oyunu doğru okumaktır. Özellikle Line-up ve map takibi çok kritik. Mesela aimin 10 üzerinden 3 ise oyun zekan 6-7 olacak ki rahat oynayabilesin.
Bizim 5'li CS2 ekibinde her daim IGL ben oluyorum çünkü hem line-uplara hem de oyunu takip etmede çok daha iyiyim.
Oyunu doğru oku, profesyonel maçları izle ve sürekli line-up çalış. Aim bir yere kadar götürür ama oyunu doğru okursan rahatça rank atlarsın.
Bir de herkesin unuttuğu bir detay var ki o da kas hafızası; Kas hafızanı diri tut.