@H2onya
Evet şu an sorunun sebebini kısa açıklayacağım fazla uzatmadan direk çözüm önereceğim kesin olacak bu.

1756374255689.webp

Şu an mevcut olarak 16 GB RAM kullanıyorsun ve oyun açıkken 19,3GB RAM boyuna çıktığını tespit ettim. 16 GB + 3.3GB olarak pagefile dosya boyutu oluşturmuş şu an sistemin 3.3GB olan dosya bu CS2'nin render ettiği ve fiziksel olarak RAM'de tutamayıp SSD üzerinde tutuyor sanal olarak geçici hafızayı.

Burada yapman gereken çok basit sadece 2x16 GB RAM kullanırsan bu sorunu çözersin.

İyi sosyaller.

@H2onya
Evet şu an sorunun sebebini kısa açıklayacağım fazla uzatmadan direk çözüm önereceğim kesin olacak bu.

Eki Görüntüle 178801

Şu an mevcut olarak 16 GB RAM kullanıyorsun ve oyun açıkken 19, 3GB RAM boyuna çıktığını tespit ettim. 16 GB + 3.3GB olarak pagefile dosya boyutu oluşturmuş şu an sistemin 3.3GB olan dosya bu CS2'nin render ettiği ve fiziksel olarak RAM'de tutamayıp SSD üzerinde tutuyor sanal olarak geçici hafızayı.

Burada yapman gereken çok basit sadece 2x16 GB RAM kullanırsan bu sorunu çözersin.

iyi sosyaller.

Şunu da eklemek isterim sisteminde HDD takılıysa bazen sistem HDD'den sanal bellek ayırıyor SSD'den otomatik sanal bellek verirsen sorunun çözülüyor.

@H2onya

Eki Görüntüle 178801

Şu an mevcut olarak 16 GB RAM kullanıyorsun ve oyun açıkken 19, 3GB RAM boyuna çıktığını tespit ettim. 16 GB + 3.3GB olarak pagefile dosya boyutu oluşturmuş şu an sistemin 3.3GB olan dosya bu CS2'nin render ettiği ve fiziksel olarak RAM'de tutamayıp SSD üzerinde tutuyor sanal olarak geçici hafızayı.

iyi sosyaller.

CS2 çıktıgından berı boyle bir problem yasamıyordum cok saçma degıl mı bir anda boyle olması.

Şunu da eklemek isterim sisteminde HDD takılıysa bazen sistem HDD'den sanal bellek ayırıyor SSD'den otomatik sanal bellek verirsen sorunun çözülüyor.
2 ssd 2 hdd var suan sıstemde.

Onu nasıl yapacagım?

CS2 çıktıgından berı boyle bir problem yasamıyordum cok saçma degıl mı bir anda boyle olması.

2 SSD 2 HDD var şu an sıstemde.

Onu nasıl yapacagım?

Bir sorum daha var tamamlanan kısım nıye 37 GB olmus anlatabılır mısın rica etsem.

@H2onya

Tamamlama kısmı neden 37GB oldu bu senin tamamen kullanım alışkanlığın ile alakalı bir şey mesela CS2 açık Alt Tab yazılım ve video izliyorsun bu RAM üzerinde depolanıyor geçici olarak ve sen ne kadar çok program açarsan RAM miktarın atıyor ve sistem diyor ki 16 GB'yi geçtin ben SSD üzerinden dosya boyutu yani pagefile olarak dosya boyutu oluşturucam diyor, bu hazır olarak bekleyecek ne zaman bu kullanıma çıkarsan Windows otomatik olarak kullanacak.

Senin hiçbir zaman SSD üzerinden sanal bellek açtırmaman lazım sisteme eğer bu pozisyona düşüyorsa sistemin RAM miktarın yetmiyor demek olur.

RAM yetmediğinde eğer SSD üzerinde dosya boyutu olursa örnek: 1000 kat yavaşlarsın, bu HDD olursa 10.000 kat yavaşlarsın, eğer ekran kartının VRAM oranı dolarsa ve paylaşılana düşerse ( görsele bak ) RAM üzerinden devam etmek zorunda kalacak sistemin buda seni 20 kat yavaşlatacak.

1756378300655.webp

Son düzenleme:
@H2onya

Tamamlama kısmı neden 37GB oldu bu senin tamamen kullanım alışkanlığın ile alakalı bir şey mesela CS2 açık Alt Tab yazılım ve video izliyorsun bu RAM üzerinde depolanıyor geçici olarak ve sen ne kadar çok program açarsan RAM miktarın atıyor ve sistem diyor ki 16 GB'yi geçtin ben SSD üzerinden dosya boyutu yani pagefile olarak dosya boyutu oluşturacağım.

Senin hiçbir zaman SSD üzerinden sanal bellek açtırmaman lazım sisteme eğer bu pozisyona düşüyorsa sistemin RAM miktarın yetmiyor demek olur.

RAM yetmediğinde eğer SSD üzerinde dosya boyutu olursa örnek: 1000 kat yavaşlarsın.

Windows 11'e gectıgımden berı ornegın Chrome acıyorum 2 3 sanıye gec geliyor sebebi RAM'dan dolayı mı?

Windows 11'e gectıgımden berı ornegın Chrome acıyorum 2 3 sanıye gec geliyor sebebi RAM'dan dolayı mı?
Nasıl dusurebılırım peki dusuyor mu yada ?

@H2onya

Bunu kısa süreli olarak düşürmen için hem Windows 11 ISO hemde Windows Masaüstü'nü Debloat yapman gerekiyor.

Google'da Debloat nedir? diye araştır.

Size söylediğim BleachBit programını kullandınız mı?

1 hafta öncesine kadar 3060 Ti kullanıyordum. Bu zamana kadar en sorunlu güncellemede bile herhangi bir sorun yaşamadım. Şu an 3080 kullanıyorum. Yine bir sorun yok. Oyun değil NVIDIA kaynaklı %90 hep. AMD tarafı için değişen bir şey olmuyor çünkü o tarafa optimizasyon yapmakla uğraşan da yok.

@H2onya

Bunu kısa süreli olarak düşürmen için hem Windows 11 ISO hem de Windows masaüstü'nü debloat yapman gerekiyor.

Google'da debloat nedir? diye araştır.

Yapacagım sımdı.

1 hafta öncesine kadar 3060 Ti kullanıyordum. Bu zamana kadar en sorunlu güncellemede bile herhangi bir sorun yaşamadım. Şu an 3080 kullanıyorum. Yine bir sorun yok. Oyun değil NVIDIA kaynaklı %90 hep. AMD tarafı için değişen bir şey olmuyor çünkü o tarafa optimizasyon yapmakla uğraşan da yok.

Bana gore CS'nın Update'sı oyunu bozdu gıbı.

@H2onya

Bunu kısa süreli olarak düşürmen için hem Windows 11 ISO hem de Windows masaüstü'nü debloat yapman gerekiyor.

Google'da debloat nedir? diye araştır.

Şu an bıttı kullandım programı bir fark mı anlayamadım.

Son düzenleme:
İlk önce reset at PC'ye çünkü boş disk alanı tiklediysen taranan disk bölümü kırmızı ve full dolu olarak gözükebilir.

Sadece CS2 ve Steam çalışsın sistemde o zaman bakalım kaç GB göreceğiz, her şeyi kapat.

Tekrar görsel at bana.