pawrien

Çalışkan
Selamlar. Son 3 haftadır hem Valve’ın kendi sunucularında (MM) hem de Faceit sunucularında paket kaybı yaşıyorum. 7-8 kere Türk Telekom’u aradım ve dedikleri tek şey ethernet kablosunda sıkıntı olabilir, modemde sorun olabilir, güncelleme gönderdik, yeniden başlatın, 10 dakika bekleyin… gibisinden şeyler. Ama ben zaten 3 hafta önce onları aramadan önce bunları yaptım.
Az önce paket kaybı yaşadığım sırada Türk Telekom’u aradım ve “tüm sinyal değerleriniz iyi görünüyor, bir problem olmadığı için arıza kaydı açamıyoruz” dediler. 3 hafta önce bu problem başladığında aynı zamanda hız problemi de vardı. Paketim 50 Mbit / 15 Mbit ama aldığım hız bazen 3 Mbps, bazen 15 Mbps; maksimum da 24 Mbps oluyordu. Ekipler geldi, binadaki portu değiştirdiler ve 2-3 günlüğüne düzeldi. O sırada oyuna girmediğim için paket kaybına bakamadım. Fakat 2-3 günün ardından hızım tekrar 20 Mbps’lere düştü. Şu an arada bir 50 Mbps görebiliyorum ama sürekli dalgalanıyor. Speedtest 3 ile başlıyor, yavaş yavaş 20’lere çıkıyor, çıkabilirse test sonlarına doğru 35-50 Mbps’leri zorluyor. Dalgalanma oluyor.
Faceit 6 level’dan 3 level’a düştüm (son zamanlarda solo girdiğim de etkili oldu). Pingim sabit fakat oyun donuyor. Az önceki oyundan bir kesit bırakacağım, daha iyi anlaşılması için. Rica etsem yardımcı olur musunuz? Kafayı yiyeceğim. Koskoca Türk Telekom sorunu çözemiyor. Hıza bakıyorlar, hız tamamsa sorun yok diyorlar. Paket kaybı var mı yok mu diye soruyorum, öyle bir değeri maalesef göremiyoruz diyorlar.

Oyundan kesit:

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber altyapı yok sanırım, bu rezil internete muhtaç kalıyoruz. Binanın kablo tesisatı eskimiş olabilir mümkünse binanın girişindeki kutudan modeme yeni kablo çekip test etmeni öneririm. Türk Telekom 3 haftadır oyalıyorsa sorununu çözmeyecek belli ki kendin uğraşıp çözmeye çalış. Elektrikçi çağır kutudan eve gelen kabloları kontrol etsin gerekirse yeni kablo çeksin.

Fiber altyapı yok sanırım, bu rezil internete muhtaç kalıyoruz. Binanın kablo tesisatı eskimiş olabilir mümkünse binanın girişindeki kutudan modeme yeni kablo çekip test etmeni öneririm. Türk Telekom 3 haftadır oyalıyorsa sorununu çözmeyecek belli ki kendin uğraşıp çözmeye çalış. Elektrikçi çağır kutudan eve gelen kabloları kontrol etsin gerekirse yeni kablo çeksin.
Teşekkür ederim. Geçen seneye kadar bahsettiğin şekildeydi fakat o kablo güneş altında parçalandığı için kopma sorunları yaşıyordum bu yüzden tekrar binanın iç tesisatından bağladık interneti. Hiçbir sıkıntı olmadı, ta ki 3 hafta öncesine kadar. Bina muhtemelen 30 yaşında belki 35. İç tesisat eski olabilir. Bu arada 6 7 ay kadar önce binadaki ankastrenin yani vdsl kutusunun yanında fiber kutusu görmüştüm ama hiç ilgilenmemiştim. Geçen tt'den gelen ekiplerden birisi dedi ki binanızda fiber var fakat aktifleşmemiş. Ben de 3 4 gün kadar önce yine müşteri temsilcisine bu paket kaybını anlatırken bunu da sordum. O da fiber için talep oluşturdu. Aktifleşir mi acaba? O kutu 6 7 aydan fazladır orada ve siyah fiber kabloları var. Yani adamın dediği gibi gelmiş ama aktifleşmemiş.

Bahsettiğin kablo değişimini üşenmezsem deneyeeğim ama çok meşakatli geliyor. Dediğin gibi, iç tesisatın eski olmasından kaynaklanıyor olabilir.

İnternet hız testi normalse indirmeler normalse paket kaybı yaşıyorsan kablodan değil bence sorun. Yani bazen akla gelmiyor basit olacak ama oyun oynadığın ve paket kaybını yaşadığın esnada wifi ile interneti kullanan başkası var mı? Modem arayüzünden kablosuzu devre dışı bırakıp sadece tek başına 1 PC'de kablo ile bağlanıp oyunu oyna bakalım paket kaybı yaşanacak mı.

İnternet hız testi normalse indirmeler normalse paket kaybı yaşıyorsan kablodan değil bence sorun. Yani bazen akla gelmiyor basit olacak ama oyun oynadığın ve paket kaybını yaşadığın esnada wifi ile interneti kullanan başkası var mı? Modem arayüzünden kablosuzu devre dışı bırakıp sadece tek başına 1 PC'de kablo ile bağlanıp oyunu oyna bakalım paket kaybı yaşanacak mı.
Evde hiç kimse yokken benim telefonların bağlantısını kesip ethernet ile bağlı olan bilgisayarımda denedim ama değişen bir şey yok. Modem Keenetic. Akıllı Sıra Yönetimi özelliğini açtım yine değişen bir şey yok. Daha öncelerde eve misafir gelirdi birden fazla cihaz bağlı olmasına rağmen bir sıkıntı yaşamazdım. Misafir gelmezken bile zaten modeme bağlı en az 7 8 cihaz oluyor fakat yine bir sıkıntı çıkmıyordu. Şu an sadece bilgisayar bağlı olsun, yine sıkıntı.

Bazen bir maçta hiç paket kaybı olmuyor ama olmadı diye sevinirken sonraki maç oynanmayacak dereceye geliyor paket kaybından dolayı. Hatta normalde hiç kesilmeyen internet, maçın ortasında birden sürekli gidip geliyor, hem paket kaybı hem de kesinti. Bu dediğim kesinti olayı sadece 2 - 3 maçta başıma geldi. 2 - 3 farklı gün aynı zamanda. Ama maça girmeyince günlük kullanımda kesildiğine rastlamadım.

Çok acayip bir iş. Arkaplanda interneti kullanan farklı bir program veya açık VPN var mı? Farklı bir online fps oyununda mesela BF1, R6, Valorant v.s aynı durum oluyor mu? Steam ayarlarını da sıfırlamayı deneyin cloud resetleyin.

Çok acayip bir iş. Arkaplanda interneti kullanan farklı bir program veya açık VPN var mı? Farklı bir online fps oyununda mesela BF1, R6, Valorant v.s aynı durum oluyor mu? Steam ayarlarını da sıfırlamayı deneyin cloud resetleyin.
Arka planda interneti kullanan bir uygulama yok. VPN de açık değil sadece goodbyedpi açık discord için fakat onun bir etkisi olmuyor çünkü normalde de kullanırdım ve bir sıkıntı olmazdı. Onu kapatıp denemiştim bir süre önce ama sonuç değişmemişti. CS dışında oyun oynamadığım için maalesef deneyemedim. Şu cloud sıfırlamaya bakacağım. Bence sorunun kaynağı farklı bir şey, anlamadım.