Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
CUDIMM bellekler içerisinde sinyal üretici içerir. Bu sinyal üretici sayesinde RAM stabilitesi artar. DDR5'in stabilite sorunlarını çözüp daha yüksek frekansları kullanılabilir hale getirmektir amaç. Şu anki AMD ve Intel işlemler tam olarak desteklemese de bir sonraki nesil işlemciler kesin destekleyecektir. Techolay'a CUDIMM bellek geldi;

CUDIMM bellekler içerisinde sinyal üretici içerir. Bu sinyal üretici sayesinde RAM stabilitesi artar. DDR5'in stabilite sorunlarını çözüp daha yüksek frekansları kullanılabilir hale getirmektir amaç. Şu anki AMD ve Intel işlemler tam olarak desteklemese de bir sonraki nesil işlemciler kesin destekleyecektir. Techolay'a CUDIMM bellek geldi;

Çözüm

CUDIMM daha mı performanslı yani? ve bu CUDIMM bellekler için özel anakartlar mı üretiliyor?

Tüm detaylarıyla buradan okuyabilirsin:

Hazır bilgi atmak yerine, özet geçip yazarsan daha iyi olur.

CUDIMM daha mı performanslı yani? ve bu CUDIMM bellekler için özel anakartlar mı üretiliyor?

Hazır bilgi atmak yerine, özet geçip yazarsan daha iyi olur.
Değil. Sadece belleğin bir "özelliği". CUDIMM bellekler eğer işlemci de destekliyorsa(şu anki piyasada tam destekleyen işlemci yok) daha yüksek frekanslarda daha stabil çalışıyor. Yeni çıkacak 8000 MT/s üzeri belleklerde büyük ihtimal standart olacak stabiliteyi korumak için.

Sana görünen Google, bana da aynı görünüyor. Biz nasıl buluyoruz? Armut piş ağzıma düş istiyorsunuz. Neyse.
Cruslan adlı arkadaş, nasıl video atıp, detaylı bilgi veriyorsa, sende o şekilde bilgi verip, yazacaksın. Eğer yok ben öyle yazamıyorum, hazır makale atayım, işin içinden çıkıyorum diyorsan, konuya yazmayacaksın ve terbiyenide toplayacaksın arkadaşım.

Değil. Sadece belleğin bir "özelliği". CUDIMM bellekler eğer işlemci de destekliyorsa(şu anki piyasada tam destekleyen işlemci yok) daha yüksek frekanslarda daha stabil çalışıyor. Yeni çıkacak 8000 MT/s üzeri belleklerde büyük ihtimal standart olacak stabiliteyi korumak için.
Sadece stabil tutmaya mı yardımcı oluyor?

Sadece stabil tutmaya mı yardımcı oluyor?
Evet. Performansa katkısı yok. Ha stabil tuttuğu için daha yüksek frekanslara çıkmak mümkün ama bu insiyatiften değil gereklilikten eklenen bir şey. Bu kadar absürt hızlarla çıkan belleklerin hepsi büyük ihtimal CUDIMM olacak.

Evet. Performansa katkısı yok. Ha stabil tuttuğu için daha yüksek frekanslara çıkmak mümkün ama bu insiyatiften değil gereklilikten eklenen bir şey.
Stabil tutunca, doğal olarak 8000 mhz üstü hızların gerçek performansını görmüş oluyoruz, bu sayede de dolaylı yoldan gerçek 8000 MHZ hızları şu an görebileceğiz doğru muyum? kusura bakmayın tekrar tekrar soruyorum, emin olmak istediğimden.